gumenjak na strehi?
Moderatorji: moderator2, moderator
gumenjak na strehi?
Pozdrav,
Imam gumenjaka 3,80 m, 95 kg.
Cibro mi je predlagal, da naj ga za transport ne zlagam ampak naj sestavljenega vozim na strehi.
Zanima me ali ima kdo izkušnje s takim transportom in kako močno lahko pritisnem na gas na avtocesti.
Hvala,
P
Imam gumenjaka 3,80 m, 95 kg.
Cibro mi je predlagal, da naj ga za transport ne zlagam ampak naj sestavljenega vozim na strehi.
Zanima me ali ima kdo izkušnje s takim transportom in kako močno lahko pritisnem na gas na avtocesti.
Hvala,
P
Jaz sem 3 sezone fural gumo na strehi. Sicer je bil malo manjši in malo lažji od tvojega - Novomar 330 s trdim podnom. Obrnil sem ga na glavo, tako da ga med vožnjo ni dvigovalo. Drugače zaradi trdega podna tudi ni šlo
Ta je bil dobrih 60 kg in sva ga lahko 2 dala gor in dol brez kakšnih posebnih težav. 95 kg je nekaj več, ampak če ti nosilnost prtljažnika to omogoča najbrž ni problem.
Glede hitrosti pa težko kaj rečem, ker sem vedno vlekel zadaj še prikolo in je šlo že zato bolj počasi.

Ta je bil dobrih 60 kg in sva ga lahko 2 dala gor in dol brez kakšnih posebnih težav. 95 kg je nekaj več, ampak če ti nosilnost prtljažnika to omogoča najbrž ni problem.
Glede hitrosti pa težko kaj rečem, ker sem vedno vlekel zadaj še prikolo in je šlo že zato bolj počasi.

-
tyson
Pazi da ne boš kot ta Romun.
http://www.24ur.com/novice/crna-kronika ... ljard.html
http://www.24ur.com/novice/crna-kronika ... ljard.html
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Jaz bi si raje omislil klasično tovorno prikolico.Na stranske stranice daš prečne dile, na spodnji strani zablokiraš na vsaki strani po dve lajšti, da se ne more premikat L-D.V prikolico naložiš vso opremo in pokriješ z gumico.Tako sem jaz včasih vozil ELAN 401 L na Pag, nikoli nobenih problemov pri transportu.Na avtocesti se pa itak lahko pelješ 100-tko.Tudi jaz se vozim 100 pa imam skupne teže preko 5 T.
mašinfirer
Jaz bi dal na streho s tem da bi po potrebi spraznil tube. (In bi bilo odlična zaščita proti toči 😁😂🤣) Malo heca... Za nafilat vse tube iz nule do fula itak ne rabiš več kot 15 minut.. torej to ni problem. Problem je nekaterim edino prikola (za prevoz plovilca ali klasična), ki zavzame na parkiriščih in v kampu nekaj prostora, nerodno je rikvercati, bojiš se da ti jo ne drpnejo, pa še na trajektu ti dodatno računajo in še maš nekaj malega stroškov z registracijo oz. evidentiranjem in vzdrževanjem. Pa še sosed, prijatli, žlahta in ostali znanci bi si jo radi zastonj sposojali
.. spet mao heca.. Zatorej.. gumico na streho in pika.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti