OdgovorNapisal/-a andrejv » To Nov 04, 2025 18:40
V Prevezi imaš 3 velike marine na suhem, ter eno v vodi. Večinoma so barke v Grčiji na suhem, ampak to v resnici ni nek problem.
Cena je bila približno polovica tiste za enako barko v marinah pri nas. Jaz sem imel Barko od 2015 do 2018 v Prevezi, od 2018 do 2020 pa na Aegini.
V Prevezi je bilo bolj profesionalno, ogromne suhe marine, dobro urejene. Jadral sem 8 tednov poleti in ponavadi 1 teden spomladi. Ko sem hotel iti z barko na jadranje, sem se dogovoril, da mi jo bodo v soboto ob 9ih dali v vodo in recimo v petek ob 15ih iz vode. In res je bilo tako, v 1 uri je bila barka ven ali noter, točno ob uri. Poleg tega, če je barka zunaj porabiš manj barve, jaz sem barval samo najbolj izpostavljene dele vsako leto, pa še to z eno roko. Je pa potrebno za zimo barko bolj pripraviti, predvsem motor.
Preveza je takoj poleg letališča, a leti so večinoma samo v poletni sezoni. Včasih je letela tja tudi Adria, kot charter, ne vem morda je danes TRade air poleti (letališče Lefkas). Sicer pa imaš Voloteo ali Aegean. Jaz sem včasih spomladi letel v Atene ali Solun, tam najel avto in se odpeljal v Prevezo. Cca 4 ure avtoceste v obeh primerih.
Na Aegini si letel v Atene, ampak potem si imel še 1 uro do Pireja, pa 1 uro s hidrogliserjem do otoka. Ni bilo tako komot.Tudi marine so tam bolj kavbojske, so pa cenejše.
Vem še za eno marino prav v bližini korintskega prekopa (v Saronskem zalivu), ki je lahko dostopna z vlakom iz Atenskega letališča.
Če rabiš še kaj vprašaj. Pojdi v Grčijo, ne bo ti žal, to je drug svet. Ljudje so prijazni, navtika je poceni otoki so lepi, morje je super. V Jonskem morju je gneča, ampak to (in lepo morje) je vse kar imajo skupnega s Hrvati.
Če nočeš gneče greš potem na Peloponez, pa v Egejsko morje.