Pozdravljeni!
Zanima me kako je s tem, če bi hotel kupiti barko pod ameriško zastavo in jo pripeljati v eu. Ali se plača davek, carina? Ali se da registrirati pod eu zastavo? Ali kdo ve kako zgleda takšen postopek in koliko cca. stane?
Hvala in lepp pozdrav
Ameriška zastava
Moderatorji: moderator2, moderator
Sem preletel forum, vidim da je zadevo bolj zakomplicirana kot sem sprva mislil.
Torej barko lahko pripeljem s hrvaške, ki je pod USA zastavo, v Slovenijo. Pri tem plačam samo davek ( od pogodbene vrednosti- tu se da malo pošpekulirati) in carino če je barka večja od 10 m in mlajša od 10 let?
Sedaj pa me zanima, če lahko barko tudi v Sloveniji pustim pod USA zastavo, ali jo moram dati pod slovensko ( CE za eu, dodatni stroški).
Barko pa vsekakor rad imel v Sloveniji.
Ali se kdo spozna na to?
LP
Torej barko lahko pripeljem s hrvaške, ki je pod USA zastavo, v Slovenijo. Pri tem plačam samo davek ( od pogodbene vrednosti- tu se da malo pošpekulirati) in carino če je barka večja od 10 m in mlajša od 10 let?
Sedaj pa me zanima, če lahko barko tudi v Sloveniji pustim pod USA zastavo, ali jo moram dati pod slovensko ( CE za eu, dodatni stroški).
Barko pa vsekakor rad imel v Sloveniji.
Ali se kdo spozna na to?
LP
Po mojih podatkih ki sem jih dobil je za uvoz barke v Slovenijo potrebno imeti:
- CE certifikat, ter vse ostale dokumente od proizvajalca plovila
- Izpis iz registra, kjer je bila barka registrirana
- Dokaz o lastništvu
V Kopru mi je bilo rečeno da se lahko uvozi plovilo do 10 let. Pred uvozom je potrebno dobiti špediterja, ki ti pripravi vso potrebno dokumentacijo. Vsa plovila nad cca. 3000€ je potrebno peljati v Koper na carinarnico, kjer se opravi carinski del. Za to je potrebno plačati 1.7% carine in 20% DDV od vrednosti plovila. Šele po plačani carini in DDV -ju se lahko barka registrira.
lp b
- CE certifikat, ter vse ostale dokumente od proizvajalca plovila
- Izpis iz registra, kjer je bila barka registrirana
- Dokaz o lastništvu
V Kopru mi je bilo rečeno da se lahko uvozi plovilo do 10 let. Pred uvozom je potrebno dobiti špediterja, ki ti pripravi vso potrebno dokumentacijo. Vsa plovila nad cca. 3000€ je potrebno peljati v Koper na carinarnico, kjer se opravi carinski del. Za to je potrebno plačati 1.7% carine in 20% DDV od vrednosti plovila. Šele po plačani carini in DDV -ju se lahko barka registrira.
lp b
Leta nimajo veze s Ce certifikatom. Nekatera plovila ga nimajo še danes. Ce certifikat je osnova za to, da vam bodo na carini sploh pogledali papirje. Če ga ne boste imeli vam bodo kratkomalo rekli; peljite tja od kod ste pripeljali. 
My car detailing projects:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=460
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=460
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti