gumenjak na strehi?

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

piko
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a piko » Sr Apr 19, 2017 20:54

Tema se je prav zanimivo razvila.
Kakorkoli, zložen gumenjak, pes in jaz gremo z avtom.
Žena in otroci z vlakom. Split ni tako daleč.
Hvala za nasvete in mirno morje.
P
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Če Apr 20, 2017 14:55

Samo potem morajo iti že kaka dva dni prej dol z vlakom, da jih ne boš čakal. :lol:
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Pe Apr 21, 2017 09:26

In Pikotu se gladko fučka za vse ki se tukaj nadrkavajo.... ker on se je že odpeljal.
Predvidevam da Piko ni tak tupan da ne bi znal zrolat olagume v štrudl in jo fliknit v prtljažnik saj ima karavana in se bi gladko peljal 150 na Pag ali kam že gre. Rad bi se izognil nepotrebnenm plačilu cestnine in trajektu. Je bil pri meni vem v čem je finta. Sori Piko vem si me klical nekje aprila samo me ni bilo tu potem sem vrnil klic se nisi javil, upam da ni bilo kaj nujnega.

Najbrž nismo tukaj taki blesani, da damo nekaj na streho in gas do daske.
1. da taka gumica vaga 95 kil skoraj ne verjamem. Pa tudi če jo dva dvigneta na streho na prečke brez težav, zagurtnaš vse skupaj okrog nosilcev, s 3 gurtnami če si ziheraš pa greš čez notranjost avta, odpreš vrata in zagurtnaš jasno če ne ne moreš več vrat odpreti.
Voziš se max 100 če je čelni veter pa malo manj, če je čamac kontra obrnjen ga tako ali tako tišči navzdol.Pač po občutku.
Jaz osebno 100x raje prakticiram karjolo nabutam vanjo robo in imam manj sranja v avtu. Da ne govorim o tistem žvižganju gutren na strehi se mi zmeša. Že zaradi tega nemoreš več kot 100 peljat.
LP, Piko kdaj greš v Split?
piko
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a piko » Pe Apr 21, 2017 12:22

Cibro,
Odpeljal se ŠE nisem. V nadrkavanju pa res ne vidim kakega globljega smisla.
Kot rečeno. Ko sem tehtal vaša mnenja + in - sem se odločil, da bom coln zrolal in ga dal v avto. Sigurno bi mi bolj odgovarjalo, da pridem v Komižo, snamem sestavljen coln, montiram pento in pičim. Žal pa je preveč faktorjev, ki bi lahko negativno vplivali na varnost vožnje.
Coln ima po tovarniških podatkih 95 kg.
Še vedno imam gumona s trdnim dnom 4,70 m ampak kot si napisal bi se rad ognil stroškom. Predvsem trajekt je tisti, ki opali po žepu. Zato sprememba. Vem, da sem eden redkih, ki gredo z večjega na manjši coln.
V Splitu naj bi bil 10.6. Trajekt ob 11.00.

P

P.S. Pa da ne bo nadrkavanja še zaradi šovinizma do žene in otrok. Nimam ne prvega ne drugega.
plagiator
Kontraadmiral
Kraj: Maribor - Pašman

OdgovorNapisal/-a plagiator » Pe Apr 21, 2017 13:01

Prav zanimiva je ta debata, kaj vse bi naredili za nekaj €.
Bi bilo zanimivo tudi vprašati lastnika avtomobila kateri je vozil biljardno mizo na strehi avta in so ga zaustavili policaji, kaj poreče na tole debato. Prav tako bi bilo zanimivo izvedet koliko bo dejansko sedaj odštel za prevoz te mize, kamorkoli jo je že peljal.
Če ni v moji moči da ti pomagam, ti tudi slabega ne želim
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Pe Apr 21, 2017 15:26

Še vedno imam gumona s trdnim dnom 4,70 m

Imam občutek, da je s trdim dnom, mislil le podnice...dno čolna je mehko, zato ga bo zvil in dal v avto... plasično dno čolna pač ne moreš zrolat, ne?
Imam honwave T40, podnice aluminijaste, dno čolna pa je seveda mehko...tudi sam sem ga zrolal in peljal v avtu...z motorjem, podnicami, vesli, tendo, sidrom, bojo, rezervnimi deli, klopcama...+vse za tri tedne dopusta...
in ja... se pozna na ceni trajekta...z ali brez prikole...
no, midva s Petro sva vse pripeljala v luko, natovorila samo čoln, motor in kramo iz avta na trajekt, avto pustila v Splitu in šla na Lastovo...sedaj naju čoln čaka tam.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Pe Apr 21, 2017 15:29

tyson napisal/-a:Še vedno imam gumona s trdnim dnom 4,70 m

Imam občutek, da je s trdim dnom, mislil le podnice...dno čolna je mehko, zato ga bo zvil in dal v avto... plasično dno čolna pač ne moreš zrolat, ne?
Imam honwave T40, podnice aluminijaste, dno čolna pa je seveda mehko...tudi sam sem ga zrolal in peljal v avtu...z motorjem, podnicami, vesli, tendo, sidrom, bojo, rezervnimi deli, klopcama...+vse za tri tedne dopusta...
in ja... se pozna na ceni trajekta...z ali brez prikole...
no, midva s Petro sva vse pripeljala v luko, natovorila samo čoln, motor in kramo iz avta na trajekt, avto pustila v Splitu in šla na Lastovo...sedaj naju čoln čaka tam.

Piko ima dva čolna, še vedno Arimar Scuba 470 s trdim dnom, tako da si popolnoma napačno razumel
piko
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a piko » Pe Apr 21, 2017 16:26

Tako je kot je napisal MareC.

Ne gre pa za razliko le "...nekaj €..." ampak nekaj sto €.
Split- Vis, Vis- Split= 200 €. Samo trajekt.
Žal zame to ni le "... nekaj €...".
Zato ne bom peljal niti prikolice niti biljarda mize.

P
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Pe Apr 21, 2017 21:37

Še vedno pa ne razumem, zakaj čolna ne zrolat okoli krmne deske in nato dat na prtljažnik, podnice pa v prtljažnik....če čpln tako zviješ, ponavadi ostane na prtljažniku še prostor za trugo, kamor zbašeš stvari, ki zaradi motorja in podnic ne gredo v prtljažnik....
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » So Apr 22, 2017 07:22

Piko, imaš kombi?
MareC pravi, da imaš dva čolna...
Ne gre mi v tintaro, kako spravit čoln s trdim dnom v avto? 4,70m gumona s trdim dnom zložiš v avto?

ja,trajektne cene so mi znane...Lastovo je še dražje...je najdaljša trajektna ruta na Jadranu
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » So Apr 22, 2017 07:24

tyson napisal/-a:Piko, imaš kombi?
Ne gre mi v tintaro, kako spravit čoln s trdim dnom v avto? 4,70m gumona s trdim dnom zložiš v avto?

he,he dober si tyson :lol:
piko
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a piko » So Apr 22, 2017 15:44

tyson napisal/-a:Piko, imaš kombi?

ja,trajektne cene so mi znane...Lastovo je še dražje...je najdaljša trajektna ruta na Jadranu

Pozdrav,

Torej- obstaja gumon 470 s trdim dnom, ki si ga lastim. Dolga leta sem ga vozil na Vis.
Kot razumem tudi sam veš da so cene trajekta zasoljene. Split- Vis me pride cca. 1200 kun(54 kun šofer, 370 avto in 780(!!!) kun coln na prikolici. V ENO SMER. Žal sem trenutno v situaciji, ko se me ta ceno prav neprijetno dotakne.
V izogib stroškom trajekta, mnogo večje porabe bencina na AC, cestnine... sem se odločil, da kupim manjši coln(zložlljiv), ga zrolam, dam v avto(imam prostor in mi ga ni treba voziti na strehi) in s tem kar nekaj privarčujem.
To je vse. Da pa ga bom dal V avto in ne bom peljal napihnjenega na strehi pa ste me prepričali vi. Hvalabogu!
P
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » So Apr 22, 2017 17:15

Hvala za razlago...zdaj mi pa sede v tintaro :lol: Vse je jasno!
Zdaj pa finalno vprašanje:
a nujno rabiš avto na Visu?
Moje Lastovske izkušnje so take, (poznam nekaj domačinov), da bi mi prišli v luko naložit in odpeljat, kar bi pritrogal na otok. Zato puščam avto v Splitu, tudi tri tedne, free na parkirišču, plačava karti samo za dve osebi..do app-ja in čolna pa z lastovskim busom.
Ker če ti je Vis tako pri srcu, se splača kontaktirat tistega, ki ti nudi prenočišče, če ti naredi uslugo s prevozom čolna do app.
Nama za čoln, motor, podnice in prtljago niso vzeli niti kune. Edina jeba je bil prestop v Vela Luki s trajekta na trajekt, kjer so naju morali malo čakati, da sva odtrogala iz enega na drugi trajekt...pomagat pa se ni spomnil nihče od osebja trajekta :evil: ... je trajalo kar solidne pol ure!
Razmisli, če je v tvojem primeru tudi taka opcija :wink:
Nazadnje spremenil tyson, dne So Apr 22, 2017 17:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » So Apr 22, 2017 17:22

tyson napisal/-a:Hvala za razlago...zdaj mi pa sede v tintaro :lol: Vse je jasno!
Zdaj pa finalno vprašanje:
a nujno rabiš avto na Visu?
Moje Lastovske izkušnje so take, (poznam nekaj domačinov), da bi mi prišli v luko naložit in odpeljat, kar bi pritrogal na otok. Zato puščam avto v Splitu, tudi tri tedne, free na parkirišču, plačava karti samo za dve osebi..do app-ja in čolna pa z lastovskim busom.
Ker če ti je Vis tako pri srcu, se splača kontaktirat tistega, ki ti nudi prenočišče, če ti naredi uslugo s prevozom čolna do app.
Nama za čoln, motor, podnice in prtljago niso vzeli niti kune. Edina jeba je bil prestop v Vela Luki s trajekta na trajekt, kjer so naju morali malo čakati, da sva odtrogala iz enega na drugi trajekt...pomagat pa se ni spomnil nihče od osebja trajekta :evil: ... je trajalo kar solidne pol ure!
Razmisli, če je v tvojem primeru tudi taka opcija:wink:

Piki je na Biševu :)
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » So Apr 22, 2017 17:51

hahaha, prav no, vdam se :lol:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti