Kako zaslužiti z veščinami Morjeplovca ?
Moderatorji: moderator2, moderator
-
mornar na kolesu
- Desetnik
Kako zaslužiti z veščinami Morjeplovca ?
pozdravljeni Morjeplovci,
Razmišljam v smeri, da bi združil veselje z morjeplovstvom in kakšen cekin v sezoni zaslužil!
Mislim, da nisem edini Morjeplovec, ki tako razmišlja. Verjetno je kdo že tudi kaj v tej smeri poizkusil?
Vaše izkušnje in nasveti bodo zanimivo branje na forumu.
pozdrav vsem,
Razmišljam v smeri, da bi združil veselje z morjeplovstvom in kakšen cekin v sezoni zaslužil!
Mislim, da nisem edini Morjeplovec, ki tako razmišlja. Verjetno je kdo že tudi kaj v tej smeri poizkusil?
Vaše izkušnje in nasveti bodo zanimivo branje na forumu.
pozdrav vsem,
evovii napisal/-a:H2O napisal/-a:Pejt za skipperja. Zaslužek = vsaj 150€/dan + plačana hrana in pijača.
Ko bi blo res vse tko u izi
Dobri skipperji so v sezoni ful iskani. Jaz sem ga lani komaj našel in to za 200€/dan. Moraš bit pa dober... cenejših jebivetrov je kolikor hočeš. Ampak takim ne bi zaupal barke.
Vsako stvar je treba obvladat, če hočeš od nje živet. Na žalost je kar nekaj jebivetrov in šušmarjev, ki nimajo pojma o pojmu... so pa poceni. Ampak takšni ponavadi ne ostanejo dolgo v poslu.
Dal sem samo idejo, ne vem pa kaj obvlada mornar na kolesu... upam da ne spada v drugo kategorijo.
Jaz sem recimo združil veselje do bark z oddajanjem le teh. Zato tudi poznam tarife skipperjev. Včasih grem tudi sam za skipperja
Dal sem samo idejo, ne vem pa kaj obvlada mornar na kolesu... upam da ne spada v drugo kategorijo.
Jaz sem recimo združil veselje do bark z oddajanjem le teh. Zato tudi poznam tarife skipperjev. Včasih grem tudi sam za skipperja
Nikola T. napisal/-a:Kar se tiče vseh del v navtiki se je treba zavedat, da je sezona izjemno kratka. Zunaj sezone dela v navtiki ni toliko, da bi bilo možno preživeti, v kolikor si odvisen samo od tega.
Se strinjam Nikola T. To je tudi eden od razlogov za višje cene navtičnih storitev, opreme in materiala v primerjavi z dejavnostmi, ki niso omejene na tako kratko sezono.
Marsikdo je prepričan, da so v navtiki blazni zaslužki, ampak v bistvu je ravno obratno. V Sloveniji jih več životari, kot dobro živi od navtike. Redki so tisti, ki lahko celo leto dobro živijo samo od navtike.
V vsakem začasnem oz. sezonskem delu so zaslužki dobri, skoraj blazni .. ne da ne ... če bi spustili cene dela/storitev in materiala na "normalo" bi imeli dela 32 ur na dan in se ne bi bali konkurence .. skoraj nihče se ne bi matral barko sam pucati, polirati, nanašati AF, prevažati, se izučiti za mehanika, električista, monterja in še kaj bi se našlo.. samo količinsko/dolgoročno in pošteno opravljeno delo bi morali gledati... plovil je po moje dovolj, da bi od tega živelo kar nekaj navtičnih servisov, ki bi nudili več vrst opravil za pošteno ceno, ne pa da zvijanje ene rostfrai cevi stane toliko (kot je eden že napisal), da misliš, da si bil pri zlatarju ... precej takih, ki se priložnostno ali poklicno ukvarja z navtičnimi opravili vidi vsakega lastnika plovila oz. naročnika del, kot bogataša, ki ga je treba "odreti" in zato skoraj brez sramu skoraj vsi postavijo take cene, da te boli glava in pol se matraš sam, oni pa "jočejo" da ni dela in potem da bi "ulovili" celoletni zaslužek v petih mesecih nabijejo cene v nebo in potem loviš cene brez računa in nažalost seveda brez garancije in nihče na koncu ni srečen/zadovoljen ...

Če mislite, da so pri nas cene storitev v navtiki visoke, jih primerjajte recimo z italijanskimi, pa boste videli, da so v Italiji precej višje. Govorim iz lastnih izkušenj. Vzdrževanje barke je v Sloveniji bistveno cenejše, kot v Italiji. Verjetno je vzrok tudi to, da večina slovenskih lastnikov sama popravlja in rihta barke, Italijani, Avstrijci in Nemci imajo pa več denarja in si lažje privoščijo plačat drugim, da to počnejo namesto njih. Zato je pa v Italiji dosti večja izbira izvajalcev, ker v Sloveniji se z navtiko težko preživi... samo od slovenskih lastnikov bark skoraj nemogoče, ker so prerevni, ali pa preškrti.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov