EVINRUDE E-TEC
Moderatorji: moderator2, moderator
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
EVINRUDE E-TEC
Kolega mi je pojamral, če vem kaj bi lahko bilo.Njegov prijatelj ima Evinrude 250 e-tec in mu zelo hitro požira svečke.Obrnil se je na pooblaščenega serviserja v Lj.-Šiška in možakar je z računalnikom prišek k njemu, ga priklopil, malo potipkal in pove, ja verjetno so slabi kondenzatorji, ki pa so precej dragi.Za to info. mu je snel 600€ in čao.

mašinfirer
Re: EVINRUDE E-TEC
habibi Vll napisal/-a:Kolega mi je pojamral, če vem kaj bi lahko bilo.Njegov prijatelj ima Evinrude 250 e-tec in mu zelo hitro požira svečke.Obrnil se je na pooblaščenega serviserja v Lj.-Šiška in možakar je z računalnikom prišek k njemu, ga priklopil, malo potipkal in pove, ja verjetno so slabi kondenzatorji, ki pa so precej dragi.Za to info. mu je snel 600€ in čao.![]()
eh, eh za diagnostiko pa mu ni opalil 600€ to so buče habibi
res je, da ta serviser malo naklada in ni najbolj vešč
je ap res, da tudi pri moji 200 dokler nisem vzel ustreznih (originalnih svečk) nisem mogel več kot 50h prevozit z njimi
potem se je stvar umirila in sem delal 150-200 ur, je pa potrebno vedeti, da so svečke pri etecih bolj obremenjene zaradi specifike vžiga
- habibi Vll
- Admiral
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
Re: EVINRUDE E-TEC
habibi Vll napisal/-a:Kolega mi je pojamral, če vem kaj bi lahko bilo.Njegov prijatelj ima Evinrude 250 e-tec in mu zelo hitro požira svečke.Obrnil se je na pooblaščenega serviserja v Lj.-Šiška in možakar je z računalnikom prišek k njemu, ga priklopil, malo potipkal in pove, ja verjetno so slabi kondenzatorji, ki pa so precej dragi.Za to info. mu je snel 600€ in čao.![]()
Najbrž mu je rekel, da če bo menjal kondenzatorje da bo prišlo 600€
-
Daki
Habibi, a si ziher da je rekel "kondenzatorji"? Kolikor jaz vem o teh motorjih, moj je sicer 1/2 tega po cilindrih in na motorju je res en kondenzator, ki je v okviru napajalnega dela motorne elektronike. Pri tem motorju sta torej kvečjemu dva, kar sicer dvomim.
Dvomim tudi, da je zgolj diagnostika stala 600€. Kar sem videl na lastne oči je to, da tak motor ob delno zamašenem injektorju oz. dovodu goriva svečke požre zelo hitro. Da pa je sistem delno zamašen, oz. da goriva ne dozira pravilno je pa več razlogov. Tudi glede indeksiranja svečk je res kar je napisal @motorni.
Kot rečeno, eteci so kot ženske. Če ni vse tko ko je treba so tečne in nikol jim 0 ni prav.
Dvomim tudi, da je zgolj diagnostika stala 600€. Kar sem videl na lastne oči je to, da tak motor ob delno zamašenem injektorju oz. dovodu goriva svečke požre zelo hitro. Da pa je sistem delno zamašen, oz. da goriva ne dozira pravilno je pa več razlogov. Tudi glede indeksiranja svečk je res kar je napisal @motorni.
Kot rečeno, eteci so kot ženske. Če ni vse tko ko je treba so tečne in nikol jim 0 ni prav.
Pozdravljeni,
tudi sam imam trenutno problem, da motor zafrkava in, ko sem zamenjal svečke, je spet bilo v redu. Res pa je, da smo lovili ribe in smo kar pretirano dolgo časa panulali na 500 obratih. To pa E-Tecu nikakor ne paše. Serviser je sicer na osnovi razlage simptomov rekel, da sumi na vodo v gorivu. Ampak imam separator, pa tudi filter na motorju ima senzor, ki bi jo moral zaznati. Naročam nove svečke in probam, pa da vidimo. Kar se pa indeksiranja tiče, pa drži, da je treba svečko označiti na odprtem delu in jo skušati vsaj približno ujeti tako, da je odprti del obrnjen v injektor. To je dokaj enostavno, ko enkrat pogruntaš... LP
tudi sam imam trenutno problem, da motor zafrkava in, ko sem zamenjal svečke, je spet bilo v redu. Res pa je, da smo lovili ribe in smo kar pretirano dolgo časa panulali na 500 obratih. To pa E-Tecu nikakor ne paše. Serviser je sicer na osnovi razlage simptomov rekel, da sumi na vodo v gorivu. Ampak imam separator, pa tudi filter na motorju ima senzor, ki bi jo moral zaznati. Naročam nove svečke in probam, pa da vidimo. Kar se pa indeksiranja tiče, pa drži, da je treba svečko označiti na odprtem delu in jo skušati vsaj približno ujeti tako, da je odprti del obrnjen v injektor. To je dokaj enostavno, ko enkrat pogruntaš... LP
Green to green or red to red, safely go ahead!
- habibi Vll
- Admiral
Za indeksiranje potrebuješ kakšno svečko viška. Na Youtube imaš tega podrobno razloženega ogromno, da ne pišem celega spisa. Napiši spark plug indexing.
https://www.youtube.com/watch?v=nSngWQoWrF4
Sem se enkrat malo poigral s tem, tako iz firbca, šala mala.
https://www.youtube.com/watch?v=nSngWQoWrF4
Sem se enkrat malo poigral s tem, tako iz firbca, šala mala.
Če različni ljudje delajo isto, ni isto
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti