Plovila na Hrvaškem - Korona in meja
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Plovila na Hrvaškem - Korona in meja
OK... Gremo nazaj na temo. Naslov teme je "Plovila na Hrvaškem - Korona in meja".
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Ni več corone. Samo osebne in to je to.
(do naslednje vojne - beri: septembra)

(do naslednje vojne - beri: septembra)
Jaz sem že lani rekel, da bomo očitno kolikor toliko normalno živeli in prehajali meje samo še poleti. Od jeseni do poletja bomo pa zaprti 
Pa upal sem, da se motim.
Pa upal sem, da se motim.
- 1stofficer
- Admiral
Ne se prezgodaj veselit. Z Slovenija je rumena, s tega ti lahko Hrvat zahteva test ali potrdilo...
https://www.avtokampi.si/novice/prestop ... a-avstrija
https://www.avtokampi.si/novice/prestop ... a-avstrija
Nazadnje spremenil 1stofficer, dne Če Jul 01, 2021 08:13, skupaj popravljeno 1 krat.
1stofficer napisal/-a:Ne se prezgodaj veselit. Z Slovenija je rumena, s tega ti lahko Hrvat zahteva test ali potrdilo...
Ampak ga ne že vsaj mesec... vsaj pri meni je bilo tako...
https://vodovod-rh.si/
Jaz sem ga prejsnji teden moral imet, sicer kazal ga nisem, je samo vprasal, pa v nedeljo za nazaj tudi, ga je pa prebral.
Obvezna covid potrdila tudi za zelene države
Glede na novi odlok, ki je pričel veljati 1. julija, je vstop na Hrvaško brez karantene omogočen le osebam, ki imajo digitalno covid potrdilo s QR kodo ali potrdilo o negativen covid testu, o cepljenju ali prebolelosti.
To po novem velja tudi za osebe, ki prihajajo iz zelenega območja po covid zemljevidu ECDC, enako tudi oranžno in rdeče obarvane države.
Informacija nas je presenetila in še čakamo dodatna pojasnila iz Hrvaške, saj so hkrati z novim odlokom sprostili številne druge stvari glede delovanja restavracij, obiska prireditev, športnih tekmovanj... Od sobote bo tudi Slovenija dala Hrvaško v celoti na zeleni seznam in tako omogočala povratek brez dodatnih covid potrdil.
Izjema glede covid potrdil za Hrvaško še vedno velja za otroke mlajše od 12 let, ki potujejo skupaj s starši ali skrbniki, ki izpolnjujejo pogoje za vstop, za potnike v tranzitu za max. 12 ur, diplomate, čezmejne delavce, za nujna poslovna potovanja in potovanja zaradi družinskih ali zdravstvenih razlogov.
Na Hrvaškem priporočajo, da pred vstopom v državo izpolnite spletni obrazec Enter Croatia, kjer vnesete podatke o kraju bivanja, osebne podatke in po novem naložite tudi potrdila, ki jih imate za prestop meje. Dodatna potrdila glede rezervacije namestitve za vstop na Hrvaško niso potrebna.
Glede na novi odlok, ki je pričel veljati 1. julija, je vstop na Hrvaško brez karantene omogočen le osebam, ki imajo digitalno covid potrdilo s QR kodo ali potrdilo o negativen covid testu, o cepljenju ali prebolelosti.
To po novem velja tudi za osebe, ki prihajajo iz zelenega območja po covid zemljevidu ECDC, enako tudi oranžno in rdeče obarvane države.
Informacija nas je presenetila in še čakamo dodatna pojasnila iz Hrvaške, saj so hkrati z novim odlokom sprostili številne druge stvari glede delovanja restavracij, obiska prireditev, športnih tekmovanj... Od sobote bo tudi Slovenija dala Hrvaško v celoti na zeleni seznam in tako omogočala povratek brez dodatnih covid potrdil.
Izjema glede covid potrdil za Hrvaško še vedno velja za otroke mlajše od 12 let, ki potujejo skupaj s starši ali skrbniki, ki izpolnjujejo pogoje za vstop, za potnike v tranzitu za max. 12 ur, diplomate, čezmejne delavce, za nujna poslovna potovanja in potovanja zaradi družinskih ali zdravstvenih razlogov.
Na Hrvaškem priporočajo, da pred vstopom v državo izpolnite spletni obrazec Enter Croatia, kjer vnesete podatke o kraju bivanja, osebne podatke in po novem naložite tudi potrdila, ki jih imate za prestop meje. Dodatna potrdila glede rezervacije namestitve za vstop na Hrvaško niso potrebna.
Skratka, "Safety first"
Žalostno je, da bomo prisiljeni iti po palčko v nos oz. po novem do nosa, ker se še sestram ne da več porivat jih do možganov, če boš želel s svojim plovilom iti dol. Covid my ass.
Ali so se dobro zdilali z Evropo in jim je JJ obljubil neke vrste subvencijo za izpadlo sezono, ker vemo, da bo porazna ali pa so "mone"......
Pa še marine so baje šle gor v povprečju 40% ( kar me sicer ne briga, ker spimo na sidru)
Žalostno je, da bomo prisiljeni iti po palčko v nos oz. po novem do nosa, ker se še sestram ne da več porivat jih do možganov, če boš želel s svojim plovilom iti dol. Covid my ass.
Ali so se dobro zdilali z Evropo in jim je JJ obljubil neke vrste subvencijo za izpadlo sezono, ker vemo, da bo porazna ali pa so "mone"......
Pa še marine so baje šle gor v povprečju 40% ( kar me sicer ne briga, ker spimo na sidru)
saj se lahko cepiš pa ne rabi palčke..

-
Sonicus Ud Istre
- Kapitan fregate
- Kraj: Ljubljana / Novigrad
Tole je res neprijetno presenečenje, ampak star pregovor pravi "nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha".
Dodajam še lastno misel: "kdor je neučakan in preveč hiti, si s prevročo juho popari jezik".
Dodajam še lastno misel: "kdor je neučakan in preveč hiti, si s prevročo juho popari jezik".
pešekan napisal/-a:saj se lahko cepiš
Za neumnost na žalost ni cepiva.
Nismo tukaj za politizirati, ampak jj in plenko se zelo dobro poznata in ni slučaj, da na prvi dan predsedovanja, hrvaška prvič v zgodovini sledi EU direktivam. Do danes so bili vedno apriori kontra vsem kar jim je EU odredila oz. predlagala..... Velike usluge se bodo delile po sezoni.
Domi napisal/-a:Skratka, "Safety first"![]()
Domi napisal/-a:Nismo tukaj za politizirati, ampak jj in plenko se zelo dobro poznata in ni slučaj, da na prvi dan predsedovanja, hrvaška prvič v zgodovini sledi EU direktivam. Do danes so bili vedno apriori kontra vsem kar jim je EU odredila oz. predlagala..... Velike usluge se bodo delile po sezoni.
Nismo tukaj, da bi (politizirali?) polemizirali.
P
- 1stofficer
- Admiral
Evo od danes Hrvati hocejo green pass in tut gledajo !
Pa je spet guzva ...
Pa je spet guzva ...
- 1stofficer
- Admiral
fajn aktualen povzetek za Cro-Slo po zadnjih spremembah
https://www.zurnal24.si/slovenija/vsak- ... tev-370177
https://www.zurnal24.si/slovenija/vsak- ... tev-370177
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost