Nateg pri nakupu rabljenega plovila

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Ne Feb 03, 2013 11:38

dule napisal/-a:Jaz pa mislim, da je korejc.

Korejci nimajo se teh problemov. Stavim na Nemca.
Saša

Same laži od novinca in bokija

OdgovorNapisal/-a Saša » To Maj 14, 2013 17:28

Meni Saši Simčiču mi ni do pisanja in komentiranja po internetu ma dopisa od
novinca in bokija sta me prizadela,saj bi se tako od starejših in uglednih ljudi ne bi mislil ,da sta sposobna težave reševat na internetu,lagati in blatit ljudi kot ,da sta edina poštena in vsi drugi smo tatovi in lopovi.
Prvo bom na kratko dodal nekaj stavkov k dopisu iz leta 2008 k novincu.Pozabil je napisat,da sem jaz po zamenjavi plovila in preden je kupil plovilo šla večkrat na testne vožnje in da po nakupu sem ga še petkrat v 10 dneh učil na istem plovilu vožnje in bočnega parkiranja.Pozabil je tudi omenit ,da je plovilo kupil na začetku sezone in na koncu sezone se mu je pokvaril motor in ne kot govori on ,da me je takoj po 3 dneh klical po nakupu.Mislim ,da je ta gospod velik prevarant in bil prepričan da sem jaz naivna oseba ,da se bom ustrašil dopisa odvetnika in plačal teh 15000 eur škode.Možno je ,da je to njegova služba za pobiranje denarja od nedolžnih-naivnih ljudi.Ker če bi bila skrita napaka bi mu plovilo prodal brez dodatnih uslug in bi se napaka po nekaj urah takoj prikazala ne pa na koncu sezone.
Kar pa se tiče bokija gospod ne pove zakaj sem vzel plovilo od njega,napravil mu uslugo,kako je prišel poceni do apartmaja na Krku in kaj so mi njegovi vpleteni obljubili,kdaj bom jaz poravnal delni dolg do njega,ma na koncu vseh vpletenih sem jaz potegnil ta kratko in popušil cel kup denarja ,ker se niso držali obljub kot je bilo dogovorjeno pa se ne jočem in opravljam.
In še nekaj.Jaz se ne ukvarjam z prodajo in posredovanjem plovil.
Nazadnje spremenil Saša, dne Sr Maj 15, 2013 07:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » To Maj 14, 2013 17:53

Saša res znaš...svaka ti čast.... a žal sodno izvedenoško mnenje s podprtimi fotografijami pove več in če bi bil jaz lastnik plovila, verjemi da bi ti slekel še spodnje hlače na sodišču, tako pa ker je bil lastnik nekdo drug in se ne želi vlačiti po sodišču je pač tako kot je, sreča za tebe.... Upam, da ti še kdo ne nasede. Ostajam pri tem...... in 10x si bil dol??? Lepo te prosim, ne zavajaj javnosti in tiste, ki kupujejo svoj prvi večji čoln. Pa lep dan!
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
bats
Kapitan
Kraj: Gorenjska

OdgovorNapisal/-a bats » Sr Maj 15, 2013 11:12

kot strojniku (pa še kruh mi je avtomobilizem), bi se povsem pridružil razmišljanju @zlatka83 in še nekaterim, sem pa pozno opazil tale problem, a sem ga z velikim zanimanjem prebral.
@bolid
že res, da se je treba za vsako drobtino boriti tudi v navtiki, se strinjam, vendar ko gre za preprodajalce (pravne ali fizične osbe) bi ti že v štartu, ko odkupujejo rabljene zadeve morali znati izračunati/oceniti kot strokovnjaki področja koliko je stroška za popravilo/friziranje in temu ponavadi pri odkupni zelo nizki (temu namensko) ceni dodajo še svoj strošek rizika (nadaljna ležarina-beri neprodaja artikla, nenormalno visoki manipulativni stroški, ...).Lep primer je če pelješ avto ocenit nekomu, ki jih jemlje staro za novo in je cena ponavadi za 30 ali več % nižja od kasnejše prodajne.Če pa se je nekdo nategnil in nekaj vzel noter predrago, ker sam ni znal oceniti stanja in je potem zamaskirano prodal naprej novemu kupcu kot oh in sploh TOP, je pa čisti nategun.Ščitil je samo svojo rit, da pride z financami skozi, morala mu je nična.
Baufix
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baufix » Če Maj 16, 2013 10:31

@bats:

Se podpišem pod tvoje pisanje.
boki
Kapitan
Kraj: Krk

OdgovorNapisal/-a boki » Če Maj 16, 2013 17:16

Midva sploh ne rešujeva problemov preko interneta,za te stvari so pristojni drugi. Želela sva samo opozoriti na nepoštene ljudi,da jim še ne bi kdo v bodoče nasedel. Res pa je,da se g. Sašo ne ukvarja s prodajo plovil.
bats
Kapitan
Kraj: Gorenjska

OdgovorNapisal/-a bats » Pe Maj 17, 2013 13:49

@boki
jasno, da sta hotela nam ostalim sporočiti, kaj se vama je dogodilo in pri čem in povsem pravilno je to, da sta nas opozorila tudi pri kom.Hvala.Samo taka podla početja me tako razpi....., tudi zato pa smo tam kjer smo.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta