BoatSlip !!!

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Po Dec 05, 2011 16:08

Pozabil si na 40 litrov kisa x 1,00 Euro na 14 dni. :lol:

A vas bo Zoki častil v zameno k ste ga volil? :twisted:

Sem pa vesel zaradi samopolirnega AF, ker boste tako sčasoma prisiljeni doumeti, da je Hempel en velk k...

:lol:
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
sly
Kapitan
Kraj: Krško

OdgovorNapisal/-a sly » Po Dec 05, 2011 16:10

Koliko let naj bi pa zdržal slip?

UV žarki naredijo hitro svoje.

Se bodo začele alge (in ostala svinjarija) prijemati na ta slip?

Sluz, ki ostane za odmrlimi organizmi bo verjetno vseeno potrebno odstranjevati, a ne?

Lp
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Po Dec 05, 2011 16:31

Joško, pri nas na gorenjskem stane 10 l kisa 4,7 € in ne, ni ga treba vlivati vedno noter, ampak samo takrat ko imaš tako zaraščeno barko, kot sem imel jaz, da se ti očisti.

Sly, materjal je baje zelo obstojen, ne vem pa zakaj bi te bilo strah UV žarkov, saj je platno v vodi, tam pa jih ni.

Je pa res, pravilno razmišljaš, namesto, da rastlinje raste po barki, raste po plašču na zunanji strani.
Ravno zato, sem prej omenil da razvija servisno mrežo, ali pa organizacijo marin, da si uredijo prostor za pranje, kjer bo lahko vsak svojega opral vsake toliko časa z visokotlačnim čistilcem, mogoče 3 x na sezono. Razen če ga ne spraviš v barko v spalnico.
Drugače pa še ena Miranova ideja, če imaš dokaj sprejemljivo globino pod barko, ga enostavno potopiš na dno, organizem nima več svetlobe in v enem tednu odmre in pade iz plašča.

Stvari so dejansko zelo simpl, kakor zgleda zapleteno.

Meni je stvar skoz bolj všečna.
sly
Kapitan

OdgovorNapisal/-a sly » Po Dec 05, 2011 17:01

Mitja P napisal/-a:Sly, materjal je baje zelo obstojen, ne vem pa zakaj bi te bilo strah UV žarkov, saj je platno v vodi, tam pa jih ni.

:roll: To pa ne bo povsem držalo... Na globini, na kateri imamo slip je količina UV žarkov še znatna, čeprav veliko manjša, kot na površini. BTW, del slipa je pa itak nad vodo...

Sem videl že veliko materalov, ki preprosto razpadejo, če so izpostavljeni tem žarkom (in to neverjetno hitro).

Da ne bo pomote, sama ideja Slipa mi je fantastična...

Lp
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Po Dec 05, 2011 17:06

Sly, točno sestavo platna ne poznam, lahko pa se pozanimaš pri proizvajalcu oz. bom jaz povprašal. Skratka meni je zagotovil, da se mu vsaj 10 let nebi smelo nič zgoditi, čeprav jaz mislim da bo zdržal bistveno dlje

Ti povem čez 10 let v kakšnem stanju bo :D :D :D
sly
Kapitan

OdgovorNapisal/-a sly » Po Dec 05, 2011 17:34

Mitja P napisal/-a:Sly, točno sestavo platna ne poznam, lahko pa se pozanimaš pri proizvajalcu oz. bom jaz povprašal. Skratka meni je zagotovil, da se mu vsaj 10 let nebi smelo nič zgoditi, čeprav jaz mislim da bo zdržal bistveno dlje

Ti povem čez 10 let v kakšnem stanju bo :D :D :D

To informacijo sem iskal :wink:

Koliko pa proizvajalec garantira?

Sam bi želel najmanj 5 let na platno.
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Po Dec 05, 2011 18:24

mitja kaj mi lahko pošlješ njihovo spletno stran oz, kake filmčke na ZS?
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Po Dec 05, 2011 18:40

Rider666 evo, sem ti poslal, pa si malo poglej.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Dec 06, 2011 09:00

Mitch !

Glej, da mi boš javil, če se mi slučajno moj ola-gumi sname :wink:

Tudi jaz sem zaenkrat z boat-slip-om zadovoljen. Dosegel sem svoj cilj. Barka je tako rekoč na suhem in hkrati na toplem v morju. Cinki in ostali kovinski deli niso v kontaktu z morjem, plastika ni izpostavljena nevarnosti osmoze in pozimi ne rabim skrbeti za ventile in cevi, da mi kakšna poči. :lol:
Šparanje antifoulinga mi ne pomeni prav dosti. Najverjetneje bom, že zaradi vizualnega izgleda, spomladi naredil novega.

P.S. Menim pa, da bo z leti iz ekološkega vidika boat-slip, ali kaj podobnega, obvezen !
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » To Dec 06, 2011 14:42

kr en napisal/-a:P.S. Menim pa, da bo z leti iz ekološkega vidika boat-slip, ali kaj podobnega, obvezen !

S tem se globoko strinjam. In prav je tako!

Se mi pa ob tem poraja vprašanje smiselnosti nanašanja AF na nove barke. Saj če se ti obrastejo alge po trupu, enostavno naliješ kis in zadeva je spet čista. Saj kakšne druge zelo pomembne funkcije AF tako nima.

Tudi glede uporabe barke po končani sezoni, jeseni, pozimi in spomladi ne vidim kakšnih težav. Pred izplutjem bi ga enostavno spustil v morje pod barko, okoli pa bi si pred tem naštimal par boj navezanih nanj, da ostane označeno mesto in da ga lahko spet potegnem nazaj gor. :D
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Dec 06, 2011 15:40

joško, dobro razmišljaš, tudi če te štrom kdaj useka ;)

V marinah, ni problema, prvi dve vrvici navežeš na mooring zadnji dve pa na pomol, in počakaš da "slip" potone... Šala mala...
Ali pa zadnji dve na pomol, kot tudi prvi...

Tale stvarca je res super, sploh za lastnike italjanskih bark, katere je strah, da jim jih poje osmoza... :twisted:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
JSC

OdgovorNapisal/-a JSC » To Dec 06, 2011 20:06

2000 Eur vs 100 000 EUr je 2%
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » To Dec 06, 2011 21:00

Vse pohvale inovatorju! Takšnih se manjka na sončni strani Alp. Prepričan sem, da se bo prebil na tuja tržišča, če bo le znal projekt pravilno marketinško podpreti. Zadeva je vsekakor uporabna, si pa ne predstavljam sebe, da vsakič, ko pridem v marino to stvar snemam in ko odidem nameščam. Moje osebno mnenje je, da je v večji meri uporabna predvsem tistim, ki barko obiščejo nekajkrat letno, za tiste, ki smo pa na barki poprečno 20 krat in več pa malo manj.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » To Dec 06, 2011 21:32

Super zadeva, ki bi jo z veseljem uporabil, a le v zimskem času, ko sem redko na čolnu.
Problem vidim, v dodatnem delu pri izplutju in kasneje ponovno nameščanje...
Me prav zanima, ko bo sezona, kdo od vas bo še to uporabljal... Tisti, ki se bo vozil, najbrš bolj malo...
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » To Dec 06, 2011 21:54

Vidim, da je večini všeč, vendar imate vsi neke pomisleke glede nameščanja in spuščanja.

Prvič, ko nameščaš, ti mogoče vzame kakšne pol urce, naj pove tudi Kr en koliko se je zamudil v nedeljo. Potem ko pa enkrat pozicioniraš vse elastike in vrvice je pa stvar zelo hitra. Plašč potone v minutki, ga potegneš do premca, napihneš, pripneš vrvi, vklopiš črpalko in greš delat druge stvari.
Pri spuščanju je pa še bolj enostavno, odvežeš vrvice in plašč potone na dno, ali pa ga potegneš proti pomolu in ga zavežeš na bitev.
Predno greste domov, je tudi potrebno marsikaj postoriti na barki, pospraviti tendo, obleči jadra v vrečo, oprati čoln itd itd... Car povej koliko časa vlečeš gor zimsko cerado ???
Jaz sem si to vzel v zakup zraven drugih del.

Tudi se mi ne zdi smiselno, da bi to vlekel gor in dol vsak dan. Nikakor ne, če ga namestiš za en teden v mesecu mislim, da je čisto dovolj da tisto kar se je prijelo odmre, obraste se pa itak šele po 2 ali 3 tednih pa še to, če barka stoji. Če pluješ je se pa itak sama čisti.

Lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov