Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

punta
Kapitan bojne ladje

Re: Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

OdgovorNapisal/-a punta » Sr Apr 22, 2020 09:07

Evo informacije 5 min.nazaj.
Iz marine so me klicali in povedali,da so dobili navodila da lahko začnejo z dviganjem in spuščanjem plovil.V naslednjih dneh pa pričakujejo tudi počasno sproščanje ostalih ukrepov.Direktorica marine mi je dejala da bi po njenem optimističnem scenariju lahko med 1.5.-15.5.začeli prihajati prvi gostje.Nekaj se je začelo premikati.Upamo na najboljše.
Pozabite na vse,kar mislite,da veste.
No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Sr Apr 22, 2020 09:17

punta napisal/-a:Evo informacije 5 min.nazaj.
Iz marine so me klicali in povedali,da so dobili navodila da lahko začnejo z dviganjem in spuščanjem plovil.V naslednjih dneh pa pričakujejo tudi počasno sproščanje ostalih ukrepov.Direktorica marine mi je dejala da bi po njenem optimističnem scenariju lahko med 1.5.-15.5.začeli prihajati prvi gostje.Nekaj se je začelo premikati.Upamo na najboljše.

No spuščanje in dviganje v Novigradu laufa nonstop, dela na suhem vezu nonstop... razen en teden, ko so vsi šli domov ker je bil sum, da je sin od gostilničarja iz Brtonigle delal na suhem vezu in bi lahko kdo bil okužen... Marina je zaprta, vhodi zaprti, šetnje skozi ni... barke so v morju :)
Wellcraft 2600 Martinique
punta
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a punta » Sr Apr 22, 2020 09:39

Pozabil sem napisati da je marina v Hr.Do sedaj je bilo vse zaprto in nič ni delovalo.
Pozabite na vse,kar mislite,da veste.
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Sr Apr 22, 2020 09:46

punta napisal/-a:Pozabil sem napisati da je marina v Hr.Do sedaj je bilo vse zaprto in nič ni delovalo.

Mogoče ACI? No pri "marini" je treba ločiti "hotelsko dejavnost", kjer so gosti na svojih barkah in gostilne in servis oz. vzdrževanje; kar pa dejansko z marino nima veze, to je servis
Uporabniški avatar
Domi
Kontraadmiral
Kraj: Koper
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Domi » Sr Apr 22, 2020 11:24

Jaz sem tudi govoril z izolsko marino... Imajo nek dopis, da plovilo ne spada v ta odlok o objektih/vikendih in da zato ne smeš iz druge občine k njim na lastno plovilo. Jaz imam odgovor na email iz ministrstva, kjer mi pravijo, da plovilo spada pod plovni objekt in lahko grem. Na suho lahko tudi grem, vendar ne smem nič delat sam. Če pa dam delat firmi, oni lahko kar jim naročiš :) (svašta).
Skratka, še vedno se ne ve, kdo pije in kdo plača. Ve se samo, da euri pronicajo skozi maske boljše kot sam virus....
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Če Apr 23, 2020 14:02

Evo 4 faze i važna napomena:

Prva faza počinje u ponedjeljak 27. travnja. Omogućit će se rad svim subjektima koji obavljaju djelatnost trgovine, osim onih koji posluju unutar velikih trgovačkih centara.

"Omogućit ćemo rad svim uslužnim djelatnostima, osim onih gdje je blizak kontakt. Uvode se javne gradske i prigradske linije. Omogućuje se rad knjižnica, muzeja. Omogućuju se treninzi sportaša u najvišem rangu natjecanja. Omogućuje se provedba državnog stručnog ispita za prioritetne grupe polaznika", rekao je Plenković.

Druga faza kreće 4. svibnja:

"Omogućit će se rad zdravstvenog sustava u punom opsegu osim iznimki. Omogućit će se rad privatnog zdravstvenog sustava. Omogućit će se rad poslovnim subjektima uslužnih djelatnosti gdje se ostvaruje bliski kontakt. To su kozmetičari, frizeri, pedikeri...", rekao je premijer.

I na koncu, 3. faza slijedi 11. svibnja:

"Omogućuju se okupljanja do deset osoba, rad trgovačkih centara, rad predškolskih ustanova, razredne nastave od prvog do četvrtog razreda i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi. Uvode se međužupanijske autobusne linije i zračne linije unutar Hrvatske. Omogućit će se rad ugostiteljskih objekata, isključivo na terasama. Omogućit će se rad ugostiteljskih objekata u smještajnim kapacitetima, isključivo za korisnike smještaja. Proširit će se uvjeti za e-Propusnice", rekao je Plenković.

Od važnijih napomena koje je imao, izdvojimo da je najavio da se "ide prema otvaranju granica", zbog turizma, te da do daljnjega ostaje zabrana svih velikih javnih događanja i okupljanja.
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Če Apr 23, 2020 14:05

No tole mi je malo bolj pregledno spisano, ista figa sicer:

1. faza počinje u ponedjeljak 27. travnja:
- Omogućit će se rad svim subjektima koji obavljaju djelatnost trgovine osim onih koji posluju unutar centara
- Omogućit će se rad svima koji rade uslužne djelatnosti osim onih gdje je blizak kontakt (krojači, izrada ključeva, postolari)
- Uvode se javne gradske i prigradske linije
- Omogućuje se rad knjižnica i muzeja
- Omogućuju se treninzi sportaša u najvišem rangu natjecanja( prva i druga kategorija sportaša)
- Omogućuje se provedba državnog stručnog ispita za prioritetne grupe polaznika.

2. faza, 4. svibnja:
- Omogućit će se rad zdravstvenog sustava u punom opsegu osim iznimki
- Omogućit će se rad privatnog zdravstvenog sustava
- Omogućit će se rad poslovnim subjektima uslužnih djelatnosti gdje se ostvaruje bliski kontakt ( kozmetičari, frizeri, pedikeri, brijači)

3. faza, 11. svibnja:
- Omogućuju se okupljanja do deset osoba
- Omogućit će se rad trgovačkih centara
- Omogućit će se rad predškolskih ustanova, razredne nastave od 1. do 4. razreda i rad s djecom s teškoćama koji imaju pomoćnika u nastavi
- Omogućit će se održavanje laboratorijskih vježbi u malim grupama u visokom obrazovanju
- Uvode se međužupanijske linije i letovi
- Omogućit će se rad ugostiteljskih objekata isključivo na vanjskim prostorima i terasama.
- Omogućit će se rad ugostiteljskih objekata u smještajnim kapacitetima za korisnike smještaja.
- Otvorit će se Nacionalni parkoi i parkovi prirode
- Proširit će se uvjeti za e-Propusnice.

Horizontalne mjere
1. Važan je nastavak pridržavanje socijalne udaljenosti i higijene
2. Poslodavci moraju osigurati rad prema mjerama, osigurati rad od kuće gdje je to moguće te osigurati sastanke na daljinu
3. Nastavlja se zabrana javnog okupljanja i javnih događaja
4. Epidemiolozi će naknadno izraditi upute za korištenje maski za lice
5. "Najugroženiji su sugrađani starije dobi. Preporučuje se tim osobama, osobama s kroničnim bolestima, da ostanu kod kuće" istaknuo je premijer Plenković.
6. "HZJZ će zajedno sa Stožerom izraditi preporuke koje će se odnosniti na radno vrijeme u trgovinama, zadržavanje u zatvorenim prostorijama."

Državna matura održat će se u lipnju:
"Državna matura, kako smo donijeli preporuku, bit će od 8. do 29. lipnja."

Vjerska okupljanja
"Odlučili smo da se omogući održavanje vjerskih okupljanja od 2.5. za što će se izraditi precizne preporuke i upute epidemiologa", rekao je Plenković.

O otvaranju granica
"Vjerujem da ćemo naučiti živjeti s ovim virusom. S našim partnerima u Europi ćemo pronalaziti rješenja pa ćemo doći u poziciju da idemo i prema otvaranju granica. U sljedećim tjednima pronalazimo rješenja koja će biti zajednički dogovorena i sigurna", rekao je.
andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

OdgovorNapisal/-a andrejv » Če Apr 23, 2020 14:15

sovjet
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sovjet » Če Apr 23, 2020 14:45

Pa kukrkoli berem te političare mi ni jasno in ne vidim nobenega datuma kdaj gremo lahko naše barke pogledat?
zebra
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a zebra » Če Apr 23, 2020 16:32

Domi.
Prosim, ali lahko pokažeš mejl z ministrsva.
Lp,
Bojan
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Če Apr 23, 2020 21:20

Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
donato
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a donato » Če Apr 23, 2020 23:22

Berem tole temo in pravzaprav ne razumem natančno problematike, o kateri pišete :shock:
Sam sem včeraj brez vsakega problema z avtomobilom prečkal slovensko-hrvaško mejo in se tudi ponovno vrnil v Slovenijo.
Nihče ni ničesar zahteval in nihče me ni nič vprašal. :D
kalužni mali
boris1
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a boris1 » Pe Apr 24, 2020 02:29

donato napisal/-a:Berem tole temo in pravzaprav ne razumem natančno problematike, o kateri pišete :shock:
Sam sem včeraj brez vsakega problema z avtomobilom prečkal slovensko-hrvaško mejo in se tudi ponovno vrnil v Slovenijo.
Nihče ni ničesar zahteval in nihče me ni nič vprašal. :D

In kam si šel :?:
LP
Boris
Uporabniški avatar
Domi
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Domi » Pe Apr 24, 2020 11:15

zebra napisal/-a:Domi.
Prosim, ali lahko pokažeš mejl z ministrsva.
Lp,
Bojan

So demantirali prvi mail, kjer lahko gremo ugotovit "neposredno nevarnost", očitno je več oseb, ki odgovarja na maile,
Spodaj citat
____
Spoštovani,

kot smo že odgovorili vzdrževanje plovila posameznika ne sodi med dejavnosti, ki bi bile z navedenim odlokom dovoljene, razen če bi šlo za odpravljanje neposredne nevarnosti oz. škode za premoženje. Po Odloku o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih, površinah in mestih v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin, ki velja od 18. aprila 2020, se čoln ne šteje kot vikend, zato obisk iz tega razloga ni dovoljen.

Lep pozdrav,

REPUBLIKA SLOVENIJA
MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE
Služba za odnose z javnostmi
Uporabniški avatar
Domi
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Domi » Pe Apr 24, 2020 11:26

So me pravkar klicali iz marine in sporočili, da v kolikor bom želel iti na suho v željenem terminu (imam termin konec maja), bo to možno le v kolikor predložim ponudbo pravne osebe, ki bo opravljala dela na plovilu, ker meni kot fizični osebi to ne bo dovoljeno.
Skratka ostali bomo v morju :twisted:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost