Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

boogle
Poročnik bojne ladje

Re: Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

OdgovorNapisal/-a boogle » Sr Apr 28, 2021 22:12

Povratek bp, hrvat pomahal dalje, slovenec pa pogledal le OI. Sem ga vprašal, če hoče PCR teste, pa je le na daljavo pogledal šop papirjev v moji roki in rekel nasvidenje.
dejmimer
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a dejmimer » Če Apr 29, 2021 14:10

Z ženo sva šla na ogled barke v Zaprešič - Pronautika.
Po mailu nama je poslal vabilo na poslovni sestanek, kar je za prehod do 12h načeloma vse kar človek potrebuje. Ker je bilo že kar nekaj slabih izkušenj na mejnih prehodih sva šla vseeno narest hitri test (pazila sva, da je na seznamu priznanih testov). 30€ / test v "Juventina clinic" LJ.
Ob vstopu v HR sva pokazala vsa potrdila (teste in vabilo) in vprašala če je test nujen, pa je odgovoril da z vabilom ne, da pa jim je vseeno lažje pocahnat vstop s testom. Nazaj grede sva isto vprašala SLO policistko. Rekla je da se ji zdi da je poslovna izjema le na HR, a je hitro preverila - tudi za vračanje v SLO v 12 urah ni potreben test.
Če bom še hodil, bom probal brez testa.
Tadejko
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana - Červar

OdgovorNapisal/-a Tadejko » Pe Apr 30, 2021 00:07

mirante napisal/-a:Hippocratis medico delajo samoplačniške hitre teste s testerji Roche, ki so na EU in HR spisku priznanih testov in izdajo ustrezen izvid, kjer je to napisano. 30 eur.
https://www.hippocratis-medico.si/pregl ... gLjdPD_BwE

Še en izvajalec testov v Črnučah pri M Tehnika - prav tako Roche, papirno potrdilo 25 EUR.
https://covid-test.si/testiranje-za-covid-19/
Od prihoda na parkirišče do izvida/potrdila v roki dobesedno 15 minut.
Policaj na Dragonji pa samo pomahal... Lahko bi mu tudi TV spored pokazal :D
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Pe Apr 30, 2021 06:50

Tadejko napisal/-a:
mirante napisal/-a:Hippocratis medico delajo samoplačniške hitre teste s testerji Roche, ki so na EU in HR spisku priznanih testov in izdajo ustrezen izvid, kjer je to napisano. 30 eur.

Še en izvajalec testov v Črnučah pri M Tehnika - prav tako Roche, papirno potrdilo 25 EUR.

A si se narocil prej za uro a kar prides?
damian
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a damian » Pe Apr 30, 2021 07:15

Rekla je da se ji zdi da je poslovna izjema le na HR, a je hitro preverila - tudi za vračanje v SLO v 12 urah ni potreben test.

Kje pa je to uradno zapisano? Sam tega ne najdem....
dejmimer
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a dejmimer » Pe Apr 30, 2021 08:05

damian napisal/-a:Kje pa je to uradno zapisano? Sam tega ne najdem....

https://www.gov.si/teme/koronavirus-sar ... anje-meja/

13. točka izjem.
Tadejko
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana - Červar

OdgovorNapisal/-a Tadejko » Pe Apr 30, 2021 11:56

1stofficer napisal/-a:
Tadejko napisal/-a:

A si se narocil prej za uro a kar prides?

Ja, naročil sem se. Imajo pa očitno kar gužvo, mislim da sem dobil enega od zadnjih terminov.
Včeraj se je naročal za test sin (potrebuje test zaradi tečaja CPP) in so bili kar zapolnjeni že za torek.
Tudi ostali izvajalci, kamor sem informativno klical, so rekli da se je treba kar par dni vnaprej naročit.
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Pe Apr 30, 2021 14:28

Jaz sem se pri Bitencu v torek za danes pa je bilo ok. Ob 7 zjutraj nas je bilo ene par v vrsti. Ti pa ne sprintajo, vsaj ne avtomaticno, dobis na mail, jaz sem dobil v roku pol ure, lih nazaj domov prisel in sprintal za vsak slucaj, pa na pot. 20 eur.

Na Secovljah pa en nas obupno pocasen policaj. Za 10 avtov cakal 20 min. Se kar mal pogovarja, pa sprasuje ce spadamo med izjeme potem za nazaj. Saj je bil prijazen, ampak cakali za bzv. Hrvaska meja prazna, pogledal teste, osebno, adijo, 20s.
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral

OdgovorNapisal/-a hrošč » Pe Apr 30, 2021 14:42

Sicer pa, glede na novice, HR olajsuje vstop - cepljeni samo z eno dozo (razumeti je bilo kateregakoli cepiva) vstop brez karantene in testa. Pocakajmo pa raje na objavo odluke v uradnem listu.
andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

OdgovorNapisal/-a andrejv » Pe Apr 30, 2021 16:12

Danes smo prijadrali nazaj s hrvaške. V Novigradu, kjer je prehod odprt od 2.4 smo bili točno 15 barka, ki je tam opravila formalnosti v tem mesecu. Ob normalnih sezonah so jih okrog velike noči imeli tudi po 40 na dan. Tako policaj. Slovenec mi je sicer težil, ker sem imel Pcr teste na telefonu in ne na papirju. Potem pa me je spustil.
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » Pe Apr 30, 2021 16:49

andrejv napisal/-a:Danes smo prijadrali nazaj s hrvaške. V Novigradu, kjer je prehod odprt od 2.4 smo bili točno 15 barka, ki je tam opravila formalnosti v tem mesecu. Ob normalnih sezonah so jih okrog velike noči imeli tudi po 40 na dan. Tako policaj. Slovenec mi je sicer težil, ker sem imel Pcr teste na telefonu in ne na papirju. Potem pa me je spustil.

Mi smo pred tednom dni prišli preko Umaga...marsikaj sem že doživel v življenju, ampak tako neprijazne in arogantne uradne osebe, kot je bil policaj v Umagu pa še ne ... jaz sem bil sicer samo spremljevalec, ampak lastnik barke se je pa moral pošteno grist v jezik, da ni izbruhnil nazaj ...
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
boogle
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a boogle » Pe Apr 30, 2021 20:36

hrošč napisal/-a:Sicer pa, glede na novice, HR olajsuje vstop - cepljeni samo z eno dozo (razumeti je bilo kateregakoli cepiva) vstop brez karantene in testa. Pocakajmo pa raje na objavo odluke v uradnem listu.

Kak link? ...ne najdem tega v današnjih člankih... piše pa to:

"
Dodal je, da potniki, ki so preboleli covid-19 ter so se cepili z enim odmerkom cepiva, ne potrebujejo več negativnega testa pri vstopu na Hrvaško. Še naprej omogočajo vstop v državo brez omejitev vsem, ki so se pred najmanj 14 dnevi drugič cepili proti covidu-19 s katerim koli cepivom.
"
https://www.24ur.com/novice/tujina/hrva ... rzavo.html
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral

OdgovorNapisal/-a hrošč » Pe Apr 30, 2021 22:25

Očitno je bila dezinformacija, kot je razbrati iz odloka, velja to samo za prebolevnike, ki se potem samo enkrat cepijo. :oops: Je bilo tudi v njihovih medijih tako zapisano, pa so potem vsi popravili.. Prvoten zapis na indexu se je namrec glasil takole: Osobe koje su preboljele covid ili su cijepljene jednom dozom bit će izuzete od obaveze predočenja negativnog testa ili karantene, kazao je Božinović.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Ne Maj 02, 2021 18:25

PCR na Krku samo dom zdravja, tudi Drive in, pon-pet 8-9h. Ali pa Rijeka, tam je vec tega. Na Krku folka neomejeno, cakali vec kot eno uro. Ne vem kaj bo poleti. Ena ura na dan, po-pet pac ne bo dovolj, ze zdaj guzva, pa je blo zelo malo Slovencev na Krku.

Na rezultate se caka do 48 ur, mi smo dobili nekje okoli 12h naslednji dan pdf na mejl. Cena 490kn samo gotovina.
Nazadnje spremenil 1stofficer, dne Ne Maj 02, 2021 18:31, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Ne Maj 02, 2021 18:27

Nazaj smo sli na Pasjak, ker je Jelsane kazalo 30 minut cakanja. Pred nami max. 10 avtov, hrvaskega policaja ni blo, nas skeniral osebne, vprasal kdaj smo sli dol, pogledal en pdf na telefonu in nasvidenje. Minuta vsega skupaj.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost