Internet na plovilu
Moderatorji: moderator2, moderator
Internet na plovilu
Pozdravljeni.
Bliža se čas dopustov-no ni še čisto blizu, pa me zanima katera varianta mobilnega interneta na plovilu je najcenejša (recimo za uporabo do 20 dni) na Hrvaškem. Potrebujem ga predvsem za dostop do vremenskih podatkov in napovedi, ostalo pa me na dopustu ne zanima. Slišel sem, da se da v trafiki (na Hrvaškem) zakupit željeno število dni, z določeno količino prenesenih podatkov na dan, poleg pa dobiš še SIM kartico za dostop preko mobilnega omrežja. Če ima kateri od članov foruma s tem že kakšne izkušnje prosim za njegovo mnenje in nasvet kaj se izplača vzeti.
Lp,
Bliža se čas dopustov-no ni še čisto blizu, pa me zanima katera varianta mobilnega interneta na plovilu je najcenejša (recimo za uporabo do 20 dni) na Hrvaškem. Potrebujem ga predvsem za dostop do vremenskih podatkov in napovedi, ostalo pa me na dopustu ne zanima. Slišel sem, da se da v trafiki (na Hrvaškem) zakupit željeno število dni, z določeno količino prenesenih podatkov na dan, poleg pa dobiš še SIM kartico za dostop preko mobilnega omrežja. Če ima kateri od članov foruma s tem že kakšne izkušnje prosim za njegovo mnenje in nasvet kaj se izplača vzeti.
Lp,
-
al
Če imaš kolikor toliko "pameten" telefon je najbolje vzeti paket pri svojem operaterju in imaš neomejen dostop do interneta za točno določen znesek.
Tole je ena opcija!
Neomejen dostop do mobilnega interneta v omrežju hrvaškega operaterja T-Hrvatski Telekom.
Izkoristite posebno ponudbo neomejenega prenosa podatkov po izredno ugodni ceni samo v omrežju operaterja T-Hrvatski Telekom. Storitev je na voljo samo mobilnim naročnikom telekoma Slovenije v mobilnem omrežju hrvaškega Telekoma. Ponudba velja do 31. 3. 2014. Ponudbo podaljšujemo do 30. 6. 2014!
Cena:
20 €/mesec
Lastnosti opcije:
Naročnina se obračuna za celo obračunsko obdobje, ne glede na datum vklopa ali izklopa opcije.
Po vklopu opcije zaradi pravilnega delovanja opcije treba prekiniti in ponovno vzpostaviti podatkovno zvezo.
Ker storitev velja le v omrežju Hrvaškega Telekoma (HT), je treba izbrati to omrežje. Predlagamo ročno izbiro operaterja pri gostovanju na Hrvaškem.
Omrežje HT ima lahko na vaši napravi več imen: HR-CRONET ali T-Mobile HR.
Storitev se vklopi in izklopi prek SMS zahteve, poslani SMS se obračuna po veljavnem ceniku.
Če želite uporabljati storitev HT Internet na SIM 2, si jo morate vklopiti na SIM 2 kartici. V primeru, da jo želite uporabljati tudi na nosilni kartici, si jo morate dodatno vklopiti tudi na nosilni kartici. Omenjene omejitve veljajo tudi za naročnike Avtotelefona in Itak Interneta.
Telekom Slovenije ne odgovarja za kakovost storitve na omrežju HT.
Veljavnost ponudbe je od 1. 10. 2013 do 31. 3. 2014 do 30. 6. 2014. Po tem datumu storitve ni več mogoče naročiti niti uporabljati.
Cene so navedene v € in vključujejo DDV. Telekom Slovenije, d. d., si pridržuje pravico do sprememb cen in pogojev.
Tole je pa DRUGA!
Datumsko se izključujeta.
Dobro preberi, ker se moraš tudi odjavit, ko ne želiš več prejemat te usluge. Sam koristim to zadevo in je zelo OK.
LP
.
Tole je ena opcija!
Neomejen dostop do mobilnega interneta v omrežju hrvaškega operaterja T-Hrvatski Telekom.
Izkoristite posebno ponudbo neomejenega prenosa podatkov po izredno ugodni ceni samo v omrežju operaterja T-Hrvatski Telekom. Storitev je na voljo samo mobilnim naročnikom telekoma Slovenije v mobilnem omrežju hrvaškega Telekoma. Ponudba velja do 31. 3. 2014. Ponudbo podaljšujemo do 30. 6. 2014!
Cena:
20 €/mesec
Lastnosti opcije:
Naročnina se obračuna za celo obračunsko obdobje, ne glede na datum vklopa ali izklopa opcije.
Po vklopu opcije zaradi pravilnega delovanja opcije treba prekiniti in ponovno vzpostaviti podatkovno zvezo.
Ker storitev velja le v omrežju Hrvaškega Telekoma (HT), je treba izbrati to omrežje. Predlagamo ročno izbiro operaterja pri gostovanju na Hrvaškem.
Omrežje HT ima lahko na vaši napravi več imen: HR-CRONET ali T-Mobile HR.
Storitev se vklopi in izklopi prek SMS zahteve, poslani SMS se obračuna po veljavnem ceniku.
Če želite uporabljati storitev HT Internet na SIM 2, si jo morate vklopiti na SIM 2 kartici. V primeru, da jo želite uporabljati tudi na nosilni kartici, si jo morate dodatno vklopiti tudi na nosilni kartici. Omenjene omejitve veljajo tudi za naročnike Avtotelefona in Itak Interneta.
Telekom Slovenije ne odgovarja za kakovost storitve na omrežju HT.
Veljavnost ponudbe je od 1. 10. 2013 do 31. 3. 2014 do 30. 6. 2014. Po tem datumu storitve ni več mogoče naročiti niti uporabljati.
Cene so navedene v € in vključujejo DDV. Telekom Slovenije, d. d., si pridržuje pravico do sprememb cen in pogojev.
Tole je pa DRUGA!
Datumsko se izključujeta.
Dobro preberi, ker se moraš tudi odjavit, ko ne želiš več prejemat te usluge. Sam koristim to zadevo in je zelo OK.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Jaz uporabljam tole , 3 kune/dan za 300 mb dnevno. Če ne rabim kak dan izklopim. Vstavim v WI-FI router in se lahko povežem s 5 napravami nanj
http://www.mojbonbon.net/
http://www.mojbonbon.net/
al napisal/-a:vip net.
10hrk na dan. bone kupis v vsaki trafiki/trgovini.
poglej malo, mislim da ta tema ze obstaja.
10 kun je dober evro na dan. Če si 20 dni, je to 20 eur. V tem primeru je enostavnejša in elegantnejša rešitev zgoraj omenjena ponudba naših operaterjev, sploh če imaš pameten telefon, ki ustvari hotspot. In si tam 20 dni v kosu, ne pa recimo po par dni skupaj..
Je pa v drobnem tisku, da tudi neomejen internet v resnici ni neomejen. Sicer pa mislim, da je pri VIP podobna fora..nek princip pravične rabe ipd.
Drobnega tiska oz. pasti je kar nekaj, zato pazljivo, ker te pasti niso tam slučajno ampak namenoma.
Recimo primer T-mobile (HR), Simpa, ki jo sicer uporabljam ampak previdno!
Za opcijo Internet dan (10kn/24 ur neomejeno), moraš imeti prej aktivirano opcijo Internet S/M/XL ipd., ki tudi odšteje nekaj kn. Za aktivacijo sem izmenjal 5 SMSjev!
in naprej, ko smo aktivirali Internet S, se spravimo k aktivaciji Internet dan, spet 5 SMS sporočil. Ker je danes praktično nemogoče nadzirati vse procese prenosa podatkov v ozadju, med mojo izmenjavo SMSov, računalnik v ozadju že prenaša podatke, po višji tarifi!
in naprej, ko aktiviramo Internet dan po 5 izmenjanih SMSjih, dobimo SMS, ki pove, da nam bodo poslali še en SMS, ko bo opcija resnično aktivirana, zato če že takoj planemo k uporabi računalnika, spet prenašamo podatke po višji tarifi,
in naprej, ko dobimo SMS, da je opcija aktivirana, moramo napravo izklopiti in ponovno vklopiti in šele potem se vzpostavi prava povezava, po željeni tarifi, ki velja 24 ur.
Po 24 urah, ponovi vajo
To je samo en od primerov procesa namernega ropanja uporabnikov. V pravilih igre pa vse jasno piše, to pa ja
Pri ostalih ponudnikih je podobno, drobni tisk omejuje količino "neomejenih" podatkov po visoki hitrosti prenosa, ko presežemo določeno kilažo, se hitrost bistveno zmanjša ipd.
Nasvet:
Ne nalagajte kuponov velikih vrednosti ampak večkrat manjše, po možnosti najmanjše možne vrednosti (T-mobile, 50kn). V primeru "napake" ali če kaj spregledate, vam bo z računa odtekla manjša vsota, kot če naložite npr. 200kn in čez čas dobite obvestilo, da je kune "otela magla".
Recimo primer T-mobile (HR), Simpa, ki jo sicer uporabljam ampak previdno!
Za opcijo Internet dan (10kn/24 ur neomejeno), moraš imeti prej aktivirano opcijo Internet S/M/XL ipd., ki tudi odšteje nekaj kn. Za aktivacijo sem izmenjal 5 SMSjev!
in naprej, ko smo aktivirali Internet S, se spravimo k aktivaciji Internet dan, spet 5 SMS sporočil. Ker je danes praktično nemogoče nadzirati vse procese prenosa podatkov v ozadju, med mojo izmenjavo SMSov, računalnik v ozadju že prenaša podatke, po višji tarifi!
in naprej, ko aktiviramo Internet dan po 5 izmenjanih SMSjih, dobimo SMS, ki pove, da nam bodo poslali še en SMS, ko bo opcija resnično aktivirana, zato če že takoj planemo k uporabi računalnika, spet prenašamo podatke po višji tarifi,
in naprej, ko dobimo SMS, da je opcija aktivirana, moramo napravo izklopiti in ponovno vklopiti in šele potem se vzpostavi prava povezava, po željeni tarifi, ki velja 24 ur.
Po 24 urah, ponovi vajo
To je samo en od primerov procesa namernega ropanja uporabnikov. V pravilih igre pa vse jasno piše, to pa ja
Pri ostalih ponudnikih je podobno, drobni tisk omejuje količino "neomejenih" podatkov po visoki hitrosti prenosa, ko presežemo določeno kilažo, se hitrost bistveno zmanjša ipd.
Nasvet:
Ne nalagajte kuponov velikih vrednosti ampak večkrat manjše, po možnosti najmanjše možne vrednosti (T-mobile, 50kn). V primeru "napake" ali če kaj spregledate, vam bo z računa odtekla manjša vsota, kot če naložite npr. 200kn in čez čas dobite obvestilo, da je kune "otela magla".
-
al
se strinjam da je 10hrk na dan za 20 ali več dni dražje od raznih paketov.
a meni ustreza, ker hodim za vikende in za kak teden...
hitrost je 4mb, kar je ok.
imam pa wifi modem in ko pridem na barko, ga vklopim pa je.
nobenih smsov itd..
porabim 10hrk na dan. cikel je od prvega prenosa in nato 24ur ter tako naprej.
bon velja mislim da pol leta (nisem siguren)
glede na to,da je špricer 10 kun in da rabim več kot enega na 24 ur, je strošek interneta zanemarljiv
a meni ustreza, ker hodim za vikende in za kak teden...
hitrost je 4mb, kar je ok.
imam pa wifi modem in ko pridem na barko, ga vklopim pa je.
nobenih smsov itd..
porabim 10hrk na dan. cikel je od prvega prenosa in nato 24ur ter tako naprej.
bon velja mislim da pol leta (nisem siguren)
glede na to,da je špricer 10 kun in da rabim več kot enega na 24 ur, je strošek interneta zanemarljiv
-
al
Marchi napisal/-a:@al
To imaš neomejen prenos? Se pravi, aktivira se ti ob prvi vključitvi in potem ti ni potrebno vsak dan ponovno aktivirat, pač dokler ne izklopiš ruterja ali telefona?
Kako pa se imenuje ta opcija pri VIPu?
ne vem ali je neomejen ali pade hitrost prenosa po določeni količini prenešenih podatkov znotraj 24urnega cikla
imena paketa ne vem lahko pa pogledam, ko grem naslednjič na barko
kupil sem (micro sim v ovitku velikosti cd-ja) v vip shopu. rekel sem jim samo,da rabim varianto za 10 kun na dan (kolega računalničar mi je povedal za to opcijo in verjamem,da ima preštudirano)
in da, aktivira se ko vklopim modem (power on) in steče prenos
nalagam pa občasno kar velike datoteke (posla radi...) in dosti visim na netu.
ne gledam pa youtuba po več ur.
aja. nobenih smsov... itak je sim.ves čas v modemu. edina sitnost zame predstavlja polnjenje kartice, ker moram dati sim ven in v gsm ter tam vtipkati kodo za uveljavitev bona (modem pac nima tipkovnice- btw:obstaja kaka varianta da se to nalozi prek neta?)
aha pokritost? vrhunska! tudi na odprtem lovi še dolgo časa (recimo od Lastova proti Italiji)
-
al
@marchi
sem nastavil modem (ime omrežja, geslo) pošiljanja smsov pa nisem našel. prečekiram.
zanimalo me je bolj ali obstaja možnost vip neta, da na njihovem portalu (ker to je edino kar lahko gledaš tudi.če imaš 0kun na računu) podaljšaš veljavnost-vpišeš kodo bona
namreč grški vodafone ima to rešeno na tak način
@car
daj ti povej ime paketa Marchiju če veš...
sicer se mi je pa zdelo da se prenos zmanjša...a 1gb je kar veliko
sem nastavil modem (ime omrežja, geslo) pošiljanja smsov pa nisem našel. prečekiram.
zanimalo me je bolj ali obstaja možnost vip neta, da na njihovem portalu (ker to je edino kar lahko gledaš tudi.če imaš 0kun na računu) podaljšaš veljavnost-vpišeš kodo bona
namreč grški vodafone ima to rešeno na tak način
@car
daj ti povej ime paketa Marchiju če veš...
sicer se mi je pa zdelo da se prenos zmanjša...a 1gb je kar veliko
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov