Motorni čoln do 1,9 m širine

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

matejofski
Viceadmiral

Motorni čoln do 1,9 m širine

OdgovorNapisal/-a matejofski » Po Maj 14, 2018 19:54

Zdravo, naš naraščaj in žena zahtevata, da regatno jadrnico zamenjamo za manjši motorni čoln, ker v Piranu si res ne predstavljam, da bi ležal na tistem betonu :)

Zaradi omejitev širine plovil (od letos dalje ni več na voljo 10% tolerance v širini), smo tako omejeni na dosedanjo širino 1,9 m. Idealen bi bil en komplet s 4t motorjem, da zadeva zaglisira (komande + el. zagon), zimska cerada ter letna tenda, da zapremo kokpit dol ob dežju in slabem vremenu. In da ima neko manjšo kabinico, da lahko naša mala punca zaspi notri, pa tud midva z njo :) Gobbi, ki smo ga gledali, je imel še fajn plinski štedilnik vsaj toliko, da lahko makarone skuhamo in juhico, kemični WC pa je al pa ni, ni razlike :) Prikolice ne rabimo, samo za prevoz do morja :)

Dolžina me ne omejuje tako zelo, rad bi čimvečjo (itak! :)), ampak glede na omejitev širine mislim, da bomo tam največ 5-6 m lahko :)

Vesel bom vseh predlogov, kar bi bilo optimalno glede na opisano :)

LP, Matej
SeaHub - Nikoli sami na morju
Uporabniški avatar
primorc84
Admiral
Kraj: kras

Re: Motorni čoln do 1,9 m širine

OdgovorNapisal/-a primorc84 » Sr Maj 16, 2018 14:12

In kaj je narobe z Gobbi-jem
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » Sr Maj 16, 2018 15:17

Žal je preširok za vez .... je pa ogromno prostora za to dolžino.. širina pa je 2,2 m. Lahko grem s širino največ do 1,9 m ...
igor11
Kontraadmiral
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a igor11 » Sr Maj 16, 2018 17:21

Širine 1,9m bo dolžina čolna manj kot 5m.
morje, morje...
Uporabniški avatar
primorc84
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a primorc84 » Če Maj 17, 2018 07:18

Ja če si z širino omejen ta spodaj je 1,9m če držijo podatki

https://www.mornar.net/view/ad.asp?id=261022
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Sr Maj 23, 2018 10:11

s kakšno vojaško zadevo bi prišel skozi....te so bolj ozke pa dolge.....ok, malo heca
matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » Sr Maj 23, 2018 15:31

:)

Labin 500 cabin gre skoz po dimenzijah, ampak se mi nekak ne dopade najbolj ... bom še spremljal, če pa kdo proda kakšen čoln s kabino, ki zaglisira ob primerni motorizaciji in je širok max. 1,9 m, se priporočam za info :)
Uporabniški avatar
SebastjanM
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a SebastjanM » Sr Maj 23, 2018 23:09

Vem da ne iščeš ravno gliserja, ampak obstaja ena klasika, Fletcher 199, 6m in 1,9 širine, gor gre outboard do 250 konjev se mi zdi.
So jih pa naredili omejeno število, precej iskana zadeva med poznavalci Fletcherjev in večna klasika. Sem ga tudi zase iskal pa ni bilo uspeha..

En link:

https://www.baadgalleri.dk/fotoalbum/bi ... solgt/4062
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

Re: Motorni čoln do 1,9 m širine.

OdgovorNapisal/-a hrošč » Če Maj 24, 2018 07:56

matejofski napisal/-a::)

Labin 500 cabin gre skoz po dimenzijah, ampak se mi nekak ne dopade najbolj ... bom še spremljal, če pa kdo proda kakšen čoln s kabino, ki zaglisira ob primerni motorizaciji in je širok max. 1,9 m, se priporočam za info :)

Če jo lahko kje dobiš, imaš v prejšnji številki revije More prilogo Moja brodica https://www.more.hr/blog/moja-brodica/ , kjer je kompleten pregled pretežno hrvaških izdelovalcev manjših plovil. Med njimi tudi kar nekaj klasik, nasledniki Kvarnerplastike npr... Tale Labin 500, ki ga omenjaš, je res malo grd, se pa najde dosti drugih podobnih, a ličnejših modelov.

Sem šel prav pogledat, pa vidim, da so večinoma nad 1,9 m širine. Vsaj take s kabinco. Izjema je klasična Istranka Kalea 17 open/cabin (JK-Nautika, Velika Gorica). Piše da je poldeplasmanec, moč motorja do 40 km. Ostale Istranke in Dalmatinke so vse 2+

Kar rigorozna omejitev.. :|
matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » Če Maj 24, 2018 08:22

SebastjanM napisal/-a:Vem da ne iščeš ravno gliserja, ampak obstaja ena klasika, Fletcher 199, 6m in 1,9 širine, gor gre outboard do 250 konjev se mi zdi.
So jih pa naredili omejeno število, precej iskana zadeva med poznavalci Fletcherjev in večna klasika. Sem ga tudi zase iskal pa ni bilo uspeha..

En link:

https://www.baadgalleri.dk/fotoalbum/bi ... solgt/4062

Hvala za info :)

Rad bi, da bi imel čoln kabino, da se lahko vsaj improvizirano skrijemo pod streho ... je pa tale Fletcher zanimiv, samo kabina mu manjka :D
matejofski
Viceadmiral

Re: Motorni čoln do 1,9 m širine.

OdgovorNapisal/-a matejofski » Če Maj 24, 2018 08:29

hrošč napisal/-a:
matejofski napisal/-a::)

Če jo lahko kje dobiš, imaš v prejšnji številki revije More prilogo Moja brodica https://www.more.hr/blog/moja-brodica/ , kjer je kompleten pregled pretežno hrvaških izdelovalcev manjših plovil. Med njimi tudi kar nekaj klasik, nasledniki Kvarnerplastike npr... Tale Labin 500, ki ga omenjaš, je res malo grd, se pa najde dosti drugih podobnih, a ličnejših modelov.

Sem šel prav pogledat, pa vidim, da so večinoma nad 1,9 m širine. Vsaj take s kabinco. Izjema je klasična Istranka Kalea 17 open/cabin (JK-Nautika, Velika Gorica). Piše da je poldeplasmanec, moč motorja do 40 km. Ostale Istranke in Dalmatinke so vse 2+

Kar rigorozna omejitev.. :|

Tale Kalea 17 cabin je dejansko precej bolj elegantna od Labina 500, ima kabino. Sem gledal te Istranke in Dalmatinke modele, ampak na tole pa še nisem naletel ...

Gremo na lov, če se prodaja kaj rabljenega :)

Omejitev je precej brez veze, glede na to, da imamo sosede, ki imajo letalonosilko, kjer je prej bila malo širša jadrnica od naše na vezu ... Ampak jih razumem, saj so se barke toliko razširile, da pač morajo nekje potegniti črto. Škoda le, da so jo kakšno leto prehitro :/

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov