Sinoči gledam zadnja poročila in oznanitev, da bodo obdavčili luksuz. Ok, naj ga, vendar nato pokaže jahto,... pa saj ni važno - motorno plovilo ali plovilo na jadra. Luksuz???? Ko grem na svojo barko sem popolnoma sproščen, spim do 9 ure zjutraj, nimam pri 49. letih nobenih mozoljev, ničesar groznega ne sanjam. Torej sprostilni program in dejanska rehabilitacija po delovnem tednu.
Počakajmo še na odločitev vlade in gospoda Pahorja, kje bodo začeli (koliko metrov) in za koliko % od vrednosti nas bodo....
Na dokazano počutje bom zahteval od zdravnika, da je to zame enako kot toplice!
Da pa ne bo zadeve še dovolj, pa danes po emailu dobim račun za servis in koliko kun naj jim prinesem. Berem,.... obračam monitor...... in odpiram razne konverterje valut in pretvarjam....... in nikakor mi ne gre skupaj. Zdi se mi preveč! Od prejšnjega servisa do tega na 170 ur (beri 150 ur), se je zadeva podražila za točno 100%!!!!!! Prej 1.150 Eur, zdaj 2.300 eur.
Tu pa mi pride, da jo zapeljem na morje, zavrtam in (glu, glu, glu,....)
Evo, to še napišem, grem domov iz službe in grem dol na obalo, tokrat bom verjetno dobil hripav glas,..... posut bom z mozolji od stresa,...... ko bom moral denarnico potegnit na sonce se mi bo roka tresla kot starčku,.... in se spet sprašujem, če le nima Pahor prav??? luksuz????
Prilagam račun, vendar zatemnjen na določenih mestih, če se slučajno še fizično obračunam, da ne boste vedeli kje sem jih dobil???!!!
Gre pa za Bavario 33 in dva motorja VP D3 190 KS
LP