Reklamaija plovila

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Jan 07, 2010 22:21

Hoj BOS ,če si res mal starejši,izkušenejši, ti pa povem ,da glih veliko pojma o bontonu pa nimaš.
A se ti zavedaš,da si užalil z besedo BANANA forum čez 1300 poštenih forumašev in ljubiteljev plovil,ki so že miljonkrat drugemu pomagali.
Da pa človeku ,ki je drugim že veliko tudi finančno doniral ,kar rečeš KRETEN,pa presega vse meje.
Daj se skuliraj,opraviči in pol vabljen na sestanek poštenih in v morje zagledanih ljudi,ki bo v četrtek v Ljubljani.
Daj,dokaži da si poštenjak in ti je sam spodrsnilo in pridi ,da si damo roke in se spoznamo.
LP Iztok
Uporabniški avatar
CC
Admiral
Kraj: Veleje~Dunat

OdgovorNapisal/-a CC » Če Jan 07, 2010 23:16

OPALA tole pa ne bo šlo-saj bi napisal marsikaj pa sem si premislil razen enega stavka

če si res ---boss--BOS-potem ti bomo kupli čevlje 35 pa naj te orng užuljo,da se boš spomnu kdaj si nazadnje napisal bedarijo na našem forumu :shock:

sam mamo pa srečo-že na začetku leta nam uleti padalc,ki bi rad bil klada v naši DRVARNICI-za sladico pa dobiš MUDOVLEK
pa upam da se res zbrišeš-da ne boš izbrisan
Lp CC
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Jan 07, 2010 23:22

Pa zakaj hudiča se res ne oglasi kdo iz RAV-a in lepo pove svoj del zgodbe? Robi, prosim napiši zakaj se gre pri vsem skupaj, da se zadeva razčisti! Vedno sta dve plati, resnica pa tudi nekje vmes. Seveda je včasih bolj na eni, drugič pa malo bolj na drugi strani, nikoli pa ni čisto na eni strani...

Naj tole kar pobrišem vse skupaj? Boss, sem ti poslal še mail, šel si mnogo predaleč z žalitvami, predvsem pri "Kr en"-mu.

LP
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » Pe Jan 08, 2010 07:08

Oh, no!!! A res ne gre drugače???? Fantje, ki smo na foromu smo res med seboj drugačni a lahko mirno rečem, da so vsi, ki tukaj diskutirajo fejst fantje, ki radi diskutirajo in in še rajši pomagajo, če je potrebno.
Od novih gostov ali članov pa bi pričakoval prijaznost in predvsem osnovno: spoštovanje vsakega človeka!!!!!!! Če tega ni, potem se ni kaj pogovarjati. Mislim, da se ti je Boss zapisalo nekaj zelo nekoretnih besed. Če si pravi "dec" boš znal reči : oprostite! Če ne.....fantje ti sicer bodo odpustili a si zapravil veliko svojega osebnega kredita. Žal!
Boss, tudi če nas "na banana forumu" pošlješ u maloro ali nevem kam, ti želim v novem letu mir v srcu, besedah in dejanjih. Srečno!
"Dalmatino povišču pritrujena"
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Pe Jan 08, 2010 11:22

Tega pisanja od Boss-a ne bi komentiral, ste že vse povedali in naj se sam odloči, ali bo sodeloval tukaj dalje, seveda z magičnimi besedami "se opravičujem" Kr en-u in ostalim Morjeplovcem in "babana" forumu ( v kar resnično dvomim da bo naredil).
Ponovil bi samo moje besede od izpred dveh let, kar se tiče naših prodajalcev plovil in opreme ( čisto normalno da obstajajo izjeme).
Prodajalec je podaljšana roka proizvajalca, kateri pa nima proizvodnih dvoran itd. Mogoče salonček z plovilom , dvema, nekaj opreme in finito.
In ravno prodajalec je odgovoren za prodajni artikel. Dobro, v tovarni ga pobiksajo in naredijo šlampasto, prodajalec prevzame tako plovilo in prva dolžnost bi bila, da ga pregleda, če je možno že pred odhodom iz tovarne, saj se ne gre tukaj za kos mesa, kateri ima že malo vonja. Neuporabnega plovila pa sploh ne bi smel ponudit-prodat stranki in tu je njegova krivda pri reklamaciji, katero bi moral nemudoma in na svoje stroške odpravit.
Trg povpraševanja se širi ( kljub krizi ), in bo prišel čas, pa to kmalu, ko se bo začelo ločevat zrnje od plevela. Slabi prodajalci ( plevel) bodo kaj hitro izgubili na ugledu , renomeju in , trgovina se zapre.
In zahvala našega Morjeplovca , pa je v tem , da bo pospešila izbor dobrih in slabih.
Nekateri se tega zavedajo, radi tega pa pride do takih eksplozij emocij in užaljenosti. Tega pa nikakor ni kriv naš forum, ampak slabi prodajalci sami. Kako že gre tisto o "kakanju v lasten krožnik".
Je pa tukaj seveda tudi pogoltnost. !5-25 % od 100 000 €= recimo z nekaj odpadki 18 000 € zaslužka pri prodaji. Pa reskiraj 2-3 jurje in porihtaj plovilo pred prodajo. Imel boš manj v žepu, boš pa prodal kako plovilo dve več, pa boš zadovoljen prodajalec in kupec. Ne vem je to tako težko prodajalcem za razumet ?
LP
Tomy
Višji štabni vodnik
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Tomy » So Jan 23, 2010 15:09

Fantje iz RAV a so se javili, in obljubili popravilo na čolnu, ter zagotovili vso podporo pri serviserjih Mercruiser na Hrvaškem. Po popravilu se vam javim ter pohvalim ali pokritiziram samo popravilo.

LP. Tomaž
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » So Jan 23, 2010 21:35

Tomy čoln lepo plava brez problemov, sem ga danes preveril in je vse OK.

Upam, da rešiš vse probleme in zgleda, da je zaleglo malo realne kritike na račun prodajalca.
Sem od znanca izvedel še njegove težave po nakupu plovila, vendar o tem ne bom več pisal tukaj ker je bilo itak že veliko povedano.

Lp in se vidimo na morju.
Uporabniški avatar
uri1
Kontraadmiral
Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a uri1 » Po Jan 25, 2010 10:36

Čudno! Tudi jaz sem ga isti dan gledal :D
Vsak let meter več pa bo
roman v
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a roman v » Sr Mar 10, 2010 09:31

Morjeplovci pozdravljeni.
Bom še jaz nekaj napisal okoli reklamacij na plovilih- motorjih. Prvo pravilo
je, da je treba do najbližjega uradnega serviserja,ki pa ponavadi vsaj nekaj dni nima časa. Zakaj?
1. Zato ker Mercury Marine priznava zelo nizko ceno storitve /raje ne povem/
2. Zato ker Mer.....Mar.. prizna samo dejansko popravilo oziroma menjavo rezervnega dela.Primer za zamenjavo bencinske črpalke na MPI motorju priznajo samo pol ure. Črpalka pa je montirana točno pod nosilcem motorja,pri novejših čolnih je niti z " lučjo" ne najdeš. Treba je kontaktirati z
prodajalcem plovila , ta naprej z proizvajalcem čolna in če ta odobri da bo plačal dvig plovila, demontažo in montažo motorja iz čolna se lahko začne z delom.Seveda pa vse to navadno lastnika čolna ne zanima.Ja tako je to v navtiki, zakaj bi bilo enostavno, če je lahko komplicirano.
Lep dan in mirno morje.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Mar 10, 2010 09:50

Evo pa smo dobili odgovor iz prve roke od člana "roman v". Natančno to sem pisal nekaj strani nazaj, pa mi niste verjeli in me napadli, da se mora vse rešit... Se strinjam, samo je pa komplicirano...

Problem pri čolnih je, da je barka eno, motor pa drugo. Imata tudi ločeni garanciji!!! Tukaj pa nastopi problem, ki ga omenja Roman. Črpalko sicer lahko zamenjaš v pol ure na "ponku", v čolnu pa praktično nikakor... In kdo bo serviserju potem plačal preostalih 10 ur, da bo vzel ven motor, zamenjal črpalko, vse skupaj namazal, dal nazaj, menjal še kakšno tesnilo na izpuhih... In vse to zaradi ene bencinske pumpe, al pa še huje, vodne pumpe (impeler), ki je pri Bravo nogah tudi na takem mestu, da ga še z baterijo ne najdeš. :evil: Spet je možno, da je treba ven motor... ZA POPIZDIT!!! :evil: :evil:
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Mar 10, 2010 10:03

admin napisal/-a: :evil: Spet je možno, da je treba ven motor... ZA POPIZDIT!!! :evil: :evil:

Preden popizdijo, naj se spomnijo kako je bilo lepo ko so pokasirali mastno provizijo pri prodaji novega plovila. Je.. ga, teh nekaj ur poknjižiš na pač minulo delo. Je pa, priznam težko. Ampak za dobro ime firme je treba kdaj tudi v kislo ugriznit.
Gre pa to delomrznim primorčkom večinoma res težko od rok !
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Mar 10, 2010 11:08

Bravo Kr en!
Tudi sam imam problem še od lani, tirm na desni peti se ne dvigne (senzor, tipalo, črpalka??? :evil: ).
Ko sem klical Ferelija v Červar, mi je samo rekel:
"Sve čemo uradit i bit če kao novo! Samo da vas prije opomenem: Ruke i material ide pod garanciju a 400 eura za dizanje i spuštanje plačate vi i ako je motor u garanciji." Ko sem mu rekel, da dviga in spusta ne bom plačal, da naj se potapljač potopi in naredi garancijo, mpa mi je rekel, "ne budite smješni!"

Ko sem ga predvčerajšnjim klical se je skliceval na slabo vreme, pa da je še hladno, .... ko pa sem mu povedal, da imam še samo en mesec časa (beri garancije) je pa rekel, da ne ve če bo šlo??? :roll: Očitno se je spomnil besede potapljač in ni več časa: Upisaču vas i javit ču kad dođete na red!"

Bravo! Zdaj bom pa dal denar iz žepa za vse skupaj! Tolk o servisu in reklamaciji!

LP
:evil:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Mar 10, 2010 19:07

Pišuka, pa zakaj jaz zagovarjam trgovca??? Nič nimam z njim, niti ne oglašuje pri nas, niti nič... Tudi jaz se z barkami praktično ne ukvarjam več, kar pa se, se pa s takimi, kjer ni reklamacij. No ja, če pa so, se pa vse rešijo TAKOJ! Hja, to je pač lastnost visoke cene produkta, customer service and aftersales! Ampak malo se je pa treba postavit v bran! :D

Kr en, se 100% strinjam, da mora tudi trgovec razvezati svoj mošnjiček in nekako ustreči stranki. Vse to zaradi zadovoljstva, dobrega imena in podobno... Samo so pa neke meje in te meje so lepo napisane tudi v garancijskih pogojih, pa če ti je všeč ali pa ne.

Glede mastnih provizij pri prodaji se tudi nebi strinjal, saj sam veš, da se mastno nikjer več ne služi. Nekaj procentov seveda ostane, samo pri vseh popustih, ki se danes dajejo stranki ni to neka strašanska cifra. No če hočeš mastno služit, potem se moraš aktualno v zadnjih dveh dneh pisat Pogačnik, Prijatelj, Jelinčič...

Novinec in Kr en, se dobro poznamo, pa vemo kako stvar stoji, pa mislim, da je tudi brezveze tako reč razpravljat preko foruma. Pa da se postavim malo v vajino kožo, saj sta oba podjetnika, ki tudi prodajata fizični osebam! No in ker to počneta vsak dan tudi vesta, da provizija še zdaleč ni mastna, ko odšteješ vse svoje stroške. Tako vajina guma ali pa telefon ne obrneta ravno bajnih vsot. Ker pa sta dobra podjetnika veliko prodata in tako so potem tudi vsote večje, niso pa kaj posebej večji procenti... :wink:

Še vajin primer...
Kr en, pri tebi bom namontiral gume, ti si pravi mojster ampak vsega ne zmoreš sam, zato bo delo opravil tvoj delavec. Ker bo to ravno v petek zjutraj in bo v četrtek popival na srečanju Morjeplovcev, bo dečko malo "zmatran" in bo na eni feltni na svinjarijo prilepil utež. Naslednji teden grem v Dalmacijo, nekje pri Maslenici mi na avtocesti odpade utež in hudič začne otresat avto kot pri norcih... Seveda mi je jasno kaj je narobe, pokličem te, da nekaj ne štima. Ti boš seveda takoj rešil garancijo, samo se mi zdi, da mi boš rekel: "Ej Sandi, daj se malo bolj počasi, ne več kot 120 km/h pripelji v Zagorje, pa bova zrihtala!" :D Kdo bo tukaj plačal moj čas, pa mojo pot nazaj v Zagorje, pa še kaj takega...?
No tale odstavek je čisto izmišljen, samo je pa na las podoben reklamaciji pri plovilu!

Novinec, kupim nov telefon pri tebi, vesel sem kot radio, ker imam spet novo Nokio. No ja, vsi pa vemo, da Nokia ni več kar je bila nekoč, zato mi po 14 dneh začne nekaj zafrkavat... Pokličem te iz Benetk, pa ti povem, da se telefon vsako uro enkrat ugasne. Ti si spet super dečko in mi poveš nekaj v stilu: "Ej Sandi, bova zrihtala, ne se sekirat! Prinesi v ponedeljek telefon v enega od naših centrov, pa ti bodo fantje takoj dali kar drugega!" Ja krasno, samo spet sem moral na svoje stroške do vašega centra, izgubil sem čas, pa še telefon me je 3 dni zafrkaval...
Spet je tale odstavek izmišljen, pa spet je na las podoben garanciji na plovila.

Če pa sta vidva tako dobra, da mi bo Kr en v Zadar poslal svojega mehanika, da mi na novo scentrira gumo, Novinec pa mi bo v Benetke pripeljal nov mobitel, potem pa kapo dol. Samo se mi pa zdi, da v takem primeru bi vajini firmi kar hitro končali v rdečih številkah.

Res je, da so pri barki v igri "večji denarji", samo so tudi meje. Roman je serviser, ki rešuje garancijo, ko crkne visokotlačna pumpa goriva. In tovarna, ki mu je dala pooblastila mu za to delo prizna pol ure dela, vse ostalo pa... Se je treba dogovit, samo so neke meje!

Moj primer: Stranki je na novem čolnu pred nekaj leti počilo steklo zaradi napake pri montaži... Barka v Dalmaciji... Šajbo sem dobil iz Kanade v 7 dneh, kar je neverjetne dosežek, za delo so mi pa priznali ENO URO! Jah, pa sem vseeno sedel v avto in odšel v Dalmacijo, se jeb*** cel dan s staro in novo šajbo, stranka pa je bila zadovoljna in mi je sama plačala pot! No ja, enkrat to narediš, 100 x tega ne moreš! Hvala bogu se tega ne grem več! :D

LP
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Sr Mar 10, 2010 19:41

Veste fantje vsak ima svoj prav.
Ko sem pred leti delal v Avstriji na prevozniškem podjetju nam je crknil nov tovornjak v Italiji.Lastnik podjetja je naročil šoferju da pokliče vlečno službo ,in odpelje tovornjak na varovano deponijo on pa naj se vrne .
Potem je poklical garancijskega pooblaščenca mu povedal kje je tovornjak, koliko je strošek ,da tovornjak ne vozi in koliki so stroški penalov zaradi nedostavljenega tovora na dan.
Mislim ,da verjamete ,da mu niso rekli ,da naj pride z tovornjakom v Graz na servis.
Pa tovornjaki niso več vredni kot barke.

Naši prodajalci bark bi pa radi ,da jim barke za 200 000 eur vzamemo iz vode in pomožnosti pripeljemo na dvorišče da nam bodo zamenjali del za 50eur, potem pa še plačamo da nam motor ven vzamejo če ne morejo do dela.
Mislim ,da smo jih mi tako razvadili.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Mar 10, 2010 20:56

Sandi sedaj pa res ne morem biti tiho. Ne mešat jabke in hruške. Eno je logistika, drugo reklamacija. Eno so serviserji, drugo zastopniki plovil.

Ponovno se bom vrnil na primer, ki ga spremljam. Barka za 420.000 € + DDV = dobrih pol milijončka. Privezana prodajalcu pred nosom. Torej nobenih logističnih težav. Pozimi spuščajo okna (v spalnici vse mokro), crkne bojler, dviguje se skaj na armaturki, ...
Kolikšen je BIL zaslužek ob prodaji veš (si bil z mano zadnjič pri partnerju) in sedaj je problem odpraviti napake, ker ameriški proizvajalec premalo plača porabljene ure. FUCKING BULLSHIT ! Če bi človeku vse častili sami, bi jim še vedno ostalo za eno CAR-jevo Elanko :!:

Je pa svinjarija, da se težave lomijo potem na ramenih serviserjev, ki ob prodaji niso bili prisotni. Podobno kot pri gradbenih baronih. Politiki in glavni si delijo zaslužke obrtnik, ki pa vse pozida pa nakoncu popuši.

Kar si napisal je res in tudi jaz cenim mojstre, ki obvladajo in se trudijo. Moje kritike pa letijo na tiste nastopače z mobiteli po kafičih in navtičnih salonih. Ko ti pa crkne en semering, so pa že hladni.

POVZETEK : Za tako velike denarce, kot so v navtiki se premalo naredi v dobro stranke. So pa seveda tudi svetle izjeme !
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov