Kasko zavarovanje

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Saso_P
Kapitan korvete

Kasko zavarovanje

OdgovorNapisal/-a Saso_P » Pe Apr 01, 2016 16:20

Kdo predlaga kakšno zavarovalnico, ki bi kasko zavarovala motor pred krajo?
Imam namreč gumenjaka s sestavljivim dnom (napihljiva kobilica) in pri zavarovalnicah se tukaj malo zaplete.
Ko sem se lani zanimal na Triglavu, takšnega gumenjaka sploh ni mogoče zavarovati, Adriatic Slovenica pa ima možnost zavarovanja popolne izgube.

Gumenjaka imam načeloma na parceli v kampu (pavšal), kdaj pa kdaj pa ga pustim na lastni boji. V kampu je parkiranih cca 100 čolnov, vendar boje niso uradne. Če smo še bolj natančni, piše celo, da je sidranje na tem mestu prepovedano. To pomeni, da vsi čolno ki so tam, so uradno sidrani in še to na mestu, kjer ni dovoljeno...
Zadeva, ki me skrbi je, da bi mi ukradli motor. Če ga razbijem ali kaj podobnega bom krivil sebe, proti kraji pa se težko zavarujem drugače kot z zavarovanjem.

Ko sem šel malo bolj podrobno brati zavarovalniške pogoje za popolno izgubo, pa sem poslal naslednja vprašanja zavarovalniški agentki. Da bom kar direkten.. tole so odgovori Adriatic Slovenice.

VPRAŠANJE 1:
Če imam plovilo parkirano na parceli v kampu (ni zaprt zaklenjen prostor, ker ne more biti). Če mi plovilo ukradejo iz parcele. V tem primeru kasko ne velja. Je res?
ODGOVOR: Kasko v tem primeru ne velja.

VPRAŠANJE 2:
Če plovilo zasidram pred kampom (torej ni na boji, ampak pravilno sidran - ne vem, kako se sicer ugovlja pravilno sidranje). Potem pa se zgodi naslednje.
Plovilo mi ukradejo v celoti. To se šteje kot popolna izguba, če pretečejo 3-je meseci od zadnjega videnja. Je res?
ODGOVOR: Plovilo bi moglo biti priklenjeno na boji ali v marini da bi bilo kritje. Če je samo zasidrano ne bo kritja.

VPRAŠANJE 3:
Iz plovila mi ukradejo motor, čoln pa ostane tam. To ni popolna izguba, čeprav je motor zavarovan - torej ne dobim nič. Je res?
ODGOVOR: Delne škode pri popolni izgubi niso krite. Če Vam ukradejo motor in plovilo pa je popolna izguba in v tem primeru je kritje po polici.

VPRAŠANJE 4:
Plovilo mi ukradejo v celoti. Potem pa se zgodi, da policija najde čoln ampak brez motorja. V tem primeru dobim kakšno odškodnino? Sklepam da to ni popolna izguba. Imam prav?
ODGOVOR: V tem primeru ni popolna izguba in ni kritja.

Da povzamem.. realno ne vidim primera, v katerem bi mi kar koli izplačali.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov