Cena boje
Moderatorji: moderator2, moderator
- 1stofficer
- Admiral
Re: Cena boje
1stofficer napisal/-a:Seznam sidrišč s koncesijo v letu 2024:
https://enavtika.si/sl/novice/novice/92 ... -letu-2024
Pomoje tu niso vsi plačljivi zalivi. Ve kdo kako je na JZ obali Korčule s plačljivimi bojami? Kje so kje jih ni..
- 1stofficer
- Admiral
Kornati. Placas karto za vstop in imas boje v ceni. Vsaj nihce nam jih ni zaracunaval, pa so se vozili rangerji na gumenjakih nakoli
- 1stofficer
- Admiral
Silba, Sv. Ante, barka do 10m, cena boje 45 eur 
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Pretiravajo.
Logično, ker so boje namestili samo in zgolj za šišanje morskih ovaca.
Logično, ker so boje namestili samo in zgolj za šišanje morskih ovaca.
- 1stofficer
- Admiral
Pomoje pa je prav, da so boje. Malo opazujem namrec sidra na barkah in sem vcasih zacuden nad tem kaj ima zelo velik % obeseno na premcu. Tudi in predvsem carterji. Js sem mel na primer prej delto, 70% predimenzionirano po tezi pa me je kljub temu spulilo s sidra. Ravno sem pa bil na 45 jadrnici s kolegi kjer imajo zgolj 20 kilsko se starejso generacijo sidra. Za taksne primere je vsekakor bolj pametno da se obešajo na boje. V precej hudi napovedi bi se najbrz tudi sam, ne glede na to da mam zdaj Rocna sidro...
Če bi bilo vprašanje varnosti bi predpisali vrste in mase sider, dimenzije verig in vrvi..., ter to kontrolirali in posredno ali direktno sankcionirali v primeru kršitve.
Tu gre za striženje z kosilnico ampak tako to je, nič ne moreš. Tak način pobiranja denarja od turistov so si zamislili.
Načeloma meni socijalistični način, ko veliki brat skrbi za tvojo varnost ni všeč. Raje imam kapitalčistično:"Poskrbi zase in bog te bo čuval."
Ena dobra:
Pri nas in na hrvaškem imaš periodične preglede plovil in z tem obnavljanje plovnega dovoljenja plovil. Morda ne veste, ampak v Nemčiji imajo neomejeno plovno dovoljenje brez periodičnih pregledov. Ko ga enkrat dobiš, ga imaš!
Pa je morda kdo opazil slabšo varnostno stanje nemških plovil od naših ali hrčkovih?

Tu gre za striženje z kosilnico ampak tako to je, nič ne moreš. Tak način pobiranja denarja od turistov so si zamislili.
Načeloma meni socijalistični način, ko veliki brat skrbi za tvojo varnost ni všeč. Raje imam kapitalčistično:"Poskrbi zase in bog te bo čuval."
Ena dobra:
Pri nas in na hrvaškem imaš periodične preglede plovil in z tem obnavljanje plovnega dovoljenja plovil. Morda ne veste, ampak v Nemčiji imajo neomejeno plovno dovoljenje brez periodičnih pregledov. Ko ga enkrat dobiš, ga imaš!
Pa je morda kdo opazil slabšo varnostno stanje nemških plovil od naših ali hrčkovih?
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Pred leti, ko so se šele pojavile privezne boje je v Panteri vse barke na bojah zmetalo na obalo in niti enega, ki je bil na svojem sidru!!??
Mi na kraj pameti ne pride, da bi šel ob izjemno slabi napovedi na bojo. 1000x varneje je na mojem sidru Wasi 36kg z 80m verige 10mm, barka 12m, 10t.
Mi na kraj pameti ne pride, da bi šel ob izjemno slabi napovedi na bojo. 1000x varneje je na mojem sidru Wasi 36kg z 80m verige 10mm, barka 12m, 10t.
Za take so bolj primerne marine, ker če se odtrga boja si z 20kg sidrom na 45" barki v slabem vremenu itak ne morejo nič pomagat.1stofficer napisal/-a:...Ravno sem pa bil na 45 jadrnici s kolegi kjer imajo zgolj 20 kilsko se starejso generacijo sidra. Za taksne primere je vsekakor bolj pametno da se obešajo na boje...
Novigrad boja do 13m: 27.57 eur
- 1stofficer
- Admiral
Kdo morda ve, ali koncesionar materialno odgovarja v primeru, da te strga z boje ? Predvidevam, da ne, čeprav bi bilo smiselno, da imajo nekakšno zavarovanje za take namene.
Kaprije, uvala Mala Nozdra 4 eur/m
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost