Poraba goriva pri električnih agregatih

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

Poraba goriva pri električnih agregatih

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Feb 06, 2014 20:34

Poraba goriva (pri električnih agregatih)

@Tex
    Na forumu je o porabi - že večkrat - tekla beseda. Tudi 'čarovna' beseda 'išči' je že bila omenjena - čeprav zdajle nisem uporabil forumovega iskalnika.

'Iz glave' sta na forumu o porabi tako, da bo uporabno za odgovor na tvoje vprašanje, najbolje pisala admin in Polanc.

Po Polancu: lahko pričakuješ porabo od 0,3 do 0,4l bencina na vsako konjsko moč, ki jo agregat eno uro razvija.

Po adminu: to velja za vsako KM, ki jo agregat eno uro razvija, ne za maksimalno moč, ki jo motor zmore razviti.

Po še nekom (SR 290?): poraba je v bistvu v gramih na KM na uro, zato je poraba dizla v litrih približno toliko manjša kot je liter dizla težji od litra bencina.

V tistem od 3 do 4 deci od Polanca je pa verjetno prostor za razlike v učinkovitosti različnih rešitev (dvo in štiritaktni, otto in dizel itn.).

Pone ti enostavno ne more dati ocene, koliko bi tisti agregat porabil tebi čisto enostavno zato, ker bi bilo to odvisno od tega, kaj bi ti 'obesil' nanj enako kot je odvisno od tega, kaj je kdaj on obesil nanj. Ko na agregat prikopiš dodatno breme, avtomatika da več gasa in poraba se poveča.

In glede na to, da si ti stručko s tega področja (motorji plovil...), to skoraj gotovo veš, čeprav morda tokrat, ko si pisal, na to nisi pomisli.

Povezave (ki jih pa tokrat še nisem temeljito pogledal, ker sem v tole že 'ziher'):

Tex napisal/-a:
PONE napisal/-a:Prodam agregat za plovilo Luger Northem Tri cilindre 6.3 kw Dizel

PONE ne zameri, vendar z takim oglasom v pozitivno ne more iti !

Prodajaš odličen generator, zanimiv za marsikoga, oglas si pa oddal, kot da kličeš po zajebavanju, ali pa te je nekam tiščalo, pa nisi speljal do konca.

Najverjetneje ga nisi nekje ukradel, in veš malo več o njem.
Sigurno bi lahko delil kak podatek več z nami, in "butastih" vprašanj ne bi bilo !

Je težko prilepit fotko,napisat podatke,prilepit kak link,itd... ?

Po dobrem oglasu ti ne bi nihče "sral" v to sem prepričan... ampak najlažje je popljuvat ostale...

odgovora na vprašanje tudi nisem dobil :? in ja zanima me koliko porabi !

lp.T
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta