Gumenjak na jedilniku miši

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Aleš-1
Naddesetnik
Kraj: Ljubljana

Gumenjak na jedilniku miši

OdgovorNapisal/-a Aleš-1 » To Avg 19, 2008 10:28

Pozdravljeni!
Zanima me kako rado se zgodi, da gumijast čoln v kakšni starejši garaži napadejo miši. Sam namreč nameravam shraniti gumenjak v garažo na vikendu, kjer je možno, da pride tu pa tam tudi kakšna miš na obisk.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » To Avg 19, 2008 15:36

Pozdrav.
Meni so ga" pojedle" na 7-mih mestih. Luknje velikosti za približno škatlico od cigaret (beograd sport).
Priporočam ti , da ga napumpaš kar fajn in obesiš na vrvi, tako da bo visel v zraku in če je le možno, da bo dno zgoraj. Tudi obrnjen na bok še gre.
LP
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » Pe Avg 29, 2008 20:40

Misli sem , da miši od PVC-ja jedo samo kanalizacijske cevi, to, da se zanimajo pretirano tudi za gumenjake pa nisem vedel. Koristno obvestilo za marsikaterega frišnega in tudi starega Morjeplovca
Lp in mirno morje!
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Pe Avg 29, 2008 22:53

Spusti miško v avtomobil, kateri bo stal, recimo preko zime. Ko boš ga poskusil zagnat , na pomlad (lahko tudi dosti prej ), ti priporočam , da imaš pri roki aparat za gašenje. Kratek stik radi manjkajoče izolacije v armaturki.
LP
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » So Avg 30, 2008 17:14

Atilone, ta je pa bosa, priznam, da tega še nisem slišal, ampak nobena sugestija nič ne škoduje. To bi moralo biti pa res presenečenje.
LP
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Ne Avg 31, 2008 10:36

Ne govorim tja v tri krasne!
Zgodilo se je meni osebno. Na kiperju, kateri je bil čez zimo parkiran.
Ni prišlo do požara. Ker sem zamenjal akuje in kleme še nisem dokončno zategnil sem še pravočasno odklopil elektriko. Ko sem odvil in snel armaturko sem videl oguljene kable in lepo vidne sledi miškinih zobkov. Med drugim sem našel v levem kotu lepo narejeno gnezdo. Gradbeni material si je vzela kar iz zaprte škatle za prvo pomoč ( modra), katero je tudi "odprla". Pa da bo vse po zakonu, je dodala v gnezdece še lističe za tahograf.
Sedaj pa razmišljaj , če je to res oz. možno. Pa obvezno javi, do kakega zaključka si prišel.
LP
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » Ne Avg 31, 2008 12:11

Atilone
Popolnoma ti verjamem, da se ti je neljubi dogodek z mišmi dogodil v tvojem avtoparku. S tem še nisem imel izkušenj, toda si velja zadevo zapomniti, da še sam ne bi kje nekontrolirano pustil avto odprt ali na dostopnem mestu za dalj časa. Hvala bogu, da nimam kako ogromno plovilo, ker mi moral pred startom iskati še mišja gnezda.
Kako pa kaj napreduje gradnja tvoje 8,30m dolge barke, kot pišeš si že ven iz najhujše picajzlarije. Res si presneto vztrajen, ali boš prilepil kmalu kakšne nove slike barke na svojo spletno stran na forumu.
Lep dan in uspešno naprej

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta