Kaj si rjuhar misli o hlaponarjih
Moderatorji: moderator2, moderator
Temu citatu g. Jakopina moram tudi sam pritrditi. Res je med motornjakarji več " novincev" in na sploh t.i. tajkunčkov, ki imajo barko malo časa in le zaradi statusnega simbola. Med jadralci pa je več tradicionalnih in izkušenih. Ampak to ni merilo!
Glavno je, da ste že ugotovili point. Ali si človek s kulturi, ali pač nisi. In ni važno na krovu kakšne barke si. Tudi pri profesionalnih morjeplovcih, ki upravljajo linijske katamarane in ostala plovila Jadrolinije to kulturo mnogokrat pogrešam.
Bistvo razprave pa je članek tega gospoda. Ki bi, kot predstavnik sedme sile moral imeti malo več etike. Predvsem pa me moti njegova nestrpnost.
Bom napisal neko hipotetično zgodbo, ki je vezana na njegov karakter. Npr. G. Akrapović ima izjemno uspešno podjetje na Dolenjskem. Pred njim ima parkiran svoj nov Ferrari. Njegov mejak je kmet, ki prideluje krompir. Če bi imel ta kmet tak karakter, kot ga ima omenjeni gospo, bi trpel celo življenje, ker njem ni uspel " veliki met". Ampak on je pozitiven in uživa v svojem delu in skromnem imetju in zdravju svoje družine. Pa tudi sosed Akrapović ga ceni in sta dobra prijatelja. Kaj ima denar veze s srečo v življenju? Problem je le v ljudeh, ki si zastavijo previsoke cilje, nato pa jih ne uresničijo in TRPIJO.
Nikjer pa ni rečeno, da g. Akrapović nekoč, ko mu bo vse to dopizdilo, ne bo prodal svojega imperija in šel okopavat krompir in v njem našel svoj mir. Veličina človeka ostaja, ne glede na premoženje!
Glavno je, da ste že ugotovili point. Ali si človek s kulturi, ali pač nisi. In ni važno na krovu kakšne barke si. Tudi pri profesionalnih morjeplovcih, ki upravljajo linijske katamarane in ostala plovila Jadrolinije to kulturo mnogokrat pogrešam.
Bistvo razprave pa je članek tega gospoda. Ki bi, kot predstavnik sedme sile moral imeti malo več etike. Predvsem pa me moti njegova nestrpnost.
Bom napisal neko hipotetično zgodbo, ki je vezana na njegov karakter. Npr. G. Akrapović ima izjemno uspešno podjetje na Dolenjskem. Pred njim ima parkiran svoj nov Ferrari. Njegov mejak je kmet, ki prideluje krompir. Če bi imel ta kmet tak karakter, kot ga ima omenjeni gospo, bi trpel celo življenje, ker njem ni uspel " veliki met". Ampak on je pozitiven in uživa v svojem delu in skromnem imetju in zdravju svoje družine. Pa tudi sosed Akrapović ga ceni in sta dobra prijatelja. Kaj ima denar veze s srečo v življenju? Problem je le v ljudeh, ki si zastavijo previsoke cilje, nato pa jih ne uresničijo in TRPIJO.
Nikjer pa ni rečeno, da g. Akrapović nekoč, ko mu bo vse to dopizdilo, ne bo prodal svojega imperija in šel okopavat krompir in v njem našel svoj mir. Veličina človeka ostaja, ne glede na premoženje!
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
brane40 napisal/-a:Ta forum je lep dokaz, da Bauerjeva nestrpnost do hlaponarjev ni značilna za vse rjuharje... Mogoče bi moral pa gospod Bauer kdaj z nami na ruto, pa bi videl da so lahko tudi rjuharji in hlaponarji pravi prijatelji.
Najprej sem prebral Jadrnica ni kokoš in se vprašal, če ni avtor 'malo ubrisan'.
Potem - gnjavator kot ponavadi, ki ga zasrbi že ob pomisli na stereotipe - sem se šel popraskat, oziroma sem šel pogledat, če je mož napisal še kaj drugega in kakšen vtis dobim pri tistem.
V lesenih škatlah leteči človek niti slučajno ni dajal vtisa, da je to napisal kdo neumen - nasprotno, dober, razgledan in motiviran pisec. Vem precej o Bloudku, ampak kratkega prispevka o njem niti slučajno ne bi napisal enako dobro.
Ko sem videl, da je avtor novinar, sem se tudi spomnil njegovega imena v zvezi z dolgoletnim ukvarjanjem z navtiko... Ne razumem - en prispevek ali butast ali zlonameren ali kaj, drugi dober - in enak stil pisanja pravi, da je pisec isti.
Pogledati še nekaj njegovih...
- Morski psi so za bele kopalke
Lepša ni nikoli grdavša - Lepša je barka, ki so jo starejši poznali, mlajši pa o njej slišali
Babe prinašajo (ne)srečo na barkah...
Dolga senca Ivana Cankarja seže tudi daleč po vodi
Kje so naše barke (komentar k letošnji Internautiki)
Od njega se je učil osvajalec Lune
Božji delec
Češnje in atomska fizika
Učitelju z ljubeznijo
Drevo ne pozna maščevanja
Češnje zorijo pozimi
Ma ne razumem. Pri ostalih pogledanih
- piše v lepem jeziku in jedrnato,
prispevki niso prazni (ni nakladanje; če pa je, je pa genij za to),
ima dobre ideje o čem pisati...
Mu je kak 'hlaponar' kaj hudega naredil, tako da so se mu do smrti zamerili in ima tam na duševnosti 'brazgotino', ki ga skeli vsakič, ko se spreminja vreme, ali je urednik, ki si hoče z zakuhanjem nasprotja povečati prodajo ali ima kaj drugega - bog ve kaj - za bregom?
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
-
Maestral9
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov