Tehnični pregled - prikolica za gumenjaka

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Pe Mar 25, 2016 19:38

hrošč napisal/-a:Ok, se pravi če imam Golf4, ki ima v homologaciji max dovoljena teža priklopnika brez zavore 600 kg, legalno ne smem vleči prikolice NDM do 750kg (čeprav je realna teža seveda manj)?

saj vsaka prikolica-lahki priklopnik ni avtomatsko 750kg skupne teže, pač nabaviš tako, ki je homologirana na 600kg
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Mar 25, 2016 19:40

In v tej luči je prikolica na tretjo tablica za en ku...
Če je "kriva" prikolica, pa ni nujno, da je kaj pokvarjeno ne boš škode tretji osebi mogel kriti iz avtomobilskega zavarovanja. Recimo, da se ti prikolica odpne in poleti v koga... a-a ne bo šlo iz avto zavarovanja!!!

Večina sploh ne ve, da si z prikolo na 3. tablico lahko narediš življensko muko. Finančno!

Registrirana prikolica s svojim prometnim pa je zavarovana zase in tako krita za vse nezgode.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Pe Mar 25, 2016 21:36

Še enkrat hvala za informacije, ste mi na hitro razjasnili pojme, ker sem nov v teh vodah.

Prikolica pa ima NDM 500kg, tako da mi ne posega v homologacijo avta.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Ne Jul 10, 2016 19:37

mamaMicka napisal/-a:In v tej luči je prikolica na tretjo tablica za en ku...
Če je "kriva" prikolica, pa ni nujno, da je kaj pokvarjeno ne boš škode tretji osebi mogel kriti iz avtomobilskega zavarovanja. Recimo, da se ti prikolica odpne in poleti v koga... a-a ne bo šlo iz avto zavarovanja!!!

Večina sploh ne ve, da si z prikolo na 3. tablico lahko narediš življensko muko. Finančno!

Registrirana prikolica s svojim prometnim pa je zavarovana zase in tako krita za vse nezgode.

To ni niti prbližn res.

(4) Zavarovanje avtomobilske odgovornosti vozila (kot vlečnega vozila) se nanaša tudi na škodo, ki jo povzroči prikolica, dokler je speta z vozilom in potem, ko ločena od
vozila, ki jo je vleklo, učinkuje v funkcionalni povezanosti z njim. Isto velja za polprikolico in vsako drugo vozilo, ki ga zaradi okvare ali drugega vzroka vleče vozilo.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Jul 10, 2016 20:07

Iz prve roke ti povem, da ko je spustil priklop in je prikolica razbila ograjo, skode zavarovalnica ni želela kriti, ker ni bila odgovornost na strani voznika.
Ker je bila prikolica v garanciji je po kakemu mesecu proizvajalec pristal na poplačilo skode. Oziroma je imel zavarovano odgovornost.

Prikolico sem prodal, sel razbito iskat in kot uvoznik bil posrednik med zavarovalnico, oškodovancem in proizvajalcem...

Evo, tolko lahko jaz povem!
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Ne Jul 10, 2016 20:23

Nasedel si pač zavarovalnici. To pa ne pomeni, da tvoja logika drži. Pravna podlaga je zelo jasna in to, da bi se kar toleriralo tako tvegana vozila kot so prikolice do 750 kil nezavarovane, bi bilo vsaj mal čudno v današnjem času, se ti ne zdi?
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Jul 10, 2016 20:36

Jaz nasedel? Glede na to, da je šlo iz zavarovanja odgovornosti proizvajalca verjami, da na drugi strani stoji zavarovalnica s svojimi odvetniki. V tem primeru Allianz, ker je šlo za nemško poljsko podjetje...

Pa cisto tako, sem slisal se za nekaj podobnih primerov, ampak tam me ni bilo zraven in ne morem soditi kaj, zakaj...

Pa niti ne vem zakaj se pregovarjam tukaj... Povedal sem samo, da je lahko zavarovana prikolica prednost...

Se umikam iz te debate
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Jul 10, 2016 20:38

AEgir napisal/-a:... da bi se kar toleriralo tako tvegana vozila kot so prikolice do 750 kil nezavarovane, bi bilo vsaj mal čudno v današnjem času, se ti ne zdi?

Kolesa in kolesa z motorjem(25kmh) so precej bolj tvegana pa nimajo iz nikjer zavarovanja.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Ne Jul 10, 2016 21:09

750 kil pri 100kmh ali 120 pri 25kmh, kaj lahko potencialno pride nepovabljeno v kuhinjo med kosilom?
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Jul 11, 2016 00:57

Daj začni raje pri telesnih poškodbah...

Daj povej mi, si iz foha, ker si tako neutruden ali si pač tisti odstavek pobral na netu in ti je dolgčas?!

Pa brez zamere. "Napadaš" me za nekaj, kar sem doživel in to delil dalje.
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Po Jul 11, 2016 08:48

AEgir ima nedvomno prav - tudi če se odpne je škoda krita iz avto zav.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti