Zapuščanje plovila ko je zaidrano.
Moderatorji: moderator2, moderator
Zapuščanje plovila ko je zaidrano.
Postavil sem to uprašanje kajti letos sem imel dva nepričakovani izkušnji.
Prva sem bil parkiran v zalivu na zunanji strani Malega lošnja. Zapustil sem barko, ko je moja boljša polovica pripravljala kosilo. Med tem časom pa je ena mlada gospodična priplavala na barko in ko se je iz oči v oči sračala z mojo jo je jedrnato ucvrla.
Druga pa danes na Drveniku ko je v zaliv prišla kopica moških z velikim katamaranom in se hotela privezat na mojo sidrno bojo bolje rečeno izvlekli so kar sidro z vrvjo, ki jo imam privezano, kljub temu da je žena vpila na njih.
Mislim svašta se dogaja s temi kapetani z vzhoda. No korenjaki so jo jedrnato popihali ko sem prišel nazaj in zaplaval proti njihovem katamaranu.
Prva sem bil parkiran v zalivu na zunanji strani Malega lošnja. Zapustil sem barko, ko je moja boljša polovica pripravljala kosilo. Med tem časom pa je ena mlada gospodična priplavala na barko in ko se je iz oči v oči sračala z mojo jo je jedrnato ucvrla.
Druga pa danes na Drveniku ko je v zaliv prišla kopica moških z velikim katamaranom in se hotela privezat na mojo sidrno bojo bolje rečeno izvlekli so kar sidro z vrvjo, ki jo imam privezano, kljub temu da je žena vpila na njih.
Mislim svašta se dogaja s temi kapetani z vzhoda. No korenjaki so jo jedrnato popihali ko sem prišel nazaj in zaplaval proti njihovem katamaranu.
pomisli in zgodilo se bo
-
al
ljubo kar se sidrne boje tiče imam izkušnje, da se vedno najde nekdo, ki se želi nanjo privezat, pa naj bo to sredi dneva ali pa noči...
Drugače pa imam barko vedno, kar malo naivno, odprto...
p.s. sem pa prepričan, da če bi ti kuhal kosilo in ne žena bi mladi dami ponudil pijačo

Drugače pa imam barko vedno, kar malo naivno, odprto...
p.s. sem pa prepričan, da če bi ti kuhal kosilo in ne žena bi mladi dami ponudil pijačo
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Meni so se v Krivici na Lošinju 2006 privezali na sidrno bojo domačini s kličkom. Mi je vrglo ven varovalko, da so spi...li do Ilovika.
Po temeljitem razmisleku (par pirov s sosedi) pa sem ugotovil, da sem bil kriv sam, ker nisem imel na sidrni boji ali napisano svojo registracijo ali pa oznake, da je privez prepovedan (okoli obrnjeno sidro).
Po temeljitem razmisleku (par pirov s sosedi) pa sem ugotovil, da sem bil kriv sam, ker nisem imel na sidrni boji ali napisano svojo registracijo ali pa oznake, da je privez prepovedan (okoli obrnjeno sidro).
a-lex napisal/-a: nisem imel na sidrni boji ali napisano svojo registracijo ali pa oznake, da je privez prepovedan (okoli obrnjeno sidro).
Povejte katera barva bi bila obstojna za pisanje na bojo?
Glede sidranja tujcev: kolega je dovolil nekim nemcem ,da se privežejo na njegovo bojo za par dni.No prišlo je neurje in strokovnjaki se "niso imeli časa" odvezat in so lepo odrezali vrv in ukrali še karabin.So pa kraje na Viru izven sezone kar pogoste.Mimogrede ti izgine,nerjaveč karabin,boja ali pa celo copomorto.Jaz sem se odločil po sezoni odvezati bojo in jo vzeti do maja meseca ven.
Spajder legenda, tebe pa nismo slišal že celo večnost !
PS: Barko zaklepam, vedno ko ni nikogar na njej, tudi v marini, če grem na pivo, na sidrni boji, pa bi mogla držati tudi folija - nalepka...
PS: ljubo, da ni mladenka iskala tebe, našla pa ženo
PS: Barko zaklepam, vedno ko ni nikogar na njej, tudi v marini, če grem na pivo, na sidrni boji, pa bi mogla držati tudi folija - nalepka...
PS: ljubo, da ni mladenka iskala tebe, našla pa ženo

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
- od kapitana zena
- Admiral
Vsak po svoje pesmi poje..
Barka (najlepša na svetu, seveda) nikoli ni zaklenjena. Niti vratca niso zaprta. Pasarela je, predvsem takrat, ko ni nikogar gor prijazno na obali. NIKOLI in res nikoli ni bilo nepovabljenih gostov gor! Par japank pred barko tudi ni tak strošek, anede.
Podgane pa itak nimajo problema! Dvakrat v istem portu, vkrcanje. Ne me spraševat, kako je z neželeno živaljo. Ajnštajnska inteligenca! Škoda, ker se ne razumemo. Ne bi umrle! Ostaja paranoja!
Barka (najlepša na svetu, seveda) nikoli ni zaklenjena. Niti vratca niso zaprta. Pasarela je, predvsem takrat, ko ni nikogar gor prijazno na obali. NIKOLI in res nikoli ni bilo nepovabljenih gostov gor! Par japank pred barko tudi ni tak strošek, anede.
Podgane pa itak nimajo problema! Dvakrat v istem portu, vkrcanje. Ne me spraševat, kako je z neželeno živaljo. Ajnštajnska inteligenca! Škoda, ker se ne razumemo. Ne bi umrle! Ostaja paranoja!
marez napisal/-a:a-lex napisal/-a: nisem imel na sidrni boji ali napisano svojo registracijo ali pa oznake, da je privez prepovedan (okoli obrnjeno sidro).
Povejte katera barva bi bila obstojna za pisanje na bojo?
Glede sidranja tujcev: kolega je dovolil nekim nemcem ,da se privežejo na njegovo bojo za par dni.No prišlo je neurje in strokovnjaki se "niso imeli časa" odvezat in so lepo odrezali vrv in ukrali še karabin.So pa kraje na Viru izven sezone kar pogoste.Mimogrede ti izgine,nerjaveč karabin,boja ali pa celo copomorto.Jaz sem se odločil po sezoni odvezati bojo in jo vzeti do maja meseca ven.
Podobni problemi.
Sedaj pa imam na privezni boji vžgano registrsko številko (narejeno s spajkalnikom).Tako,da jo je nemogoče izbrisati.Številke pa so pobarvane z epoxi črno dvokomponentno barvo. Po petih letih me boja vedno počaka.Barva na številkah se tudi ni obrabila.
Jaz sem imel na Pašmanu privezanega svojega gumenjaka na svoji boji,
na drugi strani pa na pomol. Bojo sem otežil s dvema betonskima cigljema ter eno večjo luknjasto skalo. Vse je bilo vredu dokler se ni pripeljal Italjan z najetim čolnom in se nanj privezal. OK sem si mislil ko je rekel, da gre za en trenutek. Naslednji dan je prišel še enkrat, ker se je bližalo slabo vreme se privezal na bojo, jo tako zategno na čoln, da jo je na pol dvignil od podna, se po mojem gumenjaku sprehodil do premca se potegnil do pomola ter stopil ven. Ko sem priletel zraven, mu pokazal kaj je naredil je še hotel nekaj povedat nazaj, nakar je z batino vred odfrčal v morje. Na hitro se je odvezal in imel sem mir.
Kar nekaj težav so že imeli v tistem okolišu sploh z Italijani ki prihajajo z najetimi plovili!
na drugi strani pa na pomol. Bojo sem otežil s dvema betonskima cigljema ter eno večjo luknjasto skalo. Vse je bilo vredu dokler se ni pripeljal Italjan z najetim čolnom in se nanj privezal. OK sem si mislil ko je rekel, da gre za en trenutek. Naslednji dan je prišel še enkrat, ker se je bližalo slabo vreme se privezal na bojo, jo tako zategno na čoln, da jo je na pol dvignil od podna, se po mojem gumenjaku sprehodil do premca se potegnil do pomola ter stopil ven. Ko sem priletel zraven, mu pokazal kaj je naredil je še hotel nekaj povedat nazaj, nakar je z batino vred odfrčal v morje. Na hitro se je odvezal in imel sem mir.
Kar nekaj težav so že imeli v tistem okolišu sploh z Italijani ki prihajajo z najetimi plovili!
-
navtik_borut
- Admiral
miranK napisal/-a:Podobni problemi.
Sedaj pa imam na privezni boji vžgano registrsko številko (narejeno s spajkalnikom).Tako,da jo je nemogoče izbrisati.Številke pa so pobarvane z epoxi črno dvokomponentno barvo. Po petih letih me boja vedno počaka.Barva na številkah se tudi ni obrabila.
Če se ne motim, imaš bojo v Stari Gavzi?
Dobro, da nisi letos junija gledal kako sta delala dva starejša švaba s temi bojami. Nisem ziher, če sta bila na tvoji, ali eni bolj not. Ko sta odložila ženski in psa sta se s (pre)kratkim štrikom s karabinom pripela na bojo, potem pa gasa proti obali, tako da je bojo potegnilo verjetno kak meter pod vodo. Ko sta bila dovolj blizu, je ded skočil na obalo in počakal, da je še drugi prikobacal ven
navtik_borut napisal/-a:miranK napisal/-a:Podobni problemi.
Če se ne motim, imaš bojo v Stari Gavzi?
Dobro, da nisi letos junija gledal kako sta delala dva starejša švaba s temi bojami. Nisem ziher, če sta bila na tvoji, ali eni bolj not. Ko sta odložila ženski in psa sta se s (pre)kratkim štrikom s karabinom pripela na bojo, potem pa gasa proti obali, tako da je bojo potegnilo verjetno kak meter pod vodo. Ko sta bila dovolj blizu, je ded skočil na obalo in počakal, da je še drugi prikobacal venČe bi bila boja bolj slabo obtežena, bi bila z vsakim vezanjem bliže obali..
Se ne motiš.
Mislim ,da moje boje ne bi premaknil kar tako.Težka je cca 700 kg.
Vem pa ,da so druge boje obtežene s kakšno vrečo kamna,železnim drogom ali s čim podobnim.V sezoni vežejo nove boje kar na mojo ali povežejo svojo bojo na sredino med dve stalni.Vrv pa je napeljana tik pod površjem ,tako da sem jo že navil na propeler.Marsikaj vidiš. Na primer ,da za bokobrane uporabljajo plastenke od vode,ali nič. Privezujejo z vrvicami za obešanje perila,večkrat samo na obalo,po večini z dvignjenim izvenkrmnim motorjem,da ti ob neurju nabija po trupu čolna.
Kradejo vrvice za muring.Tako da...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost