Nekaj je v zraku
Moderatorji: moderator2, moderator
- seleven
- Kontraadmiral
- Kraj: Ljubljana-Krk-Omišalj
- Kontakt:
Ujetniki "Marka Pola"...
http://www.slobodnadalmacija.hr/%C5%A0ibenik/tabid/74/articleType/ArticleView/articleId/77070/Default.aspx
LP
http://www.slobodnadalmacija.hr/%C5%A0ibenik/tabid/74/articleType/ArticleView/articleId/77070/Default.aspx
LP
Vzemi vsako stresno situacijo kot pes:
Če je ne moreš požreti ali se z njo igrati,
jo pač polulaj in pojdi dalje...
- seleven
- Kontraadmiral
- Kraj: Ljubljana-Krk-Omišalj
- Kontakt:
"Parkiran" že 12 dni...
http://www.slobodnadalmacija.hr/%C5%A0ibenik/tabid/74/articleType/ArticleView/articleId/77371/Default.aspx
LP
p.s.
Dober komentar bralca:
"uzmite dosta dinamita i potopite otok sit, pa će brod zaplovit.
otok više-manje.
prvo, neće više smetat.
drugo, itako će ga uzet slovenci, oli bosanci, oli srbi, mađari..nać će se već neko, da ne nabrajan.
ovu vlast itako samo zapitaš, a oni daju šakon i kapon.
ili pričekajte 50 godin, pa će se po klintonovoj teoriji sam odsukat - mukte."
http://www.slobodnadalmacija.hr/%C5%A0ibenik/tabid/74/articleType/ArticleView/articleId/77371/Default.aspx
LP
p.s.
Dober komentar bralca:
"uzmite dosta dinamita i potopite otok sit, pa će brod zaplovit.
otok više-manje.
prvo, neće više smetat.
drugo, itako će ga uzet slovenci, oli bosanci, oli srbi, mađari..nać će se već neko, da ne nabrajan.
ovu vlast itako samo zapitaš, a oni daju šakon i kapon.
ili pričekajte 50 godin, pa će se po klintonovoj teoriji sam odsukat - mukte."
Vzemi vsako stresno situacijo kot pes:
Prejšnji teden sem bil mimogrede na ogledu nasedlega Marca Pola. Poslušali smo tudi razne komentarje Dalmatincev, zakaj je nasedel. Ena razlaga govori, da so imeli kapetani ali krmarji neko medsebojno tekmovanje, kdo bo plul bližje otoka Balabra Mala. Potem so si pot ogledovali na ploterju po tracku. Morda je od tam tudi polomljen propeler na osi. Zanimivo je tudi, da je nasedel povsem pravokotno na otok, kar je glede na dolžino in hitrost trajekta skoraj neverjetno. To pomeni, da bi moral prihajati s smeri Žuta, vemo pa, da je prišel iz smeri Zadra.
Lep pozdrav
Lep pozdrav
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Kakor koli, dejstvo je, da je trajekt nasedel. Prej so pisali, da je to največji in najboljši trajekt Jadrolinije. Zdaj pa že razmišljajo o možni alternativi - razrez.
Tega ne razumem in se mi zdi zelo nazadnjaško. Danes dvignejo tanker iz globine 1000 m,..... danes prestavljajo hiše in objekte kar v enem kosu,..... danes imamo tehniko in tehnologijo.....
....... danes sem prvič posumil, da so z njim nasedli zanalašč in namerno!!!!
LP

Tega ne razumem in se mi zdi zelo nazadnjaško. Danes dvignejo tanker iz globine 1000 m,..... danes prestavljajo hiše in objekte kar v enem kosu,..... danes imamo tehniko in tehnologijo.....
....... danes sem prvič posumil, da so z njim nasedli zanalašč in namerno!!!!
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
...........................................................(J.H.)
Mitja P, imaš prav, vendar tudi, če bi šel iz Zadra, bi moral pluti v teh vodah, ker je mimo Biograda ponekod prenizka voda.
Vseeno pa se mi zdi čudno, da je trajekt plul med Pašmanom in Žutom, kjer je polno otočkov in otokov, ne pa da gre mimo Dugega otoka po zunanji strani. Razen, če se ni ustavil v Zadru.
Imam pa kar nekaj fotografij, vendar mi ne gre nalaganje na forum.
Vseeno pa se mi zdi čudno, da je trajekt plul med Pašmanom in Žutom, kjer je polno otočkov in otokov, ne pa da gre mimo Dugega otoka po zunanji strani. Razen, če se ni ustavil v Zadru.
Imam pa kar nekaj fotografij, vendar mi ne gre nalaganje na forum.
Joško, po voznem redu ima relacijo iz Rijeke direktno v Split.
Po vsej logiki bi morala takšna ladja po zunanji strani otokov, razen, če jo niso užgali kar slalom med otočki, ali pa kot praviš ti, da so se ustavili v Zadru.
Je pa opcija tudi kot je navedel Novinec, da je bila stvar namerna, saj so imeli več kot odlične pogoje in majhen riziko.
Samo 18 avtov na krovu in malo ljudi.
Predstavljaj si, da bi bil poln.
Po vsej logiki bi morala takšna ladja po zunanji strani otokov, razen, če jo niso užgali kar slalom med otočki, ali pa kot praviš ti, da so se ustavili v Zadru.
Je pa opcija tudi kot je navedel Novinec, da je bila stvar namerna, saj so imeli več kot odlične pogoje in majhen riziko.
Samo 18 avtov na krovu in malo ljudi.
Predstavljaj si, da bi bil poln.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov