Katera marina
Moderatorji: moderator2, moderator
Katera marina
Obstaja majhna možnost, da se z barko vrnem v sredozemlje že to poletje.
Lahko bi jadrnico pustil nekje, kjer so cene marin normalne (Španija, Turčija), a si jo želim imeti bližje doma (Ljubljane).
Ker nič ne poznam lokalne scene bi vas prosil, če mi kdo lahko svetuje kakšno nepredrago marino dostopno z avtom iz Ljubljane.
Jadrnica je dolžine 14,15m in ima 2,1m greza.
Cene marin na Jadranu so na prvi pogled res hude.
Lahko bi jadrnico pustil nekje, kjer so cene marin normalne (Španija, Turčija), a si jo želim imeti bližje doma (Ljubljane).
Ker nič ne poznam lokalne scene bi vas prosil, če mi kdo lahko svetuje kakšno nepredrago marino dostopno z avtom iz Ljubljane.
Jadrnica je dolžine 14,15m in ima 2,1m greza.
Cene marin na Jadranu so na prvi pogled res hude.
Lep pozdrav, Tomaž.
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
-
al
Mislim, da je najcenejša marina Marina VELI RAT.
LINK NA CENIK
Pomanjklivosti:
.) Iz Lj je treba računati 6 ur (vključno s trajektom...)
.) Voda in elektrika za doplačilo (kar ni problem ob solarkah, watermakerju!)
.) V bližini ni servisa (nekaterim je to problem)
.) Omejen parking v marini
.) Izven sezone mrtvilo
Lani jeseni smo tam pili kavico in so mi marineroti malo razložili sceno.
Tam se po koncu sezone čisto nič ne dogaja. Marina je delno zasedena z letnimi vezi in v 90% prevladujejo stari Nemci. Po eni strani to pomeni mir, red in kdo ti pogleda na barko, po drugi je pa to ena "tuga".
Zaradi oddaljenosti je po mojem mnenju potreben vsaj podaljšan vikend, da se izplača iti dol.
Če bi mi čas to dopuščal, bi zagotovo izbral to marino (in če bi mi sosed posodil watermaker).
Še to glede vode. Dugi otok ima zelo velik problem z zalogami vode, kar je kar težko verjeti glede na velikost otoka. Skratka: lastnih virov skorajda ni in so odvisni od pripeljane vode. Zato se voda plačuje.
Meni je ta marina in okolje eno bolj prijetnih na Jadranu (če ne že najbolj). Če bi imel marino (vedno malo sanjam), bi imel točno tako (plus dober kafič in nautic shop).
Dobrodošel nazaj (če) in ne se jezit nad gozdovi boj po zalivih, norih cenah...
LINK NA CENIK
Pomanjklivosti:
.) Izven sezone mrtvilo
Tam se po koncu sezone čisto nič ne dogaja. Marina je delno zasedena z letnimi vezi in v 90% prevladujejo stari Nemci. Po eni strani to pomeni mir, red in kdo ti pogleda na barko, po drugi je pa to ena "tuga".
Zaradi oddaljenosti je po mojem mnenju potreben vsaj podaljšan vikend, da se izplača iti dol.
Če bi mi čas to dopuščal, bi zagotovo izbral to marino (in če bi mi sosed posodil watermaker).
Še to glede vode. Dugi otok ima zelo velik problem z zalogami vode, kar je kar težko verjeti glede na velikost otoka. Skratka: lastnih virov skorajda ni in so odvisni od pripeljane vode. Zato se voda plačuje.
Meni je ta marina in okolje eno bolj prijetnih na Jadranu (če ne že najbolj). Če bi imel marino (vedno malo sanjam), bi imel točno tako (plus dober kafič in nautic shop).
Marina Červar Porat:
http://si.lagunaporec.com/marina/marina-cervar/cene
samo ne vem ali je še kaj mesta.. baje pa da jo bodo v kratkem širili ... je pa slabe 2 urci iz Ljubljane.. ko ne bo meje pa še nekaj min. manj
http://si.lagunaporec.com/marina/marina-cervar/cene
samo ne vem ali je še kaj mesta.. baje pa da jo bodo v kratkem širili ... je pa slabe 2 urci iz Ljubljane.. ko ne bo meje pa še nekaj min. manj
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
al napisal/-a:Mislim, da je najcenejša marina Marina VELI RAT.
LINK NA CENIK
Pomanjklivosti:
.) Izven sezone mrtvilo
elektriko pa vodo si pa plačaš posebej, pa parkirišče za avto tudi..
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Pozdravljen Heron
Drago B. katerega sem ti omenil lani poleti je nameraval na Karibe z H47 vendar se je ob pripravah poškodoval in zato je moral barko pustiti za najmanj leto dni na kopnem. Ima jo v Monfalconu med bivšo halo Sewaya in marino Lepanto. Plača pa cca 220-250€ na mesec. To je najceneje in najbližje Lj. Imajo nekaj mest tudi v vodi. Problem je le, če imaš ugreza nad 2m ker moraš čakati plimo. Ta mesec bodo kanal poglobili tako, da naj ne bi bilo problema. Vse to slučajno vem, ker smo bili v torek skupaj na nekem srečanju in mi je vse to omenil.
LP NT
PS: Si dobil in vgradil? Pošlji ZS
Drago B. katerega sem ti omenil lani poleti je nameraval na Karibe z H47 vendar se je ob pripravah poškodoval in zato je moral barko pustiti za najmanj leto dni na kopnem. Ima jo v Monfalconu med bivšo halo Sewaya in marino Lepanto. Plača pa cca 220-250€ na mesec. To je najceneje in najbližje Lj. Imajo nekaj mest tudi v vodi. Problem je le, če imaš ugreza nad 2m ker moraš čakati plimo. Ta mesec bodo kanal poglobili tako, da naj ne bi bilo problema. Vse to slučajno vem, ker smo bili v torek skupaj na nekem srečanju in mi je vse to omenil.
LP NT
PS: Si dobil in vgradil? Pošlji ZS
Jaz bi ti tudi svetoval Tržič. Imaš kar nekaj cantjerjev tam,je pa tudi Ribiška vas tam k bi se najbrž tudi dobilo kaj. Kar je pa najbolj važno..................so normalni s cenami in ne kot naše marine. Jaz že vsa leta hodim na remont v Tržič.Od Fernetičev je AC do Tržiča (15min)
Je pa res,da moraš malo na plimo in oseko računat.Ampak je videt kar dosti velikih bark,tako da se da.
Je pa res,da moraš malo na plimo in oseko računat.Ampak je videt kar dosti velikih bark,tako da se da.
al napisal/-a:Si kaj našel Heron?
Izgleda, da ne bo dovolj časa, da barko spravim prav do doma. Verjetno jo bom pustil v marini nekje na Portugalskem ali v Španiji.
Tudi cene tam so dosti nižje, kot na Jadranu.
Recimo 20€ na dan v sezoni in 8€ izven sezone je tipična cena za nekatere marine v Španiji (v Slo pa 70 do 100€). Dvig na suho pod 200€, pri nas pa 500€...
Za celo leto so razlike manjše, a vseeno je tam skoraj pol ceneje.
Lep pozdrav, Tomaž.
-
al
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov