Knjiga mi je slučajno prišla pod roke. Prebral sem jo na dušek. Če kdo še ni bral, priporočam.
Poleg zanimive vsebine se najde tudi kakšen Alanfordovski stavek ali slog zapisovanja, ki vse skupaj naredi še bolj všečno.
Mladen Šutej je poleg jadralca tudi odličen pripovedovalec.
LP, MKN
Mladen Šutej Jedrilicom oko Cape Horna
Moderatorji: moderator2, moderator
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Re: Mladen Šutej Jedrilicom oko Cape Horna
Mladen Šutej in Ozren Bakrač sta bila "motor" Hrvaške Čigre s katero so obpluli svet.
Imel sem čast, osebno spoznati in potovati z Ozrenom Bakračem. Skupnemu prijatelju sva pomagala prepeljati barko iz Netuna pri Rimu do Slovenije. Na poti smo doživeli marsikaj, da bi se dalo napisati knjigo o prigodah.
10 legendarnih Hrvaških jadralcev...
Mladen Šutej

Citat: Prvi je Hrvat koji je s jedrilicom Hir 3 sam preplovio Atlantik i Pacifik i prvi je s Ozrenom Bakračem obišao zloglasni rt Horn, a njegova Hrvatska Čigra prva je oplovila Svijet od Arktika do Antarktika.
Ozren Bakrač

Citat: Oplovio je Cape Horn sa Mladenom Šutejom na Hiru 3, bio je skiper i jedan od najvažnijih ljudi na Hrvatskoj Čigri na ekspediciji Arktik-Antarktik i Čigrom oko Svijeta...
Vsekakor si med hrvaškimi jadralci častno mesto zasluži tudi na žalost pokojni Borut Čičin Šain...
Imel sem čast, osebno spoznati in potovati z Ozrenom Bakračem. Skupnemu prijatelju sva pomagala prepeljati barko iz Netuna pri Rimu do Slovenije. Na poti smo doživeli marsikaj, da bi se dalo napisati knjigo o prigodah.
10 legendarnih Hrvaških jadralcev...
Mladen Šutej

Citat: Prvi je Hrvat koji je s jedrilicom Hir 3 sam preplovio Atlantik i Pacifik i prvi je s Ozrenom Bakračem obišao zloglasni rt Horn, a njegova Hrvatska Čigra prva je oplovila Svijet od Arktika do Antarktika.
Ozren Bakrač

Citat: Oplovio je Cape Horn sa Mladenom Šutejom na Hiru 3, bio je skiper i jedan od najvažnijih ljudi na Hrvatskoj Čigri na ekspediciji Arktik-Antarktik i Čigrom oko Svijeta...
Vsekakor si med hrvaškimi jadralci častno mesto zasluži tudi na žalost pokojni Borut Čičin Šain...
MKN napisal/-a:Knjiga mi je slučajno prišla pod roke. Prebral sem jo na dušek. Če kdo še ni bral, priporočam.
Poleg zanimive vsebine se najde tudi kakšen Alanfordovski stavek ali slog zapisovanja, ki vse skupaj naredi še bolj všečno.
Mladen Šutej je poleg jadralca tudi odličen pripovedovalec.
LP, MKN
Ja, knjiga je zelo dobra. Tako kot tudi prva, kjer opisuje svojo pot do karibov in nazaj. Te knjige sem bral že kot najstnik (Beso od Horvata pa še prej) in ker sem že takrat jadral, sem si vedno želel jadrat z njim. Leta 2001 se mi je ta želja uresničila in skupaj smo jadrali na Čigri čez atlantik.
Žal pa me je tedaj kot človek nekoliko razočaral. Ima zelo težek karakter in z njim biti na barki je zelo zahtevno. V nasprotju z Ozrenom, ki pa je zelo prijeten človek.
Vsekakor pa Je Šutej dober pripovedovalec in tudi jadralec.
Ozren je fejst dec in prijeten tako za resen pogovor kot druzbo !
pojdi se z bikom bost!
-
sasha_fishter
- Višji štabni vodnik
Prosle godine Sutej je gostovao u emisiji Nedjeljom u 2. Odlicno za pogledati
https://www.youtube.com/watch?v=F_IgvHFDjaI
https://www.youtube.com/watch?v=F_IgvHFDjaI
Leta 1990 sem pri bil njima na tečaju jadranja. Imel sem to srečo, da je na naši jadrnici poučeval Mladen Šutej. Vrhunsko in preprosto. Sedem dni garanja in smeha. Zgodb, da te kap. Lepo je bilo, pa še veliko sem se naučil.
še mal pa bo.... 
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
V moji jadralski knjižnici je (bila - verjetno je sposojena in še ne vrnjena) Šutejeva knjiga "Taktike na olujnom moru".
Kupil sem jo na predstavitvi, ki jo je on imel v Lj. v Geonavtik-u, tedaj smo se kar precej časa tudi pogovarjali.
Ne vem, če se ta knjiga še dobi in jaz tudi ne morem posoditi svoje, dokler je prejšnji (ob upokojitvi pred nekaj leti izgubljeno, kdo je bil zadnji) ne vrne

Edit: na povezavi zgoraj na Šutejevo stran sem dobil vtis, da se jo še da dobiti - napisana je cena in za nekatere druge piše, da so razprodane, za to pa ne.
Geonavtik je bila knjigarna (zlasti za navtične reči) in okrepčevalnica (kjer so bili tudi z navtiko povezani dogodki - predstavitive knjig, srečanje z avtorji ipd.) v Lj v nekdanji Kazini na Kongresnem trgu 1. Zdaj google najde nekaj s tem imenom na Rimski 6, ampak še nisem šel pogledat, če gre za kaj podobnega. Podatki za Geonavtik na strani odpiralni časi pa mislim da so zastareli).
Kupil sem jo na predstavitvi, ki jo je on imel v Lj. v Geonavtik-u, tedaj smo se kar precej časa tudi pogovarjali.
Ne vem, če se ta knjiga še dobi in jaz tudi ne morem posoditi svoje, dokler je prejšnji (ob upokojitvi pred nekaj leti izgubljeno, kdo je bil zadnji) ne vrne
Edit: na povezavi zgoraj na Šutejevo stran sem dobil vtis, da se jo še da dobiti - napisana je cena in za nekatere druge piše, da so razprodane, za to pa ne.
Geonavtik je bila knjigarna (zlasti za navtične reči) in okrepčevalnica (kjer so bili tudi z navtiko povezani dogodki - predstavitive knjig, srečanje z avtorji ipd.) v Lj v nekdanji Kazini na Kongresnem trgu 1. Zdaj google najde nekaj s tem imenom na Rimski 6, ampak še nisem šel pogledat, če gre za kaj podobnega. Podatki za Geonavtik na strani odpiralni časi pa mislim da so zastareli).
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Na Šutejevi strani (povezava zgoraj) piše, da je v akciji 70 kn nova (izven akcije 120 kn) 
Correct me if I am wrong, please.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov