Registracija čolna na Hrvaškem
Moderatorji: moderator2, moderator
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
gregor.n napisal/-a:Hrčki imajo registracijo za 5 let, vmes pač moraš sklepati letna zavarovanja
Polica mora biti permanentna, pa sklenjena v HR, če boš prinesel nemško polico ne bo veljala... osnovno zavarovanje mora biti sklenjeno tam v državi registracije...
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Na izolski kapitaniji so mi sporočili, da vpis in vsi stroški (tehnični, takse...) stane okoli 90eur/5let + zavarovanje (na zavarovalnici Maribor za HR in SLO morja cca. 200eur/letno). To gre za starejši vodni skuter 700ccm/82hp.
To je torej znesek za bankrot, kot ste nekateri govorili ali sem še kaj spregledal?
Z HR zavarovanjem pa baje ne moreš plut po SLO morjih? Je pa res veliko cenejše kot pri nas.
To je torej znesek za bankrot, kot ste nekateri govorili ali sem še kaj spregledal?
Z HR zavarovanjem pa baje ne moreš plut po SLO morjih? Je pa res veliko cenejše kot pri nas.
gregor.n napisal/-a:E pa nije ti navtika za sirotinju![]()
![]()
Vem, samo vprašam če je to izvedljivo, da ga zavaruješ v HR in vpišeš v SLO? Na kapitaniji v Izoli mi je rekel, da moraš prvo naredit zavarovanje in nato prideš k njim uredit ostalo.
Zakaj bi plačal 200eur če lahko plačaš 50eur
Jaz imam zavarovano na Hrvaškem že nekaj let in je najcenejše.
pred leti sem imel USA, nato DE zastavo, potem pa sem izkoristil njihovo akcijo in šel na HR zastavo. (predvsem zaradi seznamov, ki pa so jih nato itaq ukinili).
Na gliserju 5,5 m imam trajno HR registracijo (tudi nemška je bila trajna), za razliko od nas pa, če bi bil čoln na suhem , ne rabim sklepati obveznih zavarovanj. Če čoln pluje pa mora imeti zavarovanje proti tretji osebi.
LP Damjan
pred leti sem imel USA, nato DE zastavo, potem pa sem izkoristil njihovo akcijo in šel na HR zastavo. (predvsem zaradi seznamov, ki pa so jih nato itaq ukinili).
Na gliserju 5,5 m imam trajno HR registracijo (tudi nemška je bila trajna), za razliko od nas pa, če bi bil čoln na suhem , ne rabim sklepati obveznih zavarovanj. Če čoln pluje pa mora imeti zavarovanje proti tretji osebi.
LP Damjan
najbolj bistvena razlika med HR in SLO zavarovanjem je v tem, da HR (tisto zahtevano obvezno) krije le nematerialno škodo, SLO pa tudi materialno - ne gre zavarovati zgolj "nematerialno"
po domače - če s HR zavarovanjem poškoduješ drugo plovilo, kakršno koli stvar v luki, itd..., kriješ iz lastnega žepa, s SLO zav. pa ne
po domače - če s HR zavarovanjem poškoduješ drugo plovilo, kakršno koli stvar v luki, itd..., kriješ iz lastnega žepa, s SLO zav. pa ne
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti