MOB pri Unijah

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Lure
Admiral
Kraj: Ljubljana - Izola

MOB pri Unijah

OdgovorNapisal/-a Lure » Sr Okt 07, 2015 09:38

A je kdo blizu?

http://sailinganarchy.com/2015/10/06/mob-2/

BREAKING NEWS: We are just learning of this… From an Anarchist berthed in Venice, catching snippets from VHF about MOB from “Oman Sail Multihull” in the Adriatic. Male 35. No life jacket.

Only getting half the conversation from the MRCC side as ships are checking in to assist, at least 2 on scene at the moment.

Position sounded like 44 03N, 014 02E putting them just below the TSS heading up the Adriatic.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Okt 07, 2015 09:54

Datum pri sporočilu je - October 6th, 2015 - včerajšnji.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Lure
Admiral
Kraj: Ljubljana - Izola

OdgovorNapisal/-a Lure » Sr Okt 07, 2015 13:42

Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Okt 07, 2015 14:20

Mater, da si pa na taki mašini k šopa 20+ vozlov brez jopiča moraš met pa tud jajca.... pa še to sredi noči :roll: :roll:
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
heron
Viceadmiral
Kraj: Žabnica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a heron » Sr Okt 07, 2015 14:39

Ne zgleda dobro.
Hudo mi je zanj, ker če ga do zdaj niso našli ne verjamem, da ima še kakšno šanso.

Naše ekipa "Palagruža team ena" in "Palagruža team dva", sicer za to pot porabijo kak dan več, a pridejo na cilj vsi.
Lep pozdrav, Tomaž.

Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Okt 07, 2015 17:55

ne maram delat črnega filma sam baje da kolk je tenperatura morja v stopinjah,tolk časa v minutah imaš,da te rešijo.Ja nam je morje vzelo en od dveh rešilnih obročev,morjeplovci pa smo se vsi nepoškodovani vrnili domov.
Ja tud men je težko za mornarja mater,naj nam bo vsem v poduk.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Sr Okt 07, 2015 18:18

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Okt 07, 2015 19:07

@polanc
Tu so tudi pričakovani časi preživetja pri različnih temperaturah vode.

So individualne razlike, znanih je tudi nekaj izjem - recimo http://www.demiurg.si/distribucija/2014/globina je kolikor vem po resnični zgodbi - ampak za večino tisti časi kar držijo.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Okt 07, 2015 20:21

Daleč največja verjetnost preživetja ima ponesrečeni, če ga lahko reši lastna posadka plovila s katerega je padel. V slabem morju in temi v sekundi izgubiš orientacijo in sploh ne veš kam obrniti plovilo, da bi našel člana posadke, ki je padel v vodo.
Easy rescue zmanjša ta čas na zgolj nekaj sekund. Na zaslonu ploterja se ob proženju (ročnem ali avtomatskemu) EasyRescua takoj prikaže MOB točka, ki se premika in oddaja svojo DEJANSKO pozicijo vsakih nekaj sekund. Krmar samo obrne plovilo tako, da ima točko v smeri plovbe in tako najhitreje in najzanejsliveje najdejo ponesrečenca.
V praksi ima redko ponesrečeni na sebi napravo, zato se v praksi Easy Rescue pritrdi skupaj z signalno lučko na reševalno podkev. V primeru padca enega od članov v vodo mora krmar TAKOJ ODVREČI PODKEV V VODO. V kolikor je član posadke, ki je v vodi pri zavesti potem mora odplavati do podkve, se jo okleniti in sprožiti signal v kolikor je ročno proženje. V kolikor pa je proženje avtomatsko pa ima ponavadi podkev skoraj identičen zanos kot človek v morju in v term primeru je uspešnost reševanja še toliko večja tudi v primeru nezavestnega ponesrečenca.

Del mojega članka:
Ob proženju, vgrajen oddajnik posreduje alarm s pozicijo GPS preko VHF signala, do razdalje 10nm (18,5km). Človeka v morju tako hipoma vidijo na zaslonu GPS ploterja vsa plovila v dosegu, ki imajo vgrajen AIS sprejemnik. Prikazani alarm s točno pozicijo omogoča tudi neizkušenim uporabnikom izredno enostavno, hitro in uspešno iskanje človeka v morju tudi v najslabših vremenskih razmerah. Iskanju in reševanju pa se lahko od sedaj dalje pristopi takoj, brez izgube dragocenega časa, kar izredno poveča možnosti preživetja tudi v ekstremnih razmerah.
PREBERI CELOTEN ČLANEK...

Slika

Inovatorja in lastnika Weatherdocka osebno poznam, že vrsto let in sem bil seznanjen z razvojem še v fazi načrtovanja. Alfreda K. lahko srečate na sejmu v Dueseldorfu, kjer vam bo naštel vrsto primerov ko je Easy Rescue dejansko rešil življenja.
Easy Rescue si lahko ogledate pri meni v Trzinu.
LP NT
Uporabniški avatar
johnny1300
Viceadmiral
Kraj: Straža
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a johnny1300 » Če Okt 08, 2015 12:28

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Okt 08, 2015 13:58

Adriatic sailor - ki ima največ podatkov - prenaša z e-časopisaSlobodna Dalmacija

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti