Prodaja barke s komunalnim vezom
Moderatorji: moderator2, moderator
Prodaja barke s komunalnim vezom
Mene pa zanima kako lahko prodaš barko s komunalnim vezom? http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=140559
Kolikor vem se tole ne da spelat ampak če se da jo prec kupim. Mogoče če je on še vedno lastnik veza pol pa naredi z novim kupcem pogodbo, da mu ga daje v najem za 100 let?? Mnenja?
Kolikor vem se tole ne da spelat ampak če se da jo prec kupim. Mogoče če je on še vedno lastnik veza pol pa naredi z novim kupcem pogodbo, da mu ga daje v najem za 100 let?? Mnenja?
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Re: Prodaja barke s komunalnim vezom
evovii napisal/-a:Mene pa zanima kako lahko prodaš barko s komunalnim vezom? http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=140559
To z deljenim lastništvom tudi več ne gre. Po novem pravilniku morata oba lastnika imeti stalno prebivališče na Obali, in to najmanj pet let.
Sedaj je edina varianta, kot se sedaj dela, da prejšni lastnik plovila in priveza, ostane lastnik ( pro forma) priveza in kupčevega plovila !!!, pri notarju se naredi pogodba, v kateri piše , da je lastnik "novega" plovila dejansko stari lastnik ( ene vrste "varovalka"). Seveda tega dokumenta ne kaži pri upravljalcu privezov. Mora pa prodajalec na komunali ( pri upravljalcu privezov) vložit prošnjo, da mu izbrišejo registracijo na starem plovilu iz seznama privezov in vpišejo registracijo "novega" "njegovega" plovila.
Pa nič drugega več ni potrebno uredit
Ah ja, paše to. Njegovo staro plovilo pa potem prodaš. Če imaš srečo.
LP
Atilone saj jaz tud mislu, da je kakšna taka fora. Na vpisnem listu je še vedno on lastnik ampak ti maš v roki overjeno pogodbo po kateri si ti novi lastnik.... Edino na kapitanijo ne greš vpisat. Ampak garancija, da boš obdržal privez to ni... kaj če kupi nov čoln pa ga pripelje na privez?? Potem lahko uredi vse formalnosti in tebi ostane čoln brez priveza...
Veter v laseh, travarca v zobeh 
evovii napisal/-a:Atilone saj jaz tud mislu, da je kakšna taka fora. Na vpisnem listu je še vedno on lastnik ampak ti maš v roki overjeno pogodbo po kateri si ti novi lastnik.... Edino na kapitanijo ne greš vpisat. Ampak garancija, da boš obdržal privez to ni... kaj če kupi nov čoln pa ga pripelje na privez?? Potem lahko uredi vse formalnosti in tebi ostane čoln brez priveza...
V tem primiru napiši pogodbo, da ti je dolžan 100000€, ki ga vnovčiš če bo vzel vez nazaj. Pa je zadeva pečena.
pomisli in zgodilo se bo
Marchi napisal/-a:Ali pa napiši pritožbo na ustavno sodišče, ker so nam "ne-primorcem" kršene človekove pravice, "enakopraven dostop do javnega dobra".![]()
Podpišem tudi jaz!
Primorci, love U!
Tudi jaz prispevam podpis. Enakost , je v EU napisana z veliko. Vsaj kar se tiče pravic med prebivalstvom Evrope. Slovenija je pač država za sebe, saj so eni bolj enaki kot drugi
LP
Marchi napisal/-a:Ali pa napiši pritožbo na ustavno sodišče, ker so nam "ne-primorcem" kršene človekove pravice, "enakopraven dostop do javnega dobra".![]()
Podpišem tudi jaz!
Primorci, love U!
Po tej logiki bi morali me ne "žabarji" tožit "žabarje"ker nimamo istih pravic.
Vi ste si zagradili parkirne in mi obiskovalci nimamo kam parkirat.
Razen na oddaljena in draga parkirišča......................to imate pa tudi vi v marinah.
Pa da neboste spet neki navalili na "legendo"
Ti si legenda "snake". Sicer sem moral kar malo pomozgati, da sem dešifriral tvojo misel.
V Lj je Janković zagradil vse površine in vsi moramo plačati parkiranje in zato bo upam da, na naslednjih volitvah, odletel
Ampak razlika s privezi je ta, da ti lahko v LJ ali MB parkiraš tam kot jaz ali sosedova Micka, v KP, IZ, PI, pa lahko barke "parkirajo" samo domorodci
To ni ok!
V Lj je Janković zagradil vse površine in vsi moramo plačati parkiranje in zato bo upam da, na naslednjih volitvah, odletel
Ampak razlika s privezi je ta, da ti lahko v LJ ali MB parkiraš tam kot jaz ali sosedova Micka, v KP, IZ, PI, pa lahko barke "parkirajo" samo domorodci
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti