Plovno dovoljenje
Moderatorji: moderator2, moderator
Plovno dovoljenje
Zanima me , če je možno dobit plovno dovoljenje v Umagu npr. (ker mi je to bliže) ne glede da imam barko v Punatu? Imam pomislek da bi kdo hotel videt barko ...će ne moram do Punata med tednom ...kjer pa kapetan dela samo od 8 do 12.00 še zaenkrat.
Hvala za info
LP
Hvala za info
LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
Vprašaj kapetanijo na mail ali tel. Bo iz prve roke.
Samo če vprašaš v Umagu potem ne hodi v Pulo, ker je to 50km južneje in so druga pravila. Vsaj po mojih izkušnjah sodeč, ko so v Puli veljala ena pravila, v Poreču pa druga. Pula je mimogrede, glavna v Istri, pa se v Poreču tudi s tem niso strinjali. Saj drugače so ok, samo če že oni dobijo "vrhunske" zakone, potem je za razumet, da jim jih ne bo en slovenec tolmačil, če še njihovo ministrstvo ne ve dobro, kako in kaj. Potem se je najbolje držat pomorskih pravil poveljevanja. To imajo najraje in prav je tako. A smo gusarji al nismo!?
Samo če vprašaš v Umagu potem ne hodi v Pulo, ker je to 50km južneje in so druga pravila. Vsaj po mojih izkušnjah sodeč, ko so v Puli veljala ena pravila, v Poreču pa druga. Pula je mimogrede, glavna v Istri, pa se v Poreču tudi s tem niso strinjali. Saj drugače so ok, samo če že oni dobijo "vrhunske" zakone, potem je za razumet, da jim jih ne bo en slovenec tolmačil, če še njihovo ministrstvo ne ve dobro, kako in kaj. Potem se je najbolje držat pomorskih pravil poveljevanja. To imajo najraje in prav je tako. A smo gusarji al nismo!?
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Val, ne razumem zakaj so ti rekli eno, naredili pa drugo. Vsako leto uredim plovno dovoljenje na Kapetaniji v Poreču. Še nikoli, ampak res nikoli me niso vprašali po plovilu, kaj šele pogledali če je parkiran na pomolu ali pa ga imam nekje drugje. Zadevo urejujem v Kapitaniji ne pa na carinskem pomolu.
Ko mi je "crknil" Bayliner v Boriku sem urejal papirje zanj v Zadru na Kapetaniji, barka v Boriku, jaz v Zadru. Niti vprašal me ni za barko. Njih zanima urejena dokumentacija, ki je potrebna za plovno dovoljenje in denar.
SeaFun, zato ne kliči nikamor, sedi v avto in direktno v Poreč, pa boš imel vse urejeno v nulo. Je pa res, da moraš imeti dokumente na svoje ime in tudi marka mora biti na tvoje ime.
LP
.
Ko mi je "crknil" Bayliner v Boriku sem urejal papirje zanj v Zadru na Kapetaniji, barka v Boriku, jaz v Zadru. Niti vprašal me ni za barko. Njih zanima urejena dokumentacija, ki je potrebna za plovno dovoljenje in denar.
SeaFun, zato ne kliči nikamor, sedi v avto in direktno v Poreč, pa boš imel vse urejeno v nulo. Je pa res, da moraš imeti dokumente na svoje ime in tudi marka mora biti na tvoje ime.
LP
.
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
...........................................................(J.H.)
- barba&capo
- Kontraadmiral
- Kontakt:
SeaFun jaz vsako leto (zadnja 3 leta) vinjeto oz. plovno dovoljenje kupim v Umagu. Do sedaj sem naletal na zelo fer in prijazno osebje. Res pa, da imamo stalni privez v Umagu, kar pa tamkajšnjih oblasti ni zanimalo. Važno, da imaš papirje urejene in lahko kupiš plovno dovoljenje kjerkoli na hrvaškem, ne glede na to kje je plovilo v trenutku nakupa vinjete.
Glede na to da sva iz istih krajev in če boš kaj hodil v Umag, pa le obvesti
LP
Glede na to da sva iz istih krajev in če boš kaj hodil v Umag, pa le obvesti
LP
Jaz pa ti lahko iz prve roke povem, da so me ob koncu leta (plovno dovoljenje mi je poteklo 21.12.2008) na kapetaniji v Umagu odslovili, češ da oni izdajajo plovna samo barkam ki pridejo na pomol in da jim neki printeri ne delajo, da ne morejo, bla, bla... Tako da sem potem plovno dovoljenje kupil letos in nisem mogel uveljaviti 10% popusta. Kupil sem ga v Novalji, brez barke in brez težav. Ko sem zgodbico iz Umaga povedal kapetanu, mi ta sploh ni verjel da je to možno. No pa je blo. Očitno so imeli slab dan, oziroma kot smo že večkrat zapisali, si na hrvaškem vsak po svoje razlaga zakon, žal.
lpg
p.s.: moram pa povedati tudi, da ko sem predlani peljal barko na hrvaško, je vse potekalo brez težav in to v Umagu. Mislim da so mi celo manjkali neki originali, imel sem namreč kopije, in so mi takorekoč pogledali skoz prste. Torej je vse odvisno od "dneva", oziroma "lune".
In še en prijateljski nasvet: Ta teden ne hodi dol ker bo polna luna.
lpg
p.s.: moram pa povedati tudi, da ko sem predlani peljal barko na hrvaško, je vse potekalo brez težav in to v Umagu. Mislim da so mi celo manjkali neki originali, imel sem namreč kopije, in so mi takorekoč pogledali skoz prste. Torej je vse odvisno od "dneva", oziroma "lune".
In še en prijateljski nasvet: Ta teden ne hodi dol ker bo polna luna.
https://medisken.si
- Masterpiece
- Kontraadmiral
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Naj še jaz povem mojo štorijo izpred treh let v Puli. Ko sem štartal iz Lj sem jih klical do kdaj so odprti da jih ne bi zamudil in mi je prijazen možakar rekel da ni problema in mi celo dal njegov mobitel če bo slučajno zaprto.Ko sem prišel tja je bilo odprto in brez problema dobil plovno dovoljenje brez kakršnega koli ogleda čolna.In na koncu sva še z možakarjem ugotovila da je pred leti hodil z mojo sosedo ker je prebral moj naslov iz dokumentov.Se ne zgodi velikokrat da naletiš na koga takega.
Je pa odvisno od ljudi kolko se jim da delati, saj sem eno leto prej prišel v Koper narediti prepis za čoln in ker nisem vedel da se je treba prej najaviti sem čakal dobesedno cel dan da se je Gospod Ban odločil pogledati moj čoln.Če bi imel gužvo bi ga človek še razumel...tako si pa tudi tistih 10 minut ni vzel...(dobra šola za naslednjič )
Če so dokumenti urejeni ne rabiš nobenega pregleda plovila, se bo pa sigurno našel kak picajzel ki ga bo vseeno hotel pregledati.Odvisno na koga naletiš...
Je pa odvisno od ljudi kolko se jim da delati, saj sem eno leto prej prišel v Koper narediti prepis za čoln in ker nisem vedel da se je treba prej najaviti sem čakal dobesedno cel dan da se je Gospod Ban odločil pogledati moj čoln.Če bi imel gužvo bi ga človek še razumel...tako si pa tudi tistih 10 minut ni vzel...(dobra šola za naslednjič )
Če so dokumenti urejeni ne rabiš nobenega pregleda plovila, se bo pa sigurno našel kak picajzel ki ga bo vseeno hotel pregledati.Odvisno na koga naletiš...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov