Postopek prepisa, registracije, zavarovanja.

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Kariera
Viceadmiral

Postopek prepisa, registracije, zavarovanja.

OdgovorNapisal/-a Kariera » To Maj 06, 2014 20:57

Evo, koncno je odlocitev padla. Zivljenje je kratko in treba ga je uzivat ze za casa njega...
:lol: Doma smo se druzno odlocili za lepotico naso prvo jadrnico. Skrbno vzdrzevano in ljubljeno...:) Sedaj me pa zanima postopek nakupa, prepisa, registracije, zavarovanja....Lastnik je slovenec, barka pa je registrirana na hr zastavo. Sedaj pa vprasanja...

Kaksen je pravilen postopek prepisa? Najprej overjena kupoprodajna, potem kupnina, kaj pa potem? Se bolj splaca ohraniti hr zastavo ali naj jo dam na slo? Zanima pa me tudi kako je s placilom davka? Ce je npr. kupnina 35k , se lahko to optimizira in koliko?

Zanima pa me tudi sledece, lastnik je placal letni privez in ga naceloma pevzemam, dogovorila sva se za malo visjo ceno...vendar sam pravi da to v marini nebi omenili, saj da bi mi lahko racunali se enkrat....ima kdo kaj izkusenj s prevzemi priveza na hrvaskem?

HVALA!
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Maj 06, 2014 21:48

jaz sem letos kupil jadrnico od slovenskega lastnika ,ima pa hr zastavo.
v zagreb po oib
k hrvaškemu notarju...javni bilježnik
narediš novo zavarovanje....jaz sem ga pri eurohercu
na kapetanijo
po koleke
nazaj na kapetanijo
na pivo z gotovimi papirji
pa srečno in mirno morje..
ja pol pa k adminu po zastavo...
lp iztok
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Sr Maj 07, 2014 08:17

Polanc, zakaj si naredil novo zavarovanje? Ko sem jaz pred 6 leti kupil hr čoln, je zavarovanje veljalo do njegovega izteka.
Kariera: formular za prepis plovil se kupi v papirnici in je isti kot za osebna vozila. Na formularju prečrtaš "osobna vozila" in napišeš plovilo. (da ne boš čudno gledal kot sem lani jaz)
mirno morje
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Maj 07, 2014 08:32

moja jadrnica je daljša od 5 m roman1.zato je blo treba
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » So Maj 10, 2014 15:39

polanc napisal/-a:jaz sem letos kupil jadrnico od slovenskega lastnika ,ima pa hr zastavo.
v zagreb po oib
k hrvaškemu notarju...javni bilježnik
narediš novo zavarovanje....jaz sem ga pri eurohercu
na kapetanijo
po koleke
nazaj na kapetanijo
na pivo z gotovimi papirji
pa srečno in mirno morje..
ja pol pa k adminu po zastavo...
lp iztok

Najprej podpiseva kupoprodajno...oz. jo kupim v papirnici. Morava overit podpis na hrvaskem? Mi lahko kdo razlozi zakaj boljse zavarovati na Hrvaskem in ne v Sloveniji. Ce grem zavarovat v Slovenijo moram tudi placat davek pri prepisu?

Hvala.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov