Mogoče res malo smešen naslov in vprašanje.. vendar me vseeno zanima, pa mogoče bo koga drugega tudi.
Ali imate mogoče kdo ve; ali je pametno na plovbo s čolnom (kakršnimikoli) vzeti nosečnico? Ima kdo s tem izkušnje (mogoče predvsem ženski del morjeplovcev)?
Nosečnost in vožnja s čolnom
Moderatorji: moderator2, moderator
Moja boljša polovica na začetku dopusta še ni bila noseča, na koncu pa že (to izveš po 1 mesecu). Po vsej verjetnosti se je kakšen dan vozila tudi noseča.
To je bilo malo za šalo, drugače pa so nama pri 2 mesecih odsvetovali polet z balonom, v pozni nosečnosti pa pravijo, da lahko škoduje tudi prekomerna vožnja z avtom. Mislim pa, da bo najboljše, če vpraša svojo zdravnico.
To je bilo malo za šalo, drugače pa so nama pri 2 mesecih odsvetovali polet z balonom, v pozni nosečnosti pa pravijo, da lahko škoduje tudi prekomerna vožnja z avtom. Mislim pa, da bo najboljše, če vpraša svojo zdravnico.
-
gobbi
- Viceadmiral
- Kraj: MARIBOR-BANJOLE-NEREZINE-JEZERA
Ni dobenega problema samo ne skači čez valove pa bo vse v redu ,edino kaj se lahko zgodi je to da če skačes čez valove se otročku popkovina namota okoli vrata in klik je gotov.Moja je bila v 7 in 8 mesecu nosečnosti pa ni bilo problemov oziroma 30 augusta sma bila še na murteju in se vozila rodila pa je 29 septembra.
Ko sem imel manjši čoln, je bila moja noseča tudi okol 6 mesecev ko smo bili na morju, pa sem jo rajši samo ene dakrat al trikrat peljal, je moralo biti yelo mirno morje... če že ne zarad drugega, zaradi svojega boljšega počutja, da se ne bi kaj zapletlo ravno zaradi mene, ker si ne bi nikdar odpustil. Če pa je čoln večji pa mislim da ne bi smelo biti kakih težav saj je tusi tisto butanje percej manjše oziroma morajo biti že kar pravi valovi da "buta".
Hmmm, mi moški pa tolk vemo o nosečnosti
Ni problema in je problem! Vse je odvisno, kako se naša nosečnica počuti, kakšne težave ima med nosečnostjo in predvsem, kako njej odgovarja plovba. Če nima nobenih patoloških težav, če se počuti OK, lahko počne praktično vse, kar ji seveda odgovarja. Nikakor je ne silit v nekaj, kar ji bo neugodno, naj se sama odloči, po svojih občutkih (seveda ne bo odveč posvet z njenim ginekologom).
Ni problema in je problem! Vse je odvisno, kako se naša nosečnica počuti, kakšne težave ima med nosečnostjo in predvsem, kako njej odgovarja plovba. Če nima nobenih patoloških težav, če se počuti OK, lahko počne praktično vse, kar ji seveda odgovarja. Nikakor je ne silit v nekaj, kar ji bo neugodno, naj se sama odloči, po svojih občutkih (seveda ne bo odveč posvet z njenim ginekologom).
no da se oglasi še ženski del foruma....
točno to kar je napisal zlatko bi tudi sama!!sigurno svetujem posvet pri ginekologu, predvsem pa naj sama pove kaj da in kaj ne saj je ona tista, ki "občuti" otrokovo reakcijo v določenih okoliščinah!
Sigurno je vse priporočljivo do nekej meje če je le počutje obeh ok!
Mornarček: mirno, mirno morje želim!
lp
Irena
točno to kar je napisal zlatko bi tudi sama!!sigurno svetujem posvet pri ginekologu, predvsem pa naj sama pove kaj da in kaj ne saj je ona tista, ki "občuti" otrokovo reakcijo v določenih okoliščinah!
Sigurno je vse priporočljivo do nekej meje če je le počutje obeh ok!
Mornarček: mirno, mirno morje želim!
lp
Irena
No, jaz sem bila lansko leto "nosečnica na čolnu". Sicer na 11 metrskem. Mi smo bili na morju od maja do septembra, s presledki seveda, jaz pa noseča nazadnje ko smo bili 5,5 mesecev. Sem še vse muringe sama privezovala in odvezovala, mož je vozil, pa še v burjo smo padli, tako da je bilo vsega. Ljudje so se pa za glavo držali, če je z mano vse v redu, da skačem po krovu.
Sem se pa res dobro počutila vso nosečnost.
Bi pa odsvetovala, tako iz svojega stališča, kake hude podvige v razburkanem morju, ker to pa res ni dobro, da ne bi prišlo do prezgodnjega poroda. Mene sicer to ni doletelo, nikoli se pa ne ve.
Pa srečno!
Bi pa odsvetovala, tako iz svojega stališča, kake hude podvige v razburkanem morju, ker to pa res ni dobro, da ne bi prišlo do prezgodnjega poroda. Mene sicer to ni doletelo, nikoli se pa ne ve.
Pa srečno!
Pri nas imamo rok Oktobra, pa se zaenkrat še vedno podimo po morju ... Res je, da imamo malo več "komedij" pri pristajanju in izplutju iz marine, ampak zaenkrat še gre
Res pa je, da naju na jadrnici verjetno malo manj premetava kot pa na kakšnem gliserju. Smo pa malo več na sidru (blizu marine), ker menda plavanje pomaga ...
še kakšen meter več ...
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 7 gostov