Plovila na Hrvaškem - Korona in meja
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Plovila na Hrvaškem - Korona in meja
.
Pa verjemi če lahko!
Sem šel ta teden čez Dragonjo v Umag.
Niti za tja, niti za nazaj nisem pokazal nič, ker nihče ni nič zahteval! Samo zamah z roko!
Pa bodi pameten!
.
Pa verjemi če lahko!
Niti za tja, niti za nazaj nisem pokazal nič, ker nihče ni nič zahteval! Samo zamah z roko!
Pa bodi pameten!
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
pajer1 napisal/-a:.
Pa verjemi če lahko!
Pa bodi pameten!
.
Pajer, za penzioniste vejo, da so cepljeni in ne zgubljajo časa
Evo Marko,zadnjič ko sva šla nazaj..sečovlje zaprto,un prehod Hr nič Slo polcajka osebne,teste,od kod prihajam,papirje od barke in veza..pol skenira osebne..pol šele adijo..
Meni so ta vikend na Dragonji podrobno vse dokumente pregledali (tja in nazaj)...
- 1stofficer
- Admiral
Ena novost, kdor se ni vedel...
Ce izpolnis EnterCroatia ti ni vec treba printat obrazca ali potrditvene stevilke sporočat Hrvaskemu policaju. Namrec ko ti skenira osebno mu vse avtomatika vrze na zaslon. Zadn cajt da so to porihtali v teh digitalnih casih... Celo HAG ali PCR si lahko uploadaš in ga vidijo tam gor. Ne rabiš printat torej ničesar za njih. Morš pa seveda za naše za nazaj list papirja pokazat
Morda kdo ve a se kaj spreminja na mejah glede na to, da je SLO rumena? Pa tut Hrvati imajo precej nižjo pojavnost zadnji teden?
Ce izpolnis EnterCroatia ti ni vec treba printat obrazca ali potrditvene stevilke sporočat Hrvaskemu policaju. Namrec ko ti skenira osebno mu vse avtomatika vrze na zaslon. Zadn cajt da so to porihtali v teh digitalnih casih... Celo HAG ali PCR si lahko uploadaš in ga vidijo tam gor. Ne rabiš printat torej ničesar za njih. Morš pa seveda za naše za nazaj list papirja pokazat
Morda kdo ve a se kaj spreminja na mejah glede na to, da je SLO rumena? Pa tut Hrvati imajo precej nižjo pojavnost zadnji teden?
Meni zadnje dvakrat hrvat tudi osebne ni vzel. Test sem drugič delal šele na Hrvaškem, ker sem ga potreboval za nazaj. So pa naši temeljiti in osebe, testi.... včasih tudi potrdila o nepremičnini, barki,....
https://vodovod-rh.si/
-
Sonicus Ud Istre
- Kapitan fregate
- Kraj: Ljubljana / Novigrad
Mateja Logar pravi, da "ne gre za diskriminacijo necepljenih, saj se lahko vsak odloči, ali se bo cepil ali testiral, oboje je po njenih besedah brezplačno."
https://www.zurnal24.si/slovenija/mateja-logar-to-nas-ne-sme-uspavati-366927
Zdaj pa mene zanima, kam naj grem na brezplačni test in potrdilo o testiranju, če želim na Hrvaško (ali kamorkoli drugam, kjer je sedaj ta famozni PCT pogoj).
A kdo ve konkretno?
Zdaj pa mene zanima, kam naj grem na brezplačni test in potrdilo o testiranju, če želim na Hrvaško (ali kamorkoli drugam, kjer je sedaj ta famozni PCT pogoj).
A kdo ve konkretno?
V Domžalah zadeva deluje brezplačno, je pa včasih vrsta.
pojdi se z bikom bost!
Sonicus Ud Istre napisal/-a:Mateja Logar pravi, da "ne gre za diskriminacijo necepljenih, saj se lahko vsak odloči, ali se bo cepil ali testiral, oboje je po njenih besedah brezplačno."
A kdo ve konkretno?
gre v večini zdravstvenih domov na gospodarskem razstavišču
rezultat dobiš preko app e-zvem ampak rabiš za registracijo enega od digitalnih certifikatov.Sigen-ca, Nlb cert, Si-cert....
in si ga enostavno sprintaš
Koliko se kontrolirajo ustreznost hitrega testa (EU lista)?
Na gospodarskem razstavišču misliš zavod zdravje na Vilharjevi? Ali so brezplačni sprejemljivi za HR policaja?
Lp Janez
P.s: kaj hrvaški policaj naredi če te kontrolira in si brez testa? Te da v samoizolacijo dokler ne narediš testa?
Lastnik plovila/nepremičnine mora biti se vedno prisoten ali lahko družinski član sam prehaja mejo (se vrača) iz HR?
Na gospodarskem razstavišču misliš zavod zdravje na Vilharjevi? Ali so brezplačni sprejemljivi za HR policaja?
Lp Janez
P.s: kaj hrvaški policaj naredi če te kontrolira in si brez testa? Te da v samoizolacijo dokler ne narediš testa?
Lastnik plovila/nepremičnine mora biti se vedno prisoten ali lahko družinski član sam prehaja mejo (se vrača) iz HR?
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Včeraj ob 20.00 sem čakal na Jelšanah 1 uro za vstop v SLO. So naši gledali detajlno dokumente. Na Starodu pa se je baje čakalo več kot 2 uri. Novokračine zaprte. Sprašujem se kako bo poleti.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
V 14 dneh bo korona (začasno) zgodovina.... tako bosta RH in RS prisiljeni “olabaviti” ukrepe....
https://vodovod-rh.si/
SloJanez napisal/-a:Lastnik plovila/nepremičnine mora biti se vedno prisoten ali lahko družinski član sam prehaja mejo (se vrača) iz HR?
Ta del ti lahko jaz odgovorim. Danes sem preizkusil prehod meje z (neoverjeno) izjavo lastnice nepremičnine (mame), v kateri piše, da mi nepremičnino izroča v uporabo (v odloku je dikcija uporabnik nepremičnine) za namen vzdrževanja. Imel sem zraven vse ostale papirje (izpis iz HR ZK in rojstni list, ker imava drugačna priimka in naslova), pogledal je pa samo HAT in izjavo. Koristil sem izjemo 72 ur - Dragonja.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost