gumenjak na strehi?
Moderatorji: moderator2, moderator
-
tyson
moram razložit...
res, nič ne plačam... eno slepo ulico, kjer Splitčani parkirajo v neposredni bližini luke brezplačno, mi je pokazal strojnik na katamaranu...od takrat hodiva v Split vsaj dve uri prej, da sva na tej ulici in čakava, da se kdo umakne-odparkira...potem pa hop v parkirno luknjo.
Predlani sem prišel na idejo, da avto "zaščitim" pred kakim vandalizmom...šel sem na pazar in kupil Hajdukov navijaški šal, ter ga pogrnil čez armaturo
...ni bil hudič, v času dopusta sta imela v Splitu tekmo Hajduk in Koper... nisem vedel za koga navijat, zaradi avta
vse je bilo ok, Hajduk je zmagal, Slo navijači niso zašli v ulico in avto je bil nedotaknjen.
Pa še eno rezervno lokacijo poznam, ki pa je peš cca 10 min od luke.
res, nič ne plačam... eno slepo ulico, kjer Splitčani parkirajo v neposredni bližini luke brezplačno, mi je pokazal strojnik na katamaranu...od takrat hodiva v Split vsaj dve uri prej, da sva na tej ulici in čakava, da se kdo umakne-odparkira...potem pa hop v parkirno luknjo.
Predlani sem prišel na idejo, da avto "zaščitim" pred kakim vandalizmom...šel sem na pazar in kupil Hajdukov navijaški šal, ter ga pogrnil čez armaturo
vse je bilo ok, Hajduk je zmagal, Slo navijači niso zašli v ulico in avto je bil nedotaknjen.
Pa še eno rezervno lokacijo poznam, ki pa je peš cca 10 min od luke.
Tyson,
Vsa čast. Imaš jajca. To je skoraj tako kot če bi sredi Teherana prodajal odojka.
Velika večina ljudi je razumnih. Žal pa je zadosti en sam naci butl, ki zna narediti sranje. Da se razumemo - isto je v Ljubljani, Mariboru....
Še v Jugi so prijatelju prerezali vse štiri gume. Na Katrci. Izbira novih gum na Visu je bila enaka ničli. Tip je moral v Split pa nazaj na Vis...
Imam pa tudi jaz v avtu šal s šahovnico in Slobodno Dalmacijo.
P
Vsa čast. Imaš jajca. To je skoraj tako kot če bi sredi Teherana prodajal odojka.
Velika večina ljudi je razumnih. Žal pa je zadosti en sam naci butl, ki zna narediti sranje. Da se razumemo - isto je v Ljubljani, Mariboru....
Še v Jugi so prijatelju prerezali vse štiri gume. Na Katrci. Izbira novih gum na Visu je bila enaka ničli. Tip je moral v Split pa nazaj na Vis...
Imam pa tudi jaz v avtu šal s šahovnico in Slobodno Dalmacijo.
P
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
habibi Vll napisal/-a:Kaj pa če bi dal not Kranjsko klobaso in flašo Terana, seveda Hrvaškega, ker pil bi pa našga.![]()
Kot prvo- Kranjsko klobaso si poizkušajo lastiti tudi Hrvati(tako ko mi njihov KULEN(saj ne moreš verjeti!!!)). Lahko pa probas. Po treh tednih na +35 st. C bo veselje v avtu. Klobasa bo oživela.
Glede Terana- zakaj se ne bunijo kraški vinarji, ki pridelajo tako dober Teran, da ga lahko prodajajo še kje drugje kot v prostrani Sloveniji? Ker pač vedo, da obstaja tudi istrska verzija le- tega.
Imamo pa Slovenci tudi NAŠ- slovenski AJVAR!!
Pa tudi kajmak je NAŠ!
Zaenkrat pa Hajduk(Šurjak, Katalinski, Jerković, Peruzovic...) in šahovnica zadoščata. Vsaj dokler se ne najde kak kretenoidni Thompson(že iz nadimka se da razbrati, da, gre za Hrvata).
P
- habibi Vll
- Admiral
Jasna mi je tvoja razlaga, bilo je rečeno v šali, logično, da nebi klobase pustil v avtu pa tudi steklenico vina bi verjetno odprlo, potem bi pa bil tralala.Je pa res in ni slaba stvar imati nek njihov simbol, ki jih verjetno pomirja.Pa saj niso vsi nastrojeni tako proti nam, so pa izjeme in tudi bodo.Pa kaj češ tako je in tako bo.Načeloma nisem v 40-tih letih imel nikoli takih težav, da bi se mi kdo znesel nad avtom.Najbolje je, da se izogibaš politične debate z njimi, ker imajo itak vedno oni prav in so najpametnejši.Pa tudi sami znajo kar dobro udariti po svojih politikih.
mašinfirer
- habibi Vll
- Admiral
jedujedu napisal/-a:Jaz sem 3 sezone fural gumo na strehi. Sicer je bil malo manjši in malo lažji od tvojega - Novomar 330 s trdim podnom. Obrnil sem ga na glavo, tako da ga med vožnjo ni dvigovalo. Drugače zaradi trdega podna tudi ni šlo
Ta je bil dobrih 60 kg in sva ga lahko 2 dala gor in dol brez kakšnih posebnih težav. 95 kg je nekaj več, ampak če ti nosilnost prtljažnika to omogoča najbrž ni problem.
Glede hitrosti pa težko kaj rečem, ker sem vedno vlekel zadaj še prikolo in je šlo že zato bolj počasi.
Tudi sam na isti način furam čoln na strehi do Splita po AC. Za prikolico za čoln na kljuki ni prostora, ker jo zaseda počitniška prikolica.
Furam Suzumarja RIB 350, motor pa v prtljažniku. Čoln je težak 67 kg, nosilnost strehe 75 kg. Nekateri avtomobili imajo nosilnost strehe 100 kg (Mercedes E karavan, Mercedes CLA karavan,...)
Sem pa rabil narediti po meri širši strešni prtljažnik.
Hitrost vožnje s čolnom na streh pa je do max 100 km/h, grem pač bolj počasi, tudi če zadaj ne vlečem počitniške prikolice.
Gurten ne vežem na prtljažnik ampak na strešne sanke.
Je pa tak način prevoza edina varianta, da imaš na na morju prikolico in čoln naenkrat, je pa res, da je čoln zaradi tega med bolj malimi, ker si omejen s težo in dimenzijo čolna.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta