Zanimiv komplet za obnavljanje sidra

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Jul 23, 2014 18:06

Izdelovalec sider SeaBlade (in še nekaterih) - SeaTech&Fun Europe (stran je pa v Francoščini :wink: ) ponuja tudi takle komplet za obnovo sider:
Slika
Slika

Običajno bi pričakoval kakšno razcinkanje in ponovno vroče cinkanje, tu pa je kit (komplet) za prekritje sidra epoksidno plastjo, ki naj bi za dolgo zavarovala sidro pred korozijo... Reč ponujajo za nekaj centov pod €100.

Rubrika komentarjev je še prazna.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Jul 23, 2014 18:32

Ne vem kje je smisel, ker novo cinkano sidro stane nekaj več kot 100€
http://www.visol.info/trg/detajl.php?im ... 285&hid=35
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Jul 23, 2014 18:35

Tudi jaz še ne.

Prav zato me zanima, zakaj renomiran izdelovalec dobrih sider ponuja tak izdelek. In zanima me, kako bi se taka zaščita oziroma obnovitev obnesla na sidru recimo na koralah...

Čeprav... precej njihovih sider je za večja plovila in bistveno dražjih (dražjih od €1000+). Seablade pa piše, da je nekaj čez €200.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Sr Jul 23, 2014 18:44, skupaj popravljeno 1 krat.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Jul 23, 2014 18:38

Mogoče bolj kot za obnovo, je zadeva mišljena za zaščito še novega sidra.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Jul 23, 2014 18:48

KIT DE RENOVATION POUR ANCRE
La solution pour les ancres rouillées

Zanimalo me je tudi podrobneje, kakšen epoxi, pa tu za zdaj nisem našel.

Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Sr Jul 23, 2014 20:27

Ko sem hodil po internavtiki, ali pa tudi po kakšni marini, je tam videti kar nekaj bark s tako majhnim sidrom, da je bilo tam bolj za okras. In da mu manjka samo še tistale barva z linka in bi bilo popoln okras barke. Mogoče je pa poanta v tem. Če je sidro malo zarjavelo ali pa belo pobarvano po mojem ne vpliva na to, kako drži.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost