Barka "Plava laguna" bi nas skoraj povozila - Luka

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
RobertB
Kontraadmiral
Kraj: Sežana - Sesljan

Barka "Plava laguna" bi nas skoraj povozila - Luka

OdgovorNapisal/-a RobertB » Po Avg 18, 2014 15:05

Letos smo se z jadrnico za nekaj dni zasidrali v prekrasnem zalivu na otočku Luški, pred Luko na Dugem otoku. Ker je bilo napovedano poslabšanje vremena, smo se odločili, da odplujemo v Kukljico in se vežemo v lučici.
26.7.2014 okrog 9:30 smo se približali prehodu med Dugim otokom in Luški. Opazil sem barko, ki je plula iz vasice Luka v smeri prehoda, pred vstopom v prehod sem ustrezno zmanjšal hitrost in opazoval barko, ki se je hitro bližala z moje desne po krmi. Predvideval sem, da nas kapetan barke vidi in bo zmanjšal hitrost ali nas prehitel, pa sem se uštel. Barka je plula direktno proti krmi naše jadrnice, brez, da bi zmanjšala hitrost. Še vedno sem mislil, da bo barka spremenila kurz, ko pa je bilo 100% da ne (je bila 2m stran), sem ostro zavil proti plitvini, saj sem si mislil, da je bolje, da nasedem, kot da me povozi.

No, vse se je izšlo brez posledic, na moje mahanje, preklinjanje in skakanje, so se potniki (pretežno otroci) barke očitno zelo zabavali in mahali nazaj. S strani sem v kabini zagledal kapetana, ki je s kazalcem tolkel po svoji glavi.

Predvidevam, da je kapetan slabo videl naprej, saj je bilo dosti otrok na premcu (dobesedno so viseli na ograji) in pred kabino, ali pa se je zanašal na pravilo močnejšega, da se bom jaz umaknil.

Najprej sem hotel zadevo prijaviti kapetaniji, potem pa sem se pomiril in se raje odločil da ne. Se mi pa zdi prav, da to tule objavim.

Slika
Turistična barka "Plava laguna"
Gartner
Kontraadmiral

Luka - Dugi otok

OdgovorNapisal/-a Gartner » Po Avg 18, 2014 22:56

To "Plavo Laguno" sem tudi jaz srečal. Vozi otroke - predvsem češke, ki so v hotelu v Luki na izlete. Ne samo ta Laguna, tudi drugi domačini so bezobrazni. Recimo vsak dan se vsaj 2x pripelje delavni čoln iz ribogojnice-pripelje ali odpelje delavce. S punim gasom v Luko, tako da premeša vse na muringu in domače barke v madraču. Sem govoril z domačini, se pritožujejo, ali niko jim ništa ne može.
Tudi lokalni ribiči zelo radi peljejo tik ob zasidranih barkah.
Naj živi EU - mogoče bodo kdaj skužili, da od takšnega obnašanja ne morejo živeti.
Mam tudi slike vseh teh podvigov, pa mi jih ne uspe pripeti.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti