Dodatna ogledala pri prevozu čolna

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Sr Jun 08, 2011 07:31

janadino napisal/-a:http://www.mixi-caravaning.si/katalog/product.php?cat_id=67&start=12&product_id=1020085723

takega imam, samo čisto malo drugačno vpetje je. Brez tega bi težko vozil, ko so desni ovinki se nazaj čisto nič ne vidi in se res ful težko prehiteva. Kaj morem če pa imam velik in širok čoln. :lol:

Je ogledalo konveksno?
Se med vožnjo šejka, trese?
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Jun 08, 2011 07:36

Ogledalo se čisto malo trese, ni moteče, zato ga dodatno zalepim z trakom preko vsega, ogledalo pa kaže dejansko oddaljenost, na kar se je malo težko navaditi. Jaz sem zadovoljen in brez njega več ne vozim.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Sr Jun 08, 2011 08:40

janadino napisal/-a:Ogledalo se čisto malo trese, ni moteče, zato ga dodatno zalepim z trakom preko vsega, ogledalo pa kaže dejansko oddaljenost, na kar se je malo težko navaditi. Jaz sem zadovoljen in brez njega več ne vozim.

Se pravi ni konveksno ampak flat. Ta dva moja pripeta z gumico se preveč treseta oz se navadiš. Najbolj me pa moti fiksiranje z gumeno-plastično elastiko, ki ne služi več namenu in pa to da sem na koncu avto špegla našraufal kniping da elastika ni zdrsnla. Če uporabim power-tape za fiksiranje elastike mi bo ostal na avto-špeglu. kakor pa sem videl se da posebej kupit nove elastike, ki pa upam da so kaj bolj gumjaste. V bistvu bi morala bit na notranji strani elstik silikonska plast, kot jo imajo nedrčki za ženske joške.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Jun 08, 2011 09:02

ttomi73 napisal/-a:silikonska plast, kot jo imajo nedrčki za ženske joške.

a poznamo se kake nedrcke za kake drugacne joske :):)

tomi, daj mi spusti prosim en klic, ker nimam vec tvoje cifre...
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » Sr Jun 08, 2011 11:10

ttomi,

zgleda, da imava enaka ogledala. Kupil sem jih v eni od trgovinic v BTC. Trese precej med vožnjo in res se je treba navadit. Začuda mi še nista padla dol med vožnjo.

Letos sem gledal ogledala v trgovini Caravan v Šiški.
www.caravan.si (na spletu nimajo celotne ponudbe)
V spodnji etaži imajo precejšnjo izbiro. Nisem še utegnil, ampak ponudili so naj pridem z avtom in jih nekaj poskusim. Verjetno ravno peljat z vsakim ne moreš, vidiš pa vsaj kako sedejo. Skoraj nobeno nima več takih elastik in sumljivih trakov. Vsaj na enem je tudi pisalo, da ima nekaj za zmanjševanje tresenja slike, in vsaj eden je imel konveksno ogledalo. Če se bom tja odpravil pred tabo, sporočim kaj sem dobil.

Se pa čisto strinjam, brez dodatnih ogledal se nazaj za čoln ne vidi nič, razen na notranji strani na ovinkih. Rad vidim kaj počnejo vozila za mano, kdaj me namerava kdo prehitevati ali pa, če je že zelo veliko nervoznih zadaj in se spodobi umakniti na prvo počivališče.
Uporabniški avatar
jutri pa res
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a jutri pa res » Sr Jun 08, 2011 11:54

Ali je lahko avto z nameščenimi dodatnimi ogledali potem širši kot 2,55 m?
Zunanji rob ogledal je pri srednje velikih avtih kakih 2,10 m, pa če dodamo 2 x 25 cm, smo že preko.
Kdo ve?
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Jun 08, 2011 14:36

Dvomim da je tovornjak z ogledali ožji od 255cm, zato jaz nebi kompliciral. Pa mislim da je že kakih 20cm zadosti, pa raje na levi bolj ven kot na desni, ko je bolj pomembno.
Guma je guma, zaenkrat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov