SeaHub - nikoli sami na morju (mobilna aplikacija)

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

matejofski
Viceadmiral

SeaHub - nikoli sami na morju (mobilna aplikacija)

OdgovorNapisal/-a matejofski » Pe Sep 09, 2016 13:51

Zdravo,

odpiram temo za opis morjeplovske mobilne aplikacije SeaHub. Več navodil glede nameščanja, uporabe in predlogov sledi :)

LP, Matej
Nazadnje spremenil matejofski, dne Pe Okt 07, 2016 23:55, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Sep 09, 2016 14:31

Kot, da prekomerno pitje alkohola v Sloveniji ni dovolj velik problem... Zdaj pa še tole.
;)
Morda bi, kot pri zmenkarijah pise kaj isce, resno zvezo, avanturo tu dodal kaj barka ponuja grapa, pivo, rakija, vino :)

Malo sem se hecal, se opravicujem.

Zadeva bi znala biti zelo zanimiva, morda v luči kake potrebne pomoči in seveda druzenje. Spostujem ta slovenki izdelek in si ga bom tudi nalozil iz firbca, ker letos ne bom vec nic plul.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » Pe Sep 09, 2016 15:32

Zdravo,

osrednja točka appa je pomoč in druženje. Preko tvoje lokacije pridobiš seznam drugih SeaHub uporabnikov, ki so tvoji prijatelji in so v določeni razdalji od tebe. Če pa potrebuješ pomoč, so z alarmom obveščeni vsi SeaHub uporabniki o tvoji lokaciji, plovilu in težavi, s katero se spopadaš - odvisno od tega, koliko podatkov pač vpišeš.

LP, Matej
Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Pe Sep 09, 2016 15:42

Zanimivo, z veseljem bom testiral. Škoda da je za nas "hlaponarje" več ali manj sezona plovbe končana.
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Okt 07, 2016 20:50

Hej, vsi morjeplovci, ki boste na Barkolani ali pa jo spremljali na morju ali tudi z obale. Imam eno prošnjo. Če ste pri volji, v nedeljo prosim stestiranjte aplikacijo SeaHub, ki sva jo spacala skupaj z matejofski. Zadeva je še v testni fazi, ravno zato vas prosiva da si jo inštalirate na telefone in se malo poigrate z njo.
Na Barkolani bo mogoče funkcija foto še najbolj uporabna, tako da bo nastal en fotoalbum vseh nas, ki bomo uploadali fotke.
Sicer je aplikacija namenjena predvsem vzajemni pomoči med morjeplovci in povezovanju na morju, npr. z namenom druženja ipd.
Stestirajte pa vse funkcije. Ne se bati sprožiti alarm ali povabilo na druženje.
Sicer uporaba ni mišljena v dnevni sobi, ravno zaradi signala gps oz. določanja pozicije, na kar so vezani tudi alarmi idr.

Aplikacijo najdete na
https://play.google.com/store/apps/deta ... tel.seahub

Več o SeaHub vključno z navodili za inštalacijo najdete na
http://www.seahub.si/

Portal za registracijo člana
http://app.seahub.si/

Opažanja ob testiranju in predloge pošljite na info@seahub.si ali pa jih zapišite v tej temi.
Nazadnje spremenil Marchi, dne Po Maj 15, 2017 11:10, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Lure
Admiral
Kraj: Ljubljana - Izola

OdgovorNapisal/-a Lure » Pe Okt 07, 2016 20:56

Meni Google Play pravi da ta app ni na voljo v moji državi.
matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » Pe Okt 07, 2016 20:57

Lure napisal/-a:Meni Google Play pravi da ta app ni na voljo v moji državi.

Na voljo je za slovenski trg (in za območje Slovenije). Prosim za informacijo, kakšno različico in jezik imaš v Androidu, kjer nameščaš, pa preverimo :)

LP, Matej
Uporabniški avatar
Lure
Admiral

OdgovorNapisal/-a Lure » Pe Okt 07, 2016 21:03

Sem v Sloveniji, telefon je pa v angleščini.
matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » Pe Okt 07, 2016 21:14

Popravljena razpoložljivost appa tudi na območje VB in ZDA :) V roku kakšne ure bi moralo biti popravljeno.

LP, Matej
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Pe Okt 07, 2016 21:26

Potrditvena koda ne pride na gsm??
https://vodovod-rh.si/
matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » Pe Okt 07, 2016 21:27

Roberth1 napisal/-a:Potrditvena koda ne pride na gsm??

Roberth1, smo številko ročno potrdili, tako da lahko preskočiš čakanje, če je nisi dobil - tvoj račun je aktiven :)

Za nekaj registracij za tabo so potrditvene kode sicer šle skoz in so ljudje račune aktivirali.

LP, Matej
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » Pe Okt 07, 2016 22:32

A ni to na fotki spletne strani alesea :?:
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Okt 07, 2016 22:42

aleks09 napisal/-a:A ni to na fotki spletne strani alesea :?:

oko sokolovo :D
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Okt 08, 2016 07:17

Odlična ideja in verjamem, da ima ta aplikacija izjemno prihodnost.
Čestitam.

Ali bo možno tudi iskanje po imenu prijavljenih?
Ob registracij na vprašaju za vnost telefonske številke dopiši primer pravilnega vnosa številke +386... ali 041...!
Definicija pomoči na sms, recimo nekdo se ne spozna na motorje je pa zdravnik in ne želi prejemati obvestil za motorje. Tako, da bi jaz dodal nekaj definicij pomoči.
...
LP Iztok
Uporabniški avatar
Lure
Admiral

OdgovorNapisal/-a Lure » So Okt 08, 2016 09:45

Dobra ideja za aplikacijo in me veseli, da se že v startu postavlja tudi spletna stran/storitev.

Ker se tudi sam ukvarjam z mobilnimi aplikacijami, bom napisal nekaj komentarjev - tole prosim ne vzemi kot kritiko, ampak kot nekaj kar lahko v prihodnjih verzijah izboljšate:

1. Na začetku je meni kar malo odbijajoče, ker dobim zahteve za vsemogoče pravice (branje SMS...) - to je na Android 6.0. Bi bilo precej bolje, če za takšne pravice zaprosiš šele prvič ko jih app res potrebuje. Na začetku si jaz ne predstavljam zakaj bi moral dati appu pravice za SMS ali delanje klicev, kasneje ko app spoznam, je to veliko lažje.

2. Mapa: malo me skrbi, ko vidim da so uporabniki označeni tudi v LJ. Recimo jaz ne bi rad, da kar vsi drugi uporabniki vidijo kje stanujem oz. kje se gibljem. Če prav zastopim, se ta lokacija pošilja samo ko sem NA VODI?

3. NA VODI: tista rdeča jadrnička zgoraj je malo skrita, tako da sem šele čez nekaj časa ugotovil, da šele z tem nastavim ali sem trenutno v plovbi ali ne. Vsekakor je za izboljšati vidnost tega gumba - trenutno izgleda bolj kot logo, kot nekaj na kar lahko pritisneš.

4. Drugače je za detekcijo ali si na vodi zame super primer app Sailing Log. Ta sam detektira kdaj si na morju in sam začne beležiti pot. Ima izgleda background service, ki pa seveda kuri več baterije. Mogoče ideja za v prihodnje.

5. Seznam prijateljev: trenutno ne vem kako dobim prijatelje. Mogoče bi lahko imeli funkcijo, da jih poiščete med mojimi kontakti (bi vam dal pravice) in bi jih našli preko ujemanja mobilnih številk? Zame bi bila to super stvar, ker neko ročno povezovanje se mi zdi precej zamudno.

6. Alarm: ne vem točno kaj je smisel te funkcije?

7. Ko nisem v plovbi, ne morem kaj dosti delati v aplikaciji. Mogoče za razmisliti, da so določene funkcije dosegljive tudi takrat (prijatelji, map...).

Vsekakor bom aplikacijo vklopil vedno ko sem na morju, če ne drugače že zato, da vam z podatki in uporabo pomagam pri razvoju.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta