Privlaka na Malem Lošinju - kako ne pluti čez

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
donato
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a donato » To Jan 20, 2015 09:32

V 2013 sem se v odtenek lažjih pogojih peljal tu skozi z 7 m gumenjakom. Kaj sem počel tam zunaj me ni treba spraševati, ker to rešujem z ženo :)
Čoln z močnim motorjem je seveda lažja zgodba v tem prehodu, kot velika barka, pa vendar:
Ne prehitro v prehod, potem pa toliko gasa, da kljubuješ toku in valu. Krmilo zelo z občutkom, brez ekstremov. Težava je, ker krmila ne čutiš dobro. Potrebno ga je "počakati". Ko gre barka proti zidu je to težko, če preveč odviješ, se pa začne ples. Prava kombinacija moči in krmila je zmagovita. Je šlo lepo skozi za prisotno "posadko", sam na krmilu pa sem imel nekaj dodatnih občutkov, ki sem jih ostalim zamolčal.
Glede Čehov pa takole: morda se jim res kolca, samo nam se pa tudi zatika. Leta nazaj je njihova barka prehitela našo banjo in na obzorju vidimo le še pol njihovega jambora in zastavo ( z dobrim daljnogledom seveda). Potrebno bo poiskati kakšen prikladnejši izraz za razne "nerodnosti".

Lep pozdrav
kalužni mali
al

OdgovorNapisal/-a al » To Jan 20, 2015 09:53

donato napisal/-a: Potrebno bo poiskati kakšen prikladnejši izraz za razne "nerodnosti".

Poljaki? :twisted:
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » To Jan 20, 2015 10:07

donato napisal/-a:V 2013 sem se v odtenek lažjih pogojih peljal tu skozi z 7 m gumenjakom. Kaj sem počel tam zunaj me ni treba spraševati, ker to rešujem z ženo :)
Čoln z močnim motorjem je seveda lažja zgodba v tem prehodu, kot velika barka, pa vendar:
Ne prehitro v prehod, potem pa toliko gasa, da kljubuješ toku in valu. Krmilo zelo z občutkom, brez ekstremov. Težava je, ker krmila ne čutiš dobro. Potrebno ga je "počakati". Ko gre barka proti zidu je to težko, če preveč odviješ, se pa začne ples. Prava kombinacija moči in krmila je zmagovita. Je šlo lepo skozi za prisotno "posadko", sam na krmilu pa sem imel nekaj dodatnih občutkov, ki sem jih ostalim zamolčal.
Glede Čehov pa takole: morda se jim res kolca, samo nam se pa tudi zatika. Leta nazaj je njihova barka prehitela našo banjo in na obzorju vidimo le še pol njihovega jambora in zastavo ( z dobrim daljnogledom seveda). Potrebno bo poiskati kakšen prikladnejši izraz za razne "nerodnosti".

Lep pozdrav

Ampak najboljši občutek je pa, ko prideš skozi kanal in je vse mirno. :D
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Jan 20, 2015 10:19

donato napisal/-a:Glede Čehov pa takole: morda se jim res kolca, samo nam se pa tudi zatika. Leta nazaj je njihova barka prehitela našo banjo in na obzorju vidimo le še pol njihovega jambora in zastavo ( z dobrim daljnogledom seveda).

Tega pa ne razumem najbolje... Čehi so z jadrnico prehiteli vaš gumenjak?
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Jan 20, 2015 10:30

H2O napisal/-a:
donato napisal/-a:Glede Čehov pa takole: morda se jim res kolca, samo nam se pa tudi zatika. Leta nazaj je njihova barka prehitela našo banjo in na obzorju vidimo le še pol njihovega jambora in zastavo ( z dobrim daljnogledom seveda).

Tega pa ne razumem najbolje... Čehi so z jadrnico prehiteli vaš gumenjak?

V tem pisanju vidim malo sarkazma obrnjenega proti sebi oz. politične satire. donato je zadnji odstavek namenil razmišljanju o splošni besedni floskuli "čeh",( tako kot označevalne besede čefur, cigan, policaj, blondinka, vaški posebnež, itd ...) ki naj bi pomenila oz. imela slabšalni pomen. Prav tako take besede klasificirajo določen tip - karakter ljudi ali večje populacije.

Skratka menim, da je potegnil vzporednico med dvema državama in ugotovil, da so po bivanju za železno zaveso močno potegnili naprej in nas zlahka prehiteli v razvoju, .....

Zdaj pa ne vem ali se oba hecata, ali pa spada v rubriko saj ni res pa je!

Tudi tole je že postavljeno pod vprašaj!
Slika

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Jan 20, 2015 10:36

Če malo navežem na temo.

"Čeh gre, Slovenc pa filozofira, a bi al nebi." :lol:
Uporabniški avatar
donato
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a donato » To Jan 20, 2015 10:41

@čehi
Pajer je pravilno povzel zadevo.
kalužni mali
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Jan 20, 2015 10:52

Mogoče nas prehitevajo pri gospodarstvu, pri pomorstvu nam pa ne sežejo do kolen 8)
al

OdgovorNapisal/-a al » To Jan 20, 2015 12:11

H2O napisal/-a:Mogoče nas prehitevajo pri gospodarstvu, pri pomorstvu nam pa ne sežejo do kolen 8)

se strinjam. je pa res, da prav Čehom dostikrat seže voda do kolen- ko nasedejo :D
Uporabniški avatar
Splav
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Splav » Ne Apr 05, 2015 13:19

Kako ne pluti čez? Tako, da pluješ okrog Lošinja, saj se je baje most zataknil in se kanala ne da več odpret. Pripravljajo komaj javni razpis za izbiro izvajalca, ki bo mehanizem popravil. Ravno ta teden mislim it dol, pa bom kar okrog plul.
Mirno morje in široko obzorje.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Apr 08, 2015 14:56

Lani sem šel v taki burji skozi,bilo nas je kar precej,vse je šlo brez butanja.Kot je opisal Pajer,nacentriraš in z malo večjo hitrostjo kot val greš v kanal,ko si v njem je lažje in se da lepo peljat.Ta Čeh je prletu k kladu,ker se v kanalu voda malo zavrtinči je vrtu krmilo bolj v prazno,niti ni vedel v kakšnem položaju je krmilo,zato ga je pa začelo gonit iz stene v steno,gasa pa tud ni nič spustu.
mašinfirer

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov