Odstranjevanje barke???
Moderatorji: moderator2, moderator
Odstranjevanje barke???
Tole ne vem, če spada ravno sem, mogoče je bolj za v rubriko šale. Po drugi strani pa to ni šala... Meni se trga srce, ko gledam tele slike... Sicer ne vem ali je to delo v Photo Shop-u ali realnost, vendar vseeno izgleda grdo.
Ta PDF sem dobil od enega našega člana z namenom, da ga objavim tukaj. Poglejte in komentirajte... Zakaj gre? Odstranjevanje nasedle barke na sumljiv način...
PDF datoteka
Ta PDF sem dobil od enega našega člana z namenom, da ga objavim tukaj. Poglejte in komentirajte... Zakaj gre? Odstranjevanje nasedle barke na sumljiv način...
PDF datoteka
Če so že vzeli bagre bi vsaj luknjo okoli skopali, da bi zadevščina splavala
Drugače pa sem videl tudi eno nespretno reševanje Jahte ( ca 20-25m), ki je nasedla na čer med otokom Bisage ( pri Pašmanu ali celina Turanj) na Hrvaškem, ko so jo preprosto s trajektom potegnili nazaj v morje
My car detailing projects:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=460
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=460
če si natančno ogledate boste videli da je fotošop. na eni sliki je samo vrhnji del barke, kot da bi recimo odžagali od vodne linije navzdol.. tako da se je nekdo res potrudil..
sedaj pa resno: a mislite da se na morskem dnu ko je prikazano, naredi vakum med barko in peskom? ali bi se jo dalo komot odvleči?
sedaj pa resno: a mislite da se na morskem dnu ko je prikazano, naredi vakum med barko in peskom? ali bi se jo dalo komot odvleči?
Kot oblikovalec tiskovin in priprave za tisk bi rekel da je huda fotomontaža. Pozoren sem predvsem na male meglice okoli čolna (strokovno temu rečemo, da bluramo v opciji filter v Photoshopu) Zanimivo je, da nikjer ni videti drobnih delcev recimo drobtin barke v vodi čeprav so valovčki. MOJSTER si je vzel čas, opravil izvrstno bil pa je tudi malo površen, drugače je pa profi ...
Zanimiva fotka, valovi se razpršijo na premcu čeprav jih ni skoraj nič!
Zanimiva fotka, valovi se razpršijo na premcu čeprav jih ni skoraj nič!
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Hehe, torej moje oči še nekaj vidijo. No tudi sam malo poznam Photoshop, tako da mi je bilo kar hitro jasno.
Ker vidim, da nekateri ne veste kaj pomeni PS delo ali PhotoShop, naj povem, da je to računalniški program proizvajalca Adobe, namenjen pa je urejanju in dodelavi slik. Uporabljajo ga profesionalci, kot so fotoreporterji in pa tudi mi amaterski "oblikovalci". No kratica PS se v današnjem času uporablja za isto stvar, kot se ji je včasih reklo fotomontaža... Smo pač v računalniški dobi.
Pozejdon, vidim, da si kar maček in odlično opazuješ. To s koščki barke v vodi sem tudi jaz opazil v prvem trenutku.
Glede reševanja take barke... Kar potegniti nazaj v morje se je sigurno ne bi dalo, je pa na mivki rešitev sila preprosta. Z bagerjem na sliki bi barko malo odkopali, jo malo spodkopali in počakali na plimo... potem bi zopet zaplavala.
LP
Ker vidim, da nekateri ne veste kaj pomeni PS delo ali PhotoShop, naj povem, da je to računalniški program proizvajalca Adobe, namenjen pa je urejanju in dodelavi slik. Uporabljajo ga profesionalci, kot so fotoreporterji in pa tudi mi amaterski "oblikovalci". No kratica PS se v današnjem času uporablja za isto stvar, kot se ji je včasih reklo fotomontaža... Smo pač v računalniški dobi.
Pozejdon, vidim, da si kar maček in odlično opazuješ. To s koščki barke v vodi sem tudi jaz opazil v prvem trenutku.
Glede reševanja take barke... Kar potegniti nazaj v morje se je sigurno ne bi dalo, je pa na mivki rešitev sila preprosta. Z bagerjem na sliki bi barko malo odkopali, jo malo spodkopali in počakali na plimo... potem bi zopet zaplavala.
LP
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Bedarija!
Tudi na moj email je prišla ta neumnost..
Tudi če bi se je lotili na tak način, mislim, da je pisalo da je bilo nekje na bahamih ali podobno, mislim, da bi malo pazili tudi na ekologijo in podobne stvari. V vsakem primeru, bi jo lahko ta dva "strojčka" če ne druga potegnila pa na suho in jo tam s skupnimi močmi naložila na kak tovornjak, v enem delu seveda, pa jo lahko potem še vedno na odpadu razsekajo...če bi jo bilo že treba.
Takoje moje mnenje, PS gor ali dol.
Tudi če bi se je lotili na tak način, mislim, da je pisalo da je bilo nekje na bahamih ali podobno, mislim, da bi malo pazili tudi na ekologijo in podobne stvari. V vsakem primeru, bi jo lahko ta dva "strojčka" če ne druga potegnila pa na suho in jo tam s skupnimi močmi naložila na kak tovornjak, v enem delu seveda, pa jo lahko potem še vedno na odpadu razsekajo...če bi jo bilo že treba.
Takoje moje mnenje, PS gor ali dol.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov