Registracija čolna na Hrvaškem
Moderatorji: moderator2, moderator
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Ja izognit se mu ne moreš, skuter, kolikor se spomin še iz časov, ko smo ga imeli je pri zavarovanju faktor 3, enake moči navadnega čolna, res da ni poceni ampak, tako pač je, lahko pa morda za enak denar skuter najameš, ko se želiš vozit z njim.
Skuter, razen če si res zagrizen fanatik ali tekmovalec itak ni neka idealna rešitev za potovanje po morju. Vsaj moje mnenje je tako.
Skuter, razen če si res zagrizen fanatik ali tekmovalec itak ni neka idealna rešitev za potovanje po morju. Vsaj moje mnenje je tako.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
DR.E napisal/-a:peterkec napisal/-a:Glih to me tudi zanima, kako je pod nemško zastavo, a potem ne rabiš zavarovanja naredit pri nas v SLO?
Hehe... zavarovanje moraš naredit, osnovno v državi registracije, vse ostalo, recimo kasko pa pač nekje, lahko pri Hrčkih, lahko v Sloveniji... lahko verjetno tudi na finskem.
Ampak plačat ga moraš vseeno. Kakšna je pa prednost registracije plovila na HR ali DE pa si ne znam predstavljat.
Lahko me pa kdo razsvetli.
Jaz sem imel trajno pod D zastavo. Zavarovanje sem imel Hrvasko. Nikoli nobenih tezav pa so me kontrolirali vsaj 5x na vodi.
Zavarovanje za jeta je bilo 400e ceneje. Res pa je da osnovno Hrvasko ne pokriva cel kup odgovornosti. Menda...
Skratka jet in Slo zastava = bankrot.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
mamaMicka napisal/-a:
Jaz sem imel trajno pod D zastavo. Zavarovanje sem imel Hrvasko. Nikoli nobenih tezav pa so me kontrolirali vsaj 5x na vodi.
Zavarovanje za jeta je bilo 400e ceneje. Res pa je da osnovno Hrvasko ne pokriva cel kup odgovornosti. Menda...
Skratka jet in Slo zastava = bankrot.
Si prepričan, da nisi plačal osnovnega zavarovanja v DE ob registraciji, ker, kjer je registrirano plovilo mora biti plačano osnovno zavarovanje, tako je bilo vsaj pri meni Ko sem imel DE in AT registracijo...
Dodatno zavarovanje in kasko pa lahko po želji skleneš kjerkoli... Trenutno sem jaz moje police za jadrnico dal na AS, malo ceneje je bilo kot pri Alianzu, kjer sem imel do zdaj, pa zavarovalna vsote je zdaj 30.000 višja za kasko. Kako pa potek uveljavljanje škode pa v resnici ne vem in upam, da mi ne bo treba kdaj poizvedovat
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
gregor.n napisal/-a:Obvezno zavarovanje na hrvaškem krije škodo samo tretjim osebam, za stvari je treba doplačati![]()
Ampak je še zmeraj najceneje
Kaj to pomeni? Če mi Hrvat, ki ima sklenjeno samo osnovno obvezno zavarovanje razbije barko, bom dobil od njegove zavarovalnice povrnjeno škodo, ali ga moram tožit?
H2O napisal/-a:gregor.n napisal/-a:Obvezno zavarovanje na hrvaškem krije škodo samo tretjim osebam, za stvari je treba doplačati![]()
Ampak je še zmeraj najceneje
Kaj to pomeni? Če mi Hrvat, ki ima sklenjeno samo osnovno obvezno zavarovanje razbije barko, bom dobil od njegove zavarovalnice povrnjeno škodo, ali ga moram tožit?
Od zavarovalnice nič, od njega pa nulkomajosef
Če ti hrček razbije barko je najbol skočt gor na njegov propeler
Pa a ni nekdo pred leti pisal da so mu policaji ail kapitanija podrsali barko in je dobu prsturit
https://medisken.si
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost