Ko me vrže s tira!!!

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

Ko me vrže s tira!!!

OdgovorNapisal/-a Novinec » Pe Avg 28, 2009 12:47

Že sam naslov pove, da me nekatere stvari vržeje s tira. Najbolj pa me moti, ko se nekdo dotakne navtike.
Sinoči gledam zadnja poročila in oznanitev, da bodo obdavčili luksuz. Ok, naj ga, vendar nato pokaže jahto,... pa saj ni važno - motorno plovilo ali plovilo na jadra. Luksuz???? Ko grem na svojo barko sem popolnoma sproščen, spim do 9 ure zjutraj, nimam pri 49. letih nobenih mozoljev, ničesar groznega ne sanjam. Torej sprostilni program in dejanska rehabilitacija po delovnem tednu.
Počakajmo še na odločitev vlade in gospoda Pahorja, kje bodo začeli (koliko metrov) in za koliko % od vrednosti nas bodo....
Na dokazano počutje bom zahteval od zdravnika, da je to zame enako kot toplice!

Da pa ne bo zadeve še dovolj, pa danes po emailu dobim račun za servis in koliko kun naj jim prinesem. Berem,.... obračam monitor...... in odpiram razne konverterje valut in pretvarjam....... in nikakor mi ne gre skupaj. Zdi se mi preveč! Od prejšnjega servisa do tega na 170 ur (beri 150 ur), se je zadeva podražila za točno 100%!!!!!! Prej 1.150 Eur, zdaj 2.300 eur.
Tu pa mi pride, da jo zapeljem na morje, zavrtam in (glu, glu, glu,....)

Evo, to še napišem, grem domov iz službe in grem dol na obalo, tokrat bom verjetno dobil hripav glas,..... posut bom z mozolji od stresa,...... ko bom moral denarnico potegnit na sonce se mi bo roka tresla kot starčku,.... in se spet sprašujem, če le nima Pahor prav??? luksuz????

Prilagam račun, vendar zatemnjen na določenih mestih, če se slučajno še fizično obračunam, da ne boste vedeli kje sem jih dobil???!!!

Gre pa za Bavario 33 in dva motorja VP D3 190 KS

Slika

LP :evil:
:twisted:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Avg 28, 2009 12:57

Mislim da boš moral spremeniti podpis:
male igrače mali strošek, malo večje igrače VELIKI strošek.
To te mora glava boleti. Ko se boš zapeljal te bo minilo, še vsakega je. :wink:
Guma je guma, zaenkrat.
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Pe Avg 28, 2009 12:59

Ja, tole je naša realnost. Ko morajo od tebe potegnit denar, se vsi slinijo, dajejo popuste, rabate, zatem pa te začnejo gulit do kože. Ni samo tako v navtiki, to je naša realnost, seveda pa Hrvati tukaj kar prednjačijo. Žal, drugega izhoda, kakor , da se sami znajdemo, tukaj ne vidim. Gre pač za igro, kdo bo koga bolje "nategnil" :evil:
Poštenost in zdrav razum sta tukaj daleč vstran :(
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Pe Avg 28, 2009 13:12

Če ti bo kaj v tolažbo, jaz sem plačal krepko čez 1000eur za en motor, ker je kao garancija, pa normativi volva, pa carina, pa bla, bla...p.j. matrna. V tolažbo mi je bilo da je to zadnjič v garancijskem roku, odselej bom sam svoj mojster z originalnimi deli za vsaj pol manj denarja.
Kaj čmo, takle mamo.
lpg

Always look on the bright side of life,...... :D

http://www.youtube.com/watch?v=WlBiLNN1NhQ
Nazadnje spremenil gregor.n, dne Pe Avg 28, 2009 13:17, skupaj popravljeno 1 krat.
https://medisken.si
Uporabniški avatar
jutri pa res
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a jutri pa res » Pe Avg 28, 2009 13:16

Počasi bomo spoznali, zakaj imajo vsa večja plovila zastave nekih eksotičnih držav...
mornarcek
Poročnik bojne ladje
Kraj: Gorenjska-Dalmacija

OdgovorNapisal/-a mornarcek » Pe Avg 28, 2009 14:10

Jaz pa mislim, da je problem predvsem v temu, da si ljudje pri nabavi finančno predimenzionirajo svoje plovilo. Zase vem, da sem zmožen financirati svojega fishermana s 60ks motorjem in ko dobim račun od mehanika, me glava ne boli. Poleg tega mi pa tudi razne obdavčitve ne pridejo do živega. Hkrati tudi politika.
In živim lepo.
SeaFun
Kontraadmiral
Kraj: Nova Gorica
Kontakt:

Ufaaa...

OdgovorNapisal/-a SeaFun » Pe Avg 28, 2009 14:46

To je pa malo hudo...glede servisa . Sicer imam tud sam podoben rezultat redni servis na 100 ur za dva yanmarja 600 eur letos na 200 ur pa 1200 eur ...vse to v marini Punat od uradnega serviserja ... malo več ur pa impelerji pa še kaka malenkost in to je to ...ampak tvoja cifra se mi pa zdi res malo pretirana .
Glede luksusa je pa tako ... definicija luksuza je hudo široka ...dejstvo pa je le eno ... kdo bo plačal ... jaz zihr , ker je SLO zastava pa sem na "dlani" marsikateri drugi pa ne...spet ena brca v temo...
Naj omenim pred časom oz. mislim da še vedno poteka akcija italijanske finančne službe na italijanski obali...v mesecu dni pregledano več 15.000 plovil...enostavno pridejo v marino poiščejo lastnike bark in primerjajo ceno vrednosti barke in prijavljene dohodke iz doh. napovedi ...če je razlika velika potem postane "vroče" ... to delajo tudi za avtomobile visokega razreda...tako da če se hoče se vse da ...sam volja mora bit ...pa čista vest ...

LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Morski_volk
Kapitan
Kraj: obala

OdgovorNapisal/-a Morski_volk » Pe Avg 28, 2009 15:57

kaj samo jočete....očitno je še predobro vsem skupaj
Z barko si dvakrat srečen....ko jo kupiš ter ko jo prodaš
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Avg 28, 2009 16:40

Tako pač je. Malo kukamo, malo stokamo, na koncu pa odrinemo kolikor je že treba.
Kar pa se garancije tiče in servisov znotraj garancijskega roka je pa tako. Jemlejo ti precej denarja, menjajo dele, ki niso potrebni zamenjave ...
Na koncu se ti pa zgodi, kot se je letos prijatelju. Nova barka cca 30 ur, zapiska signal za pregretje enega od motorjev. Misleč, da je zapel vrečko skoči v vodo, ampak noga čista. Z enim motorjem do marine in servisa. Sami nismo hoteli odpirati ravno zaradi garancije. Diagnoza: Impeler se je zasuknil na osi. Serviser zadevo zamenja in zaračuna nekaj sto eur, z razlago, da impeler NI predmet garancije. Pa si tam, kjer ni muh :!:

good girls go to heaven, bad girls go everywhere !
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Pe Avg 28, 2009 18:18

Verjetno bo ta zakon " Obdavčitev luksuza" za plovila zajel plovila visokega razreda. Upam vsaj.
Če samo pomislim, da , ko bo moja samogradnja, v katero vtaknem ta zadni krajcar, gotova in se bo našel pametnjakovič, kateri bo rekel " Aha preko 8 m, bo treba plačat davek na luksuz", bom verjetno postal nevaren za okolico :) . Za njega pa upam , da ne bo zima, ker ga bo precej zeblo v vodi :) .
Ma upajmo , da bodo spisali nekaj pametnega, da bo volk sit in koza cela. A je to pri nas sploh možno :?: .
LP
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Pe Avg 28, 2009 23:28

Atilone, ne obeta se nam nič dobrega, verjemi. V naši državi žal vedno boljše skoz pridejo lenuhi, ta pridne pa vedno usekajo po žepu. In to ponavadi tiste ki so s svojim trudom, delom in odrekanji prišli do tako imenovanega "luksuza", tiste ta velike lumpe si pa tako ali tako ne upa nihče dregniti ali vprašati za račun. Tako to je, "ta srednji sloj" vedno najebe. Pa saj smo navajeni. Bomo zdržal.
lpg

Živel TITO
https://medisken.si
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Pe Avg 28, 2009 23:33

Saj smo še vadno našli kakšno "luknjo" :idea:
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » So Avg 29, 2009 11:23

zlatko83 napisal/-a:Saj smo še vadno našli kakšno "luknjo" :idea:

Pa če ne lih v zakonu, pa pri kaki uradnici :D .
LP
gobbi
Viceadmiral
Kraj: MARIBOR-BANJOLE-NEREZINE-JEZERA

OdgovorNapisal/-a gobbi » So Avg 29, 2009 20:31

Luknje so naša strast.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » So Avg 29, 2009 20:34

Evo, račun se ne da zglihat, dajo 5% popusta za stalne stranke in to je to. Najraje delajo po "solarnem sistemu" (pare na sunce), če daš pa kartico pa ni popusta, ker jim tam odtegnejo 5%. Upam, da je to zadnji servis v garanciji. Cena pa je "namontirana" s strani Volvo Pente, ker pač pri njih stane servis tako, kot je tu napisano. Torej Gregor, imaš prav. VP diktira cene, samo kdo diktira plače, prevsem na CRO????

In še ena basen od včeraj:
"Aaaaaaaaa???? Zadnji put da ste platili samo 1150 eur??? Pola manje, aaaaa???? Pa jebote, pa onda je došlo do zabune. Greška u kucanju, vjerovatno smo vam računali samo jedan motor, a radili dva. Imate li račun kod sebe, da prekontrolišemo?"
........ in tako sem se tiho pobral iz kanclije, da mi ne bi še 1150 vzeli, kajti še sam ne vem, ali so i računali 2 ali 1 motor. Bom doma pogledal.
In če so mi res računali samo en motor???? Potem me ne bo blizu. (toliko o poštenju) Pa saj so se oni zmotili in rok za reklamacijo je 8 dni od izstavitve računa. Zastarano!!!!

LP

PS - Mi ki imamo tuje zastave in fafinge za barke (beri - leasinge), pa tako ne plačamo nič davka R Sloveniji. Nismo lastniki bark, le uporabniki oz. najemniki, tuja zastava pa pomeni drugo državo in spet nič. Upam, da se bomo izvlekli in bodo davek začeli računat šele nad 12 m!

:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"

...........................................................(J.H.)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost