sidranje/privez čolna pri apartmajih
Moderatorji: moderator2, moderator
sidranje/privez čolna pri apartmajih
Zdaj sem v navtiki 3 leta in vedno se sprašujem ; kje bom vezal čoln, kje bom spustil čoln v vodo, kje bom tankal ,...........
ali je sploh zakonsko dovoljeno si za tistih 7-10 dni improvizirati bojo (seveda izven kopališč itd itd) nekje blizu apartmaja za čolničke do 5m?
ali obstaja tukaj na morjeplovcu kakšen seznam oz izkušnje z lastniki apartmajev na hrvaškem ki so "prijazni" do nas lastnikov malih čolničkov , se pravi da ponujajo možnost priveza itd itd brez da te pri tem oderuško naplahtajo.
vnaprej hvala za odgovore
ali je sploh zakonsko dovoljeno si za tistih 7-10 dni improvizirati bojo (seveda izven kopališč itd itd) nekje blizu apartmaja za čolničke do 5m?
ali obstaja tukaj na morjeplovcu kakšen seznam oz izkušnje z lastniki apartmajev na hrvaškem ki so "prijazni" do nas lastnikov malih čolničkov , se pravi da ponujajo možnost priveza itd itd brez da te pri tem oderuško naplahtajo.
vnaprej hvala za odgovore
Takega seznama na forumu nimamo, se mi zdi. Ti bo pa vsak lastnik apartmaja odgovoril kaj ponuja glede priveza. Če bo začel z besedami "pa mogolo bi se nešto napraviti..." potem bolj slabo kaže, če pa bo jasno povedal, da ti lahko ponudi varen privez, potem pa se pogovarjaj dalje. Vedeti moraš, da apartmaji niso marine in da večina takih "domačih" privezov pomeni določeno tveganje ob zelo slabem vremenu in vetru ter valovih iz neprave smeri. Tako da, kot morejplvec poglej na zemljevid, kje v katerem zalivu se apartma nahaja in kaj to pomeni za smer neviht (W, NW, N) in močne burje (NE, ENE, E).
Da te ne bom preveč prestrašil. Dober privez prenese marsikaj!
Da te ne bom preveč prestrašil. Dober privez prenese marsikaj!
ja letos maja sem imel primer ko sem dobil od lastnika app " da ima vez za barko" ko pa sem prišel dol ( seveda z prikolco, čolnom, vso opremo.......) pa mi pokaže privez cca 3 km stran v eni lučici seveda plačljiv. Še dobr da je "lastnik " tistih privezov imel rad travarico
in sva se zmenila na čez (na koncu sem celo sumil če je sploh lastnik tistih privezov:) .
kar se tiče boje , si kar zaupam, odtrgalo čolnička ne bo ga bo prej burja prevrnila.
no kot sem rekel če ima kdo dobre izkušnje s takimi lastniki le na dan z besedo.......
kar se tiče boje , si kar zaupam, odtrgalo čolnička ne bo ga bo prej burja prevrnila.
no kot sem rekel če ima kdo dobre izkušnje s takimi lastniki le na dan z besedo.......
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Marcel_Mastnak napisal/-a:Mi smo bili 5x zaporedoma do zdaj na Vir-u in vedno na drugem mestu in tam res ni bilo težav s privezom ker imajo na dnu polno prostih rink. (vzhodna stran) Tudi za spust imajo dovolj ramp in vse so zastonj! Tak da Vir bi js dal na seznam "ugodnih krajev"
marcel hvala za potrditev moje domneve .......res se obračam proti viru za letos.
ima kdo v okolici biograda kakšne pozitivne izkušnje še
Že nekajkrat smo dali čoln v vodo na Privlaki (malo naprej prideš na Vir) na zastonj komunalni drči, prikolico in avto pa pustili v kampu tam blizu in odpluli za en teden.
Aja, sprašuješ za privez.
Nekajkrat smo najeli apartma na Pagu, Šimuni.
TUKAJ
Ima tudi 11m svoje obale - pristanišče, kamor lahko vežeš čoln.
Aja, sprašuješ za privez.
Nekajkrat smo najeli apartma na Pagu, Šimuni.
TUKAJ
Ima tudi 11m svoje obale - pristanišče, kamor lahko vežeš čoln.
motorni
- theDamjan
- Admiral
- Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
- Kontakt:
Banjol Rab ima zastonj drčo za spust, lastnik app ima 6 močnih boj, ki so vsako leto pregledane s potapljačem, pritrjene z inox verigo.
Tudi sam sem dolgo imel enake težave s privezi.
Dogodivščina:
Pridem enkrat v Staro Novaljo, lastnik pravi ni problema, samo tam priveži. Cel dan porabim, da namestim verigo na beton in vse zvežem, zvecer pa pride sosed pa pravi, dečko, ovo je moja kocka, pa je 9 eur po danu ako ti treba. A cel dan me je gledal s terase, a nič rekel.
Dogodivščina:
Pridem enkrat v Staro Novaljo, lastnik pravi ni problema, samo tam priveži. Cel dan porabim, da namestim verigo na beton in vse zvežem, zvecer pa pride sosed pa pravi, dečko, ovo je moja kocka, pa je 9 eur po danu ako ti treba. A cel dan me je gledal s terase, a nič rekel.
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
***Naj bo vsak dan najlepši!
theDamjan napisal/-a:Banjol Rab ima zastonj drčo za spust, lastnik app ima 6 močnih boj, ki so vsako leto pregledane s potapljačem, pritrjene z inox verigo.
Dogodivščina:
Itak.
Elan 666
Pozdravljeni!
Tudi sam sem relativno začetnik v morjeplovstvu in sem vedno v dilemi, kje najti apartma z ustreznim privezom.
Sam prakticiram, da (v kolikor grem na nepoznan teren) proste apartmaje iščem po naslovu ulice, ki je v neposredni bližini morja. S pomočjo strica Googla si vnaprej ogledam situacijo. Šele na to sledi razgovor in klic v apartma, kjer sledi vprašanje glede na privez in najbližjo klančino za spust iz razloga, da zgolj preverim svoje informacije.
Podobno kot Marcel bom tudi sam že tretje leto dopustoval na otoku Vir (18-25 julij). Izbral sem si apartma na jugo-zahodni strani otoka (naslov Put Kozjaka) saj je od tam najbližje izhodišče do bližnjih otokov (Dugi otok, Molat, Ist, Silba, Premuda).
Privez pa imam urejen na bojo lastnika, pri katerem smo v apartmaju.
Pozdravljeni!
Tudi sam sem relativno začetnik v morjeplovstvu in sem vedno v dilemi, kje najti apartma z ustreznim privezom.
Sam prakticiram, da (v kolikor grem na nepoznan teren) proste apartmaje iščem po naslovu ulice, ki je v neposredni bližini morja. S pomočjo strica Googla si vnaprej ogledam situacijo. Šele na to sledi razgovor in klic v apartma, kjer sledi vprašanje glede na privez in najbližjo klančino za spust iz razloga, da zgolj preverim svoje informacije.
Podobno kot Marcel bom tudi sam že tretje leto dopustoval na otoku Vir (18-25 julij). Izbral sem si apartma na jugo-zahodni strani otoka (naslov Put Kozjaka) saj je od tam najbližje izhodišče do bližnjih otokov (Dugi otok, Molat, Ist, Silba, Premuda).
sd
snezak napisal/-a:Elan 666
Pozdravljeni!
Snežak , tudi jaz bom tisti termin čisto poleg tebe na viru. Bom vesel če se boš oglasil na pivo.......pa mogoče skupaj kam odrinemo (je bolj zihr s tem starim mašinam) začnem 14.7 in končam 20.7.2015 sem pa čisto ob obali v 21 ulici (lučica)
moj gsm 031315728.....ali pa glej belega elana 402 z 40 yamaho zadaj
ti si na jadrih ali motorju?? sem že našel kako mašino imaš........no ja po morju te ne bom lovil bova pa na kopnem spila pivo
Re: sd
ELAN666 napisal/-a:snezak napisal/-a:Elan 666
Pozdravljeni!
Snežak , tudi jaz bom tisti termin čisto poleg tebe na viru. Bom vesel če se boš oglasil na pivo.......pa mogoče skupaj kam odrinemo (je bolj zihr s tem starim mašinam) začnem 14.7 in končam 20.7.2015 sem pa čisto ob obali v 21 ulici (lučica)
moj gsm 031315728.....ali pa glej belega elana 402 z 40 yamaho zadaj
ti si na jadrih ali motorju?? sem že našel kako mašino imaš........no ja po morju te ne bom lovil bova pa na kopnem spila pivo))))
A bomo vsi morjeplovci letos na Viru?
Na otoku Vir bom v apartmaju od 18-25 julija. Če bo lepo vreme pa bomo prišli cca teden dni prej in naredili turo okrog Paga, Raba, Lošinja s prihodom v apartma 18 julija.
Čoln gumenjak 5.5m
Snezak
Čoln gumenjak 5.5m
Snezak
Nazadnje spremenil snezak, dne Če Maj 14, 2015 09:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov