"Navtična" oblačila - kje kupiti

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
donato
Kontraadmiral

"Navtična" oblačila - kje kupiti

OdgovorNapisal/-a donato » Pe Avg 14, 2015 07:10

Pozdrav morjeplovci

Prosil bi za nasvet, kje bi lahko kolikor toliko ugodno ( menda so tudi že razprodaje) kupil "jesenske" do neke mere nepremočljive jakne, termoflise,
kakšne hlače za prihajajoči jesenski čas. (da je uporabno za navtiko, pa tudi širše oz. obratno ). Pa ne mislim sedaj ravno na prave jadralske komplete.
Prosim za priporočila in mnenja, tako v zvezi z ponudniki, kakor tudi želenimi oblačili. Upam, da ste nekateri vendarle že ali pa še, doma z barke in se bo našel čas za kakšen odgovor ali mnenje.

Znosen deževen vikend vsem skupaj
kalužni mali
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Avg 14, 2015 11:17

Jaz sicer nimam ravno 'standardnih potreb' pri oblačilih
    Zebe me namreč praviloma veliko kasneje kot večino ostalih...

Ampak tudi na vodi v ne-ekstremnih-pogojih precej uporabljam planinsko opremo, od tega kar nekaj kupljenega na akcijah ali razprodajah. Je pa tako, da so često zadeve s poletnih razprodaj (ki so za letos mogoče tudi že minile) zame ravno OK za ne-ekstremno-zimo.
Hervis v BTC je imel poletno razprodajo - morda je še
    Nekaj tam prejšnja leta kupljenih oblačil znamke Kilimanjaro od prej je bilo - podobno pri razprodaji - cenovno ugodno, uporabno in je po nekaj letih rabe še vedno v dobrem stanju.
    Videl sem tanke in lahke, a tople flise, nekatere tudi vodoodbojne; pa tanke in lahke nepremočljive, a (vsaj do neke mere dihajoče) vetrovke - ampak sem se zadržal, ker zares iz te kategorije trenutno imam, kar rabim.

Kibuba
    Moje osnovno prevozno sredstvo je kolo - in to v vsakem vremenu, tako da imam tudi 'v civilu' praviloma 'hitro-se-sušeča-oblačila'. Precej teh reči je iz Kibube.

Za ilustracijo - današnji izdelek dneva (povezava pod naslovom) je recimo danes za pod €30 (običajno je za ok. €40) lahka in v majhno vrečko zložljiva vetrovka Trekmates, ki naj bi dihala, se hitro sušila in prenesla vodni stolpec 3000 mm.

Vetrovko iz podobnega (tudi takrat 'iz akcije') kompleta vetrovke in hlač v majhni vrečki iste znamke sem imel - od jadralskih dogodivščin - oblečeno letos na ankaranski regati januarja, na Črnuški regati (dve prevračanji), na Velalonga Venezia - naliv med pripravo in potem sonce med tekmo, pa nisem utegnil vmes slačiti), pa naliv med regato mini-12 na v Kočevju. Poleg tega doslej lepo prenesla tudi plohe na kolesu in stalno vlačenje v nahrbtniku (imel sem s sabo tudi tokrat, pa nisem rabil).

Torej po mojem svojega denarja vreden kos obleke.

Podobno krepko 'gonim' tudi tanke rokavice iste znamke - podobno kot tudi ene 'delovne' iz Internet Diskonta zraven KAMM-a v BTC-ju. Med ostalim se da v obeh zelo lepo vezati in razvezovati vrvi, ne da bi moral sleči rokavice, kar zna v mrazu priti zelo prav.

Sicer pa kot rečeno tudi 'v civilu' večinoma nosim hitro-se-sušeče reči in precejšen del je iz Kibube (Več lokacij, tudi BTC v LJ.)

Še nekaj... Kibubina internetna stran mi je OK. Podatki o izdelkih na njej - vsaj kar sem doslej nabavil - držijo, in mnenja uporabnikov o kupljenih izdelkih tudi pridejo prav.
Še nekaj podobnih
    Naslednji podobni viri so pa Pohodnik (tudi BTC, hala A, včasih so imeli blizu tudi trgovino z odličnimi rečmi za morje - in še se najde kaj Helly Hansen in podobno) - recimo izdelki Berghaus (lahko, ne moti gibanja, toplo tudi mokro, prenaša 'zlorabe')...
    Edit: Pohodnik je žal 2015 prenehal poslovati.

Pa Anapurna na nabrežju Ljubljanice od Šentjakobskega mosta proti Trnovemu.
    Pa Iglu seveda na Viču in v BTC.
Kako kupim - in ali se kdaj nasmolim
    V glavnem, ko utegnem, pogledam kaj je v akcijah in če je kaj dobrega in hkrati kaj, kar rabim, kupim.

Zanima me funkcionalnost - na estetiko se pa ne razumem dobro in o tem raje nič ne rečem.

V omari se še najde kaj, kar redko nosim.
    Ena tak primer je softshell vetrovka, ki jo je nabavil sindikat in lepo zgleda, a malo premalo diha - in je ne nosim toliko, da bi se sploh lahko obrabila.
    Vetrovka, ki sem jo pred nekaj leti dobil kot 'delovna sila' na navtičnem veleslalomu v Kranjski gori, pa je lahka in je bila nepremočljiva in zame primerna tudi za -10°C pozimi, a katere membrana stalne uporabe ni držala več ko kako leto, potem se pa razcufala... Tanka vetrovka iz Kibube drži že dalj časa.

Mislim da v zadnjih leti funkcionalno nisem 'falil' v nič takega več. Za estetiko pa poišči kako drugo mnenje :wink:
:wink:
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Če Okt 29, 2015 09:32, skupaj popravljeno 2 krat.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Kariera
Viceadmiral

Re: "Navtična" oblačila - kje kupiti

OdgovorNapisal/-a Kariera » Pe Avg 14, 2015 11:37

donato napisal/-a:Pozdrav morjeplovci

Prosil bi za nasvet, kje bi lahko kolikor toliko ugodno ( menda so tudi že razprodaje) kupil "jesenske" do neke mere nepremočljive jakne, termoflise,
kakšne hlače za prihajajoči jesenski čas. (da je uporabno za navtiko, pa tudi širše oz. obratno ). Pa ne mislim sedaj ravno na prave jadralske komplete.
Prosim za priporočila in mnenja, tako v zvezi z ponudniki, kakor tudi želenimi oblačili. Upam, da ste nekateri vendarle že ali pa še, doma z barke in se bo našel čas za kakšen odgovor ali mnenje.

Znosen deževen vikend vsem skupaj

Ta vikend sem bil v Palmanovi Outlet in trgovina Slam ima se mi zdi več kot 70% popuste, nekatere stvari so skoraj zastonj...vsekakor pa ceneje kot npr. Slam v Portorožu, ki ima tudi razprodaje...
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Pe Avg 14, 2015 13:44

Tudi jaz vecinoma kupujem robo v Slam Palmanova.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Okt 28, 2015 18:10

Kaka pa je kvaliteta Slam oblek?
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Okt 28, 2015 23:22

Kr vredu, jaz mam jakno že tri leta v omari in je taka kot sem jo kupil, nevede da je to rjuharski gvant :lol:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Okt 28, 2015 23:35

Zdajle imajo pri Sandilineu v trgovini 30% popust na jadralske obleke neke druge znamke, ne njihove ampak zgledajo čisto solidno. Se mi zdi da je komplet hlače+bunda tam okoli 250€.
Za njihovo, recimo Oceanus (650€) pa se da zmenit za -10% oz. včasih imajo kakšno škart robo še ceneje, ki pa ima samo lepotne napake.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Okt 29, 2015 08:10

Zame žalostna novica - še ene zame zanimivie trgovine ni več.

Pohodnika v BTC v LJ (moj dosedanji vir tudi za Teva in Vibram Fivefingers, pa nekdanji - ko so imeli tudi trgovino 'Marina Yachting' - za HH, TBS, Gotop ... ) žal ni več. In kaže, da tudi vseh njihovih internetnih strani ni več (ne domen, ne na facebook-u...).

Vse, kar so imeli, je bilo odlično, cene za ponujeno kakovost razumne, stranke so se vračale... ampak kaže, da pač kupna moč v Slo še naprej pada in za tako kakovostne izdelke nima denarja dovolj ljudi, da bi trgovina lahko obstala.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Če Okt 29, 2015 08:30

Bigg-R, reklama na desni !

Musto:
Do sedaj sem jadralske obleke vedno našel po zelo ugodni ceni direktno pri distributerju Mare Nostrum iz Opatije. Lastnik Borut je iz Ljubljane, živi pa že precej let v Opatiji.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Okt 29, 2015 18:08

Do konca oktobra je obleka Musto BR2 offshore iz 800 na 400 e znižana v vseh Musto trgovinah.
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Pe Okt 30, 2015 16:56

Tudi uni&forma iz Trzina ima vrhunsko robo.

OdgovorNapisal/-a Daki » So Okt 31, 2015 00:19

Kje pa je to v Trzinu? A v coni? Pa cene so sprejemljive?
Uporabniški avatar
frohlic7
Kapitan

OdgovorNapisal/-a frohlic7 » So Okt 31, 2015 18:41

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti