pa se je začelo 2011

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Avg 02, 2011 09:41

jup,
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Pe Avg 05, 2011 21:21

Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Pe Avg 05, 2011 23:08

Lahk da so zaštekale elektronske komande, baje se to dogaja. :wink:
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » Pe Avg 05, 2011 23:22

Samo da pri te ni vrglo v rikverc.
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » So Avg 06, 2011 08:36

gregor.n napisal/-a:Lahk da so zaštekale elektronske komande, baje se to dogaja. :wink:
lpg

Kaj pa ni prišel prej v Červobil na sarvis - prav mu je! :D :wink:
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Ne Avg 07, 2011 15:52

http://www.slovenskenovice.si/timeout/jadrnica-se-je-zaletela-v-supertanker.html

ISLE OF WIGHT – V tanker se je na regati Cowes Week zaletela posadka jadrnice Atlanta of Chester. Očitno so se tako fokusirali na tekmovanje, da so spregledali tanker, ki jim je križal pot.

Tanker je trobil

Tanker z imenom Marine Knutsen je plul na avtomatskem pilotu. Kljub temu da so z zvočnim signalom večkrat opozorili jadrnico, naj se umakne, jih na njej niso opazili pravočasno. Dva člana posadke sta skočila v vodo, preostalim pa je uspelo, da se tanker ni zaletel v krmo jadrnice. Lokalna obalna straža je nesrečne jadralce izvlekla iz morja, po prvih podatkih pa nobeden od udeležencev v nesreči ni težje poškodovan, le jadrnica je ostala brez jambora.
Uporabniški avatar
stojko
Viceadmiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a stojko » Po Avg 08, 2011 03:17

Po sistemu: "Ko je jači" :D
Uporabniški avatar
klaus
Poročnik bojne ladje
Kraj: Ljubljana / Rab

OdgovorNapisal/-a klaus » Pe Avg 12, 2011 13:51

ISLE OF WIGHT – V tanker se je na regati Cowes Week zaletela posadka jadrnice Atlanta of Chester. Očitno so se tako fokusirali na tekmovanje, da so spregledali tanker, ki jim je križal pot.

Tanker je trobil

Tanker z imenom Marine Knutsen je plul na avtomatskem pilotu. Kljub temu da so z zvočnim signalom večkrat opozorili jadrnico, naj se umakne, jih na njej niso opazili pravočasno.

Čakaj, čakaj, kako že pravijo pravila? Kdo ima prednost? (da ne omenjam, da se je jadrnici zapletel spinaker, kar se vidi na videu.........)
Uporabniški avatar
klaus
Poročnik bojne ladje
Kraj: Ljubljana / Rab

OdgovorNapisal/-a klaus » Pe Avg 12, 2011 13:57

Tole je verjetno še ena žrtev burje pred nekaj dnevi... Takole so jo privlekli na Rab k Pičuljanu... (ni moja, nisem bil zraven, ko je nasedla, samo videl sem kako so jo privlekli :) )

Slika

Pa še od blizu - sicer se slabo vidi, ker je bila tema, vendar je udarjena po celi dolžini trupa, ko so jo dvignili iz vode, je puščala vodo na vsaj 10 mestih (sicer nikjer močno, vendar povsod vsaj za palec debelo). Propelerja se nista vrtela v času udarca in sta zvita samo s spodnje strani.

Slika

Slika

Slika
u-r-o-s
Admiral
Kraj: Celje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a u-r-o-s » Pe Avg 12, 2011 18:43

Tisti ki imate FB profil, si dodajte za prijatelja Sea Help imate ažurne slike iz vsake sezone :)
LP, Uroš.
Matejc
Admiral

OdgovorNapisal/-a Matejc » Po Avg 15, 2011 11:56

kotulc
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a kotulc » To Avg 16, 2011 16:53

Jadralca v tej nesreči sta jo žal tragično odnesla:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/dvoje-talijana-palo-u-more-u-sudaru-jedrilice-i-glisera-kod-primostena-ne-zna-se-sto-je-s-njima/566692.aspx

Bomo videli kakšne bodo uradne ugotovitve, ali res lahko jahta tako podivja, da kapitan ne more nič storiti .....
Matejc
Admiral

OdgovorNapisal/-a Matejc » To Avg 16, 2011 16:54

Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » To Avg 16, 2011 19:43

2 mrtva... ker so odpovedale komande!? To je že drugi objavljen na hrv. morju da so el. komande odpovedale. A če odpovedo komande ni nobene variante plovilo ustavit?! Pomoje je, sam folk je tolk glup da misli da če ma dnar je boga za jajca potegnu.

Upam da bo to pripomoglo k streznitvi... čeprav mam slab občutek. Lastniki plovil z elektronskimi komandami pa naj le upoštevajo dejstvo, da zadeva očitno lahko crkne.

Čedalje več je navtičarjev, očitno je zadeva postala dostopna širši množici, ki pa je objestna, neizobražena in predvsem ne spoštuje osnovnih pravil in zakonov na tem področju. Zadnji dosežek na Ranci: 1 mrtev. Pred slabim mesecem sem tam opazoval divjanje s skuterji in sem si že takrat mislil, da se bo nekaj zgodilo.
Uporabniški avatar
glens
Admiral
Kraj: ACI Ičići

OdgovorNapisal/-a glens » To Avg 16, 2011 20:05

Ma na Ranci je res katastrofa. Sem bil dvakrat tam, ko smo šli čoln sprobat, pa se je prvič v mene, skoraj zaletel en s skuterjem, ki je gledal nazaj in nekaj mahal kolegom, sam sem pa praktično stal, ker sem hotel pristat. Če se mu ne bi umaknil, bi me gladko povozil. Tu so ble sicer majhne hitrosti, ampak vseeno.

V drugo, pa sta dva norela z skuterji okrog pristanišča, da me je bilo kar strah :?

Omejitev je tam mislim da 25 km/h!!!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta