Reklamaija plovila

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Tomy
Višji štabni vodnik
Kraj: Ljubljana

Reklamaija plovila

OdgovorNapisal/-a Tomy » Sr Dec 02, 2009 17:53

Zanima me ali ima kdo kakšno izkušnjo z reklamacijo plovila v garncijski dobi. Kaj storiti če se prodajalec ne odziva? Ali je že kdo imel probleme za RAV Yachting podjetjem?
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Sr Dec 02, 2009 18:49

Reklamcaija je sicer zelo širok pojem, odvisn od tega kaj te j..e?!?
Jaz sem imel na moj bayliner veliko pripomb pa so pri YucciBoats vse porihtal, zamenal, dodelal.... skratka sem bil ZELO zadovoljen...
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
uri1
Kontraadmiral
Kraj: Kamnik

Re: Reklamaija plovila

OdgovorNapisal/-a uri1 » Pe Dec 04, 2009 19:49

Tomy napisal/-a:Zanima me ali ima kdo kakšno izkušnjo z reklamacijo plovila v garncijski dobi. Kaj storiti če se prodajalec ne odziva? Ali je že kdo imel probleme za RAV Yachting podjetjem?

Jah pri RAV-u je bolj tako tako z reklamacijami. Sam sem bil priča nabavi novega plovila pri njih. Dogovorjenih rokov se ne držijo, obnašanje kot da si kupil eno žemljo, mehanik ti stopi na tvoje novo plovilo obut se v usranem kombinezonu vsede na takrat še snežno bel sedež si prižge cigareto poleg tega pa je še prbit ko afna. Ko ga vprašaš čemu služi katera stvar, gumb, kabel itd., je odgovor vedno isti: to je glup američan pogruntal nekaj brez veze, zmontirati smo jim dali tudi bow truster, kateri je premajhen (izračun je bil njihov) poleg vsega pa je tako zmontiran, da drgne po podnu plovila, ko pa smo prešli na reklamacije se je pa šele začelo sprenevedanje in arogantnost. Odpravili pa seveda niso ničesar. V novo plovilo pa ti montirajo navadne Topla avtomobilske akomulatorje, katere malo obrežejo z fleksom, ker ne grejo v prostor, ki je za to namenjen. Seveda so po enem letu šli rakom žvižgat garancije pa tudi na črpalki niso priznali, ker so bili obdelani.
Nisem hotel tega sploh omenjat, ko pa ste že začeli in vidim, da imate očitno tudi drugi težave z njimi sem se odločil, da vseeno to izkušnjo delim z vami in koga rešim teh živcev. Vsi delamo napake ampak jih večina nas proba po najboljših močeh odpraviti, kar pa za RAV ne morem trditi. :evil: :twisted: :evil: :twisted:
Vsak let meter več pa bo
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Pe Dec 04, 2009 20:27

RAV ja.

Ma kaj naj rečem !

Hvala bogu, da sem pri njem kupil samo GPS in ne čolna, pa še takrat sem imel dosti močne živce.

Tipa sem dobesedno prosil cel dan, kdaj lahko pridem po aparat, čakal v Kopru, potem sva bila zmenjena v Izoli in končno sem ga dočakal pred njegovo firmo oz. kar na parkingu pred merkurjem, kjer sva poslovala kot dva švercerja.
Kot je rekel Uri, kot bi kupil eno žemljo ne pa par sto € vreden GPS ali par desettisoč € vreden čoln.

Skratka odnosi na psu, kar mi je potrdil še en prijatelj, ki se pri njem zanima za nakup enega Four winsa, ki pa je hvala bogu od lizing hiše in je tam samo hranjen.

No Uri sem presenečen nad tvojimi izjavami, ki mi jih do sedaj še nisi povedal. Kakšna šlamparija.

Tomy, kakšne probleme imaš pa pravzaprav ti?

No lep pozdrav pa se vidiva kaj na morju pa kakšno rečeva.

Lp Mitja
Uporabniški avatar
uri1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a uri1 » So Dec 05, 2009 14:53

Mitja, omenil sem le približno desetino reklamacije, samo, če vse napišem bo to za branje med vikendom :lol:
Vsak let meter več pa bo
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » So Dec 05, 2009 15:37

Bi bila spet zgodbica, kjer je bilo je....je :) :) :)
Tomy
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a Tomy » Ne Dec 06, 2009 10:32

Reklamacija je na plastiko, površno montažo, niso vpisali prvega pregleda za motor, zato mi tudi za motor reklamacije ne priznajo. Odgovor sem dobil da naj pripeljem plovilo iz Cresa v Izolo, na moje strške, da mo popravijo plastiko. Reklamiral sem tudi hladilnik, saj vrata inox ??? rjavijo čoln star eno leto. Razmišlam da vključim tržno inšpekcijo ter zahtevam novo plovilo, ali povračilo kupnine.Reklamiral sem že Avgusta odzvali so se šele ta mesec.Ne vem kako lahko podjetje tako posljuje?
Uporabniški avatar
uri1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a uri1 » Ne Dec 06, 2009 12:30

Ja pri njih naročijo kit varianto plovila, potem pa ga sami sestavljajo "šalabajzerji" zato je tudi vse obtolčeno in amatersko pokrpano tako je bilo tudi pri nas. Napak seveda niso odpravili. Poleg tega je seveda še en kup stvari vsi priključki, vijaki in vse kar je dodatnega na plovilu rjavi, kot bi bila navadna kovina. v prvih štirinajstih dneh so se nam na lestvi odlomili vijaki. Antivegetativni premaz pa je bil narejen po liniji najmanjšega odpora, se pravi le kjer je lahko prišel zraven, prevzem plovila pa je bil seveda v vodi in tega ne moreš videti.
Glede motorja pa imajo očitno enak sistem pri vseh, ker je bilo tudi pri nas tako.
Mislim, da brez inšpekcije oz. drugačnega pritiska na njih ne boš dosegel nič.
Predvidevam, da gre tudi pri tebi za plovilo CROWNLINE.
Želim ti veliko sreče pri reševanju reklamacij.

Lp. Uroš!
Vsak let meter več pa bo
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » To Dec 08, 2009 08:19

Vsi kontakti z njimi naj bodo uradni (pomeni, da imaš dokazila da si jih kontaktiral-priporočeno) vse ostalo nedokazljivo. Vse napake od A do Ž poslikaj, dokumentiraj itd. Če si jih kontaktiral v obdobju garancije ni problema, če te ignorirajo pa se obrni direktno na proizvajalca plovil.

Pa veliko volje in živcev v Novem letu! :)
starimacek

reklamacije

OdgovorNapisal/-a starimacek » So Dec 19, 2009 12:30

Pozdravljeni ,

jaz osebno sem pri podjetju RAV YACHTING kupil že 3 plovila v 8 letih in moram priznat , da večjih tezav z njimi nisem imel , nasprotno .
Moje prvo plovilo je bilo Mano 2252 cabin z katerim sem bil več kot zadovoljen , ni sminkersko plovilo je pa zelo uporabno in v svoji kategoriji res nima konkurence . Edini problem je bila šlamparija proizvajalca in vedno , ko sem poklical zastopnika RAV in potarnal glede reklamacije , so mi poslali serviserja in je zadevo porihtal .Ko sem pa imel probleme z motorjem sem čisto ponorel , ker serviser na Krku me ni šmirglal 1 mesec ..pa še tukaj so me fantje rešili le , da sem sam moral pripeljat plovilo v Izolo in smo z predstavnikom rav yac. mojega Manota peljali v Trst k serviserju DERBY kateri mi je v 2 dneh vse porihtal brezplačno v garanciji .. veselje neopisno .
Naslednja moja plovila so bila CROWNLINE 255 CCR IN zdaj sem pristal na CROWNLINU 270 CR .
Moram povedat , da na CrownLinih nisem imel najmanjšega problema in plovilo so mi dobavili še preden smo bili dogovorjeni , sicer sem zaradi tega nekaj zgubil na menjavi ampak včasih nekaj dobiš včasih zgubiš pa sem vzel v zakup .
Skratka za enkrat sem z podjetjem RAV zadovoljen in imam namen v bodoče , če bom pri zdravju in financah kupit 340 CR in , če me bodo razočarali bodo izgubili dobro stranko .
Mirno morje
Original-One
Viceadmiral

Re: reklamacije

OdgovorNapisal/-a Original-One » So Dec 19, 2009 13:56

starimacek napisal/-a:Pozdravljeni ,

jaz osebno sem pri podjetju RAV YACHTING kupil že 3 plovila v 8 letih in moram priznat , da večjih tezav z njimi nisem imel , nasprotno .
Moje prvo plovilo je bilo Mano 2252 cabin z katerim sem bil več kot zadovoljen , ni sminkersko plovilo je pa zelo uporabno in v svoji kategoriji res nima konkurence . Edini problem je bila šlamparija proizvajalca in vedno , ko sem poklical zastopnika RAV in potarnal glede reklamacije , so mi poslali serviserja in je zadevo porihtal .Ko sem pa imel probleme z motorjem sem čisto ponorel , ker serviser na Krku me ni šmirglal 1 mesec ..pa še tukaj so me fantje rešili le , da sem sam moral pripeljat plovilo v Izolo in smo z predstavnikom rav yac. mojega Manota peljali v Trst k serviserju DERBY kateri mi je v 2 dneh vse porihtal brezplačno v garanciji .. veselje neopisno .
Naslednja moja plovila so bila CROWNLINE 255 CCR IN zdaj sem pristal na CROWNLINU 270 CR .
Moram povedat , da na CrownLinih nisem imel najmanjšega problema in plovilo so mi dobavili še preden smo bili dogovorjeni , sicer sem zaradi tega nekaj zgubil na menjavi ampak včasih nekaj dobiš včasih zgubiš pa sem vzel v zakup .
Skratka za enkrat sem z podjetjem RAV zadovoljen in imam namen v bodoče , če bom pri zdravju in financah kupit 340 CR in , če me bodo razočarali bodo izgubili dobro stranko .
Mirno morje

Zdravo!

Se mogoče tvoj "bivši" 255ccr sedaj prodaja pri RAVU?

lp
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » So Dec 19, 2009 17:31

Mislim, da brez odvetnika ne bo nič. Moj prijatelj in član foruma (sicer skoraj neaktiven) ima na sodišču že spis podoben primeru Kamenik. Barka pa je še vedno porihtana le na pol. Imena plovila in zastopnika ne bom omenjal, le ceno : 420.000 € + DDV :!: Zastopnik pa je iz primorske, tako kot večina neresnih podjetij na tem področju.
Z veseljem pa omenim (iz dolgoletnih izkušenj) nekaj SLO firm, ki so bili s strankami korektni. To so na prvem mestu BOND international, pa As boats, in mogoče še Mecum. Jadrnic ne poznam niti njihovih prodajalcev.
Ne rečem, če kupiš eno stvar in ti dela, da ni večina prijazna. Dober partner pa se izkaže šele po prodaji in ob težavah ter reševanju reklamacij ipd
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
tramonta
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a tramonta » So Dec 19, 2009 20:49

kr en predvidevam , da je tvoj prijatelj kupil plovilo za 420.000 tisoc eur pri AMAR-ju , ja tudi jaz sem pri njih kakšno leto nazaj kupil Bavario 27in odnos katastrofalen ...
Ker z Bavarijo nisem imel več zivcev sem jo pri podjetju RAV dal v račun za CrownLina 340 CR in razen elektronskih komand nisem imel nobenih tezav . Po 1 mesecu , ko sem prevzel CrownLina so se začele pojavljati tezave pri ELEKTRONSKIH rocicah za gas GLENDENING in , ker v EVROPI nimajo nekega predstavnika je sam gospod Glendening prišel in neverjetno stvar porihtal v pičli uri .
Sam se ukvarjam z prodajo avtomobilov in dosti krat se je zgodilo , da je kakšna stranka prišla in povedala , da kako je konkurenca slabo govorila o mojem podjetju čeprav sem se sam zavzel , da ja nebi bilo kakšnih problemov .Fantje problem je ta , da dokler ne kupimo plovila smo vsi oh in sploh zadovoljni potem , ko pa plovilo dobimo pa so vsi krivi samo mi ne , ker smo mislili , da bomo dobili najmanj raketo dobili smo pa plovilo kot smo ga naročili . Sam sem se tega zavedal pri Bavariji in v to sem bil prepričan dokler nisem plovila prevzel ....
Prihajam iz okolice Sežane in se mi zdi malo neprimirno in nevmesno , da nekdo napiše na forumu , da so vsa podjetja iz Obale sumljivega slovesa .
Kot prvo imam podjetje 20 let in redno plačujem veliko število delavcev in vsak mesec državi veliko vsoto DDV - ja tako , da lepo prosim ne govorite in ne mečite vse v isti koš , bodite malo bolj objektivni .
Pri RAVU sem kupil novo plovilo in bil več kot zadovoljen z njihovim odnosom kot z plovilom . Sem pa raje malo več plačal za plovilo in temu primerno dobil tudi kvaliteto .
Original-One
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Original-One » So Dec 19, 2009 22:50

kr en napisal/-a:Mislim, da brez odvetnika ne bo nič. Moj prijatelj in član foruma (sicer skoraj neaktiven) ima na sodišču že spis podoben primeru Kamenik. Barka pa je še vedno porihtana le na pol. Imena plovila in zastopnika ne bom omenjal, le ceno : 420.000 € + DDV :!: Zastopnik pa je iz primorske, tako kot večina neresnih podjetij na tem področju.
Z veseljem pa omenim (iz dolgoletnih izkušenj) nekaj SLO firm, ki so bili s strankami korektni. To so na prvem mestu BOND international, pa As boats, in mogoče še Mecum. Jadrnic ne poznam niti njihovih prodajalcev.
Ne rečem, če kupiš eno stvar in ti dela, da ni večina prijazna. Dober partner pa se izkaže šele po prodaji in ob težavah ter reševanju reklamacij ipd

Je barka mogoče Windy?
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Ne Dec 20, 2009 15:10

Ni a-mar in ni windy! (Čeprav se tudi Jadranu in Ivotu ne ljubi niti dihat)
Pa saj v bistvu je vseeno. Dejstvo je malomaren odnos do stranke, katera pošteno plača (pre)visoko ceno plovila. Potem pa si siviš lase z advokati, sodnimi cenilci ipd. Da dosežeš nekaj, kar ti pripada. Ko se vležeš v posteljo na barki za pol milijona evrov,da le-ta ni mokra, ker tvoje novo plovilo enostavno ni wasserdicht. HALOOO !
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gosti