SLO morjeplovci Sesljan-> Monfalcone

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Kovač
Admiral

SLO morjeplovci Sesljan-> Monfalcone

OdgovorNapisal/-a Kovač » Sr Avg 27, 2025 10:49

Pozdravljeni,

Od letos smo vezani v severni Italiji in moram reči, da nam je super. Edino kar se tiče jezika seveda nismo tako domači v tem okolju. Ampak gre tudi z angleščino.

Malo še raziskujemo, kje so kakšna primerna sidrišča tudi za prenočit, kje je kakšna tehnična /navtična trgovina. Kaj se splača pogledat od turističnih znamenitosti. Kje je kakšna dobra gostilna..
V nedeljo smo bili npr. v naselju Porto piccolo in smo bili zelo navdušeni kako je vse doterano. Kot en Italijanski Monaco mi je delovalo, res luštn za videt.

Da ne govorim o nakupih v Conadu ipd.. , kjer je zelo velika izbira vsega možnega in dosti ceneje kot pri nas. To mi je žena povedala, jaz sem primerjal bolj cene piva itd.. :-)

Bi mi bilo pa super, če se kdo od forumašev javi, v smislu, da si lahko na morju ali v marini, slovenci tudi pomagamo, če je potrebno (lahko na ZS če se vam ne da izpostavljat..)

Moja cifra je 051 669 347 in če bi kdo karkoli potreboval mu z veseljem priskočim na pomoč , če bom le na morju oz. v marini.

Lp Kovač
samodaje
Kapitan bojne ladje

Re: SLO morjeplovci Sesljan-> Monfalcone

OdgovorNapisal/-a samodaje » Sr Avg 27, 2025 18:22

Zdravo,
Mislim, da nas je kar nekaj tam okoli. Jaz za dnevno kopanje grem obicajno pod Devinski grad ali naprej od Porto Picolo med obalo in skoljcisce.
Navticna trgovina je v Monfalconu nasproti marine, ce imas cas pa je bolje se zapeljati v Trst v Motomarine.
Ce imate radi sushi, je v mestu all you can eat relativno ugodno.
Kovač
Admiral

OdgovorNapisal/-a Kovač » Sr Avg 27, 2025 21:16

Glede sidranja nisem bil čist ziher , ker Navions karta prikazuje koridor prepovedanega sidranja približno tam kjer je vidna rumena črta , posnetek moje plovbe zadnjič enkrat.
V naravi pa vidim da povsod v tem koridorju, še posebej pod gradom vsi veselo sidrajo....

Slika
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Avg 27, 2025 23:44

Na kratko od plaže pod Novim Devinskim gradom do vhoda v Sesljanski zaliv:
- ABSOLUTNA PREPOVED plovbe in sidranja v 50m pasu od obale! (kaznujejo kršitelje)
- dovoljen prehod - plovba max 5kn v področju 50m od obale in zunanjega roba rumenuih boj
- prepovedano sidranje v pasu od obale do zunanjega roba rumenih boj
- prepovedan ribolov v pasu od obale do zunanjega roba rumenih boj

Kovač pošlji mi gmail, da ti posredujem dokumentcijo, ki sem jo prejel od kluba.
Ta slika Navionicsa ne odraža pravega stanja!
Kovač
Admiral

OdgovorNapisal/-a Kovač » Če Avg 28, 2025 08:48

Super , hvala ti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta