Dobra ideja za aplikacijo in me veseli, da se že v startu postavlja tudi spletna stran/storitev.
Ker se tudi sam ukvarjam z mobilnimi aplikacijami, bom napisal nekaj komentarjev - tole prosim ne vzemi kot kritiko, ampak kot nekaj kar lahko v prihodnjih verzijah izboljšate:
1. Na začetku je meni kar malo odbijajoče, ker dobim zahteve za vsemogoče pravice (branje SMS...) - to je na Android 6.0. Bi bilo precej bolje, če za takšne pravice zaprosiš šele prvič ko jih app res potrebuje. Na začetku si jaz ne predstavljam zakaj bi moral dati appu pravice za SMS ali delanje klicev, kasneje ko app spoznam, je to veliko lažje.
2. Mapa: malo me skrbi, ko vidim da so uporabniki označeni tudi v LJ. Recimo jaz ne bi rad, da kar vsi drugi uporabniki vidijo kje stanujem oz. kje se gibljem. Če prav zastopim, se ta lokacija pošilja samo ko sem NA VODI?
3. NA VODI: tista rdeča jadrnička zgoraj je malo skrita, tako da sem šele čez nekaj časa ugotovil, da šele z tem nastavim ali sem trenutno v plovbi ali ne. Vsekakor je za izboljšati vidnost tega gumba - trenutno izgleda bolj kot logo, kot nekaj na kar lahko pritisneš.
4. Drugače je za detekcijo ali si na vodi zame super primer app
Sailing Log. Ta sam detektira kdaj si na morju in sam začne beležiti pot. Ima izgleda background service, ki pa seveda kuri več baterije. Mogoče ideja za v prihodnje.
5. Seznam prijateljev: trenutno ne vem kako dobim prijatelje. Mogoče bi lahko imeli funkcijo, da jih poiščete med mojimi kontakti (bi vam dal pravice) in bi jih našli preko ujemanja mobilnih številk? Zame bi bila to super stvar, ker neko ročno povezovanje se mi zdi precej zamudno.
6. Alarm: ne vem točno kaj je smisel te funkcije?
7. Ko nisem v plovbi, ne morem kaj dosti delati v aplikaciji. Mogoče za razmisliti, da so določene funkcije dosegljive tudi takrat (prijatelji, map...).
Vsekakor bom aplikacijo vklopil vedno ko sem na morju, če ne drugače že zato, da vam z podatki in uporabo pomagam pri razvoju.