nateg ali ???

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » So Avg 27, 2011 21:42

rider666 napisal/-a:Potem se zaposlim na banki kot bankir pokradem v eni uri par miljonov in via mehika........še davčna če si ji dolžan te obvesti da ti bodo zablokirali račun, če ne plačaš, ne pa da mi bo ena uslužbenka banke s katero nimam in nisem imel nič brez moje vednosti trgala denar z računa HALO!!

Majster iz sončne, mene so samo obvestili, da je prišlo do pomote s strani banke in mi izpraznili račun.
Uporabniški avatar
jandrej
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a jandrej » So Avg 27, 2011 21:52

Dule imel si srečo. Mene niso niti obvestili, samo abcigali.
Sicer je tako, da denar ki ni tvoj si ga brez obrazložitve vzamejo nazaj. Potem pa dokazuj .
Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » So Avg 27, 2011 22:07

Kakor vzameš.
Pri meni je šlo za povečan limit. Najprej je bil odobren in nakazan, čez par dni pa so ugotvili da je prišlo do napake :?: in da je uslužbenka nekaj spregledala in so ga vzeli nazaj.
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Ne Avg 28, 2011 08:29

bolid napisal/-a:
rider666 napisal/-a:Glede vračila denarja če je nakazano po pomoti, Enkrat so mi po pomoti nakazali enih 20-30€, zajebala je uslužbenka, verjetno je vnesla napačne podatke oz. trr in denar je prišel na moj račun, uslužbenka me je klicala da je naredila napako in da če lahko pridem na banko, da bi prenakazal denar na pravi naslov oz trr, ker sem jo zavrnil je morala očitno plačati iz lastnega žepa, saj meni niso trgali iz računa!

Spet ena BOSA :!:

Že tukaj sem mu napisal ...Moj primer,pričakoval sem eno nakazilo. Grem na bankomat in sem imel stanje gor skoraj še enkrat večje kot pa bi moralo bit z nakazilom.Nič svoj denar (kolikor sem vedel da je mojega , ostalo sem pustil), lepo na banki dvignem.Čakam začetek drugega meseca da pride izpisek iz banke.Sledi presenečenje KAKO DOŠLO TAKO PROŠLO.Na izpisku je pisalo nakazilo xy€ potem pa čez 6,7 dni storno nakazilo , brez da bi me kaj obvestili ali vprašali :!:
Ure dnevi leta tečejo....
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Ne Avg 28, 2011 08:51

ss9940 napisal/-a:To je praktično ena inačica tega:

http://en.wikipedia.org/wiki/Nigerian_letter

Malce si preberite primere, kako so eni nasedli in kaj se je z njimi zgodilo :S

Drugače pa je finta v birokratski luknji... V bistvu gre za take vrste nateg, da dvigneš denar, banka ga pa zaradi nekritja čez določen čas (mislim da je j max 1 mesec) zahteva nazaj... Vmes pa že ostaneš brez barke :S

Sem sam dobil podobno pismo in sem malce pobrskal pa takooooj izbrisal...

Banka nam proti naši volji ne sme pobrati denarja iz računa, tako piše v naši zakonodaji. Izjema so pravnomočni sklepi in sodbe sodišča. Večina bank ima tudi interne predpise, na osnovi katerih lahko znotraj banke in njenih bančnih računov preknjiži sradstva, če je ugotovljeno, da je šlo za očitno pomoto ali napako delavca. Torej, sredstva, ki ti nakaže banka, lahko banka (recimo povečanje limita,nakazilo kreditnih sredstev....) tudi pobere iz računa, kadar pa gre za nakazilo pravne ali fizične osebe, pa ne.
Ne verjamem, da bi zaradi nekega Nigerijskega zakona naša banka brez osnove vračala že nakazan denar. Jaz tudi v ekonomiji takšne vrste nakazila ne poznam. Kadar se medbančni promet sprovede, ni več poti nazaj, razen seveda, če ni sporazuma, kar pa pomeni enako, kot če bi jaz po svoji volji nakazal sredstva nazaj plačniku.
Naše banke pa tudi niso po župi priplavale. Kadar prejmejo nakazilo tuje banke, pred izplačilom počakajo na vse potrditve, verodostojnost knjiženj, itd. zato mednarodna nakazila (zlasti iz drugih celin) navadno trajajo od nekaj dni do tudi nekaj tednov. S sumljivili bankami pa obstaja tudi poseben način poslovanja, kjer banka v več fazah potrjuje svoja nakazila in se hkrati odpoveduje dodatnim zahtevkom,....... ne vem več na pamet, ampak so v mednarodnem bančnem prometu točno razdelana pravila igre, ne gre vse kar tako, kot na tržnici.
Morda je kdo od nas bančnik, pa bo lahko vse podrobneje razložil.
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Ne Avg 28, 2011 14:23

Evo informacije kako zadeva "špila":

The use of cheques in a scam hinges on a US law (and common practice in other countries) concerning cheques: when an account holder presents a cheque for deposit or to cash, the bank must (or in other countries, usually) make the funds available to the account holder within 1–5 business days, regardless of how long it actually takes for the cheque to clear and funds to be transferred from the issuing bank.[27] The cheques clearing process normally takes 7–10 days and can in fact take up to a month when dealing with foreign banks. The time between the funds appearing as available to the account holder and the cheque clearing is known as the "float", during which time the bank could technically be said to have floated a loan to the account holder to be covered with the funds from the bank clearing the cheque.

The cheque given to the victim is typically counterfeit but drawn on a real account with real funds in it. With a piece of software like QuickBooks and/or pre-printed blank cheque stock, using the correct banking information, the scammer can easily print a cheque that is absolutely genuine-looking, passes all counterfeit tests, and may even clear the paying account if the account information is accurate and the funds are available. However, whether it clears or not, it eventually becomes apparent either to the bank or the account holder that the cheque is a forgery. This can be as little as three days after the funds are available if the bank supposedly covering the cheque discovers the cheque information is invalid, or it could take months for a business or individual to notice the fraudulent draft on their account. It has been suggested that in some cases the cheque is genuine — however the fraudster has a friend (or bribes an official) at the paying bank to claim it is a fake weeks or even months later when the physical cheque arrives back at the paying bank.

Regardless of the amount of time involved, once the cashing bank is alerted that the cheque is fraudulent, the transaction is reversed and the money removed from the victim's account. In many cases, this puts victims in debt to their banks as the victim has usually sent a large portion of the cheque by some non-reversible 'wire transfer' means (typically Western Union) to the scammer and, since more uncollected funds have been sent than funds otherwise present in the victim's account, an overdraft results.

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti