OTROCI

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
uri1
Kontraadmiral
Kraj: Kamnik

OTROCI

OdgovorNapisal/-a uri1 » So Jan 09, 2010 18:41

Pozdravljeni!

Glede na to, da pri nas v kratkem pričakujemo naraščaj me zanimajo vaše izkušnje z otroci na plovilih.
Ali je sploh pametno v prvem letu starosti jemati otroka na plovilo?

Lp. Uroš
Vsak let meter več pa bo
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » So Jan 09, 2010 19:09

Moja štruca je bila stara 2 meseca in pol, ko je bila prvič na barki.
Pol pa skor vsak vikend, zdej jo pa z čolna komaj spravim.

Lp Mitja
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Jan 09, 2010 19:12

Pozdravljen
Brez vseh skrbi. Naša je bila stara manj kot pet mesecev in je na barki odlično spala in zelo uživala, ker zelo majhnim otrokom zibanje izredno paše. Največ problemov je v starostni dobi od enega do dveh let, ker otroci že racajo niso pa še stabilni in se hitro kam udarijo ali pa če imaš histerično ženo kova vzgojiteljica, učiteljica in podobno. Tiste znajo komplicirat za pop.... (To sem videl pri prijateljih). Edino, kar smo pazili je, da smo si izbirali priveze kjer je bila možnost dostopa z avtom, da te lahko pride kdo iskat po potrebi v primeru kakšnih hujših zdravstvenih težav. Izbirali smo predvsem najvarnejše zalive in marine. Ampak kot sem rekel to je predvsem zaradi previdnosti.
Lep pozdrav
nikola Tesla :D
Nazadnje spremenil Nikola T., dne So Jan 09, 2010 22:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » So Jan 09, 2010 19:22

Z otroci je ponavadi toliko problemov kot jih naredijo starši.
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
uri1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a uri1 » So Jan 09, 2010 20:22

Pa pozabil sem omenit, da je moj čoln dolg le 6,5m.
Mitja za tvojo malo vem, da je bila že tako kmalu na čolnu ampak tisto je bil ubistvu apartma na vodi to moje je pa bolj šotor.
Dobro to, da pa ne bom glisiral mi pa je jasno.
Gor bom dal rezervni motor pa lepo z 3nm lepo po zalivčkih ampak me je vseeno malo strah, da bo letos še malo prezgodaj, ampak ne vem, če se bom lahko uprl morskim željam.
Vsak let meter več pa bo
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » So Jan 09, 2010 21:27

Bok
Malo pazi morda ,da ne bo prehrupno za začetek,da se ne prestraši trušča,ki bi ga naredil z kakim vžiganjem motorja z preveč gasa.Pa velik užitkov.Ja pa tenda je nujna..
LP Iztok
Uporabniški avatar
Masterpiece
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Masterpiece » So Jan 09, 2010 21:46

Hehe Uri sem jst vedu da ti ne boš zdržal ene sezone brez morja :evil:

Kr takoj na barko da ga zastrupiš z navtiko in ribolovom :lol:
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » So Jan 09, 2010 22:34

Mojega sina sem prvič peljal z gumenjakom, ko je imel štiri leta. Nič ni bilo slabega v tem.
Kako pa se na morje odziva dojenček? Verjetno bi tu bilo tako: Kolikor pogledov, toliko odgovorov.
Vsekakor pa je potrebno razmisliti, koliko je smiselno spraviti dojenčka na 6,5 m plovilo. Kot so ti napisali, nekaj je v hrupu, nekaj je v soncu a to je tudi na kopnem, nekaj pa je verjetno v higieni dojenčka (sladka voda mislim). Zibanje na valovih mu ne bo škodilo, lahko mu le koristi pri spanju, vendar kdo ve, kakšne so motnje otrok, ki ne znajo povedati kaj jim je in kaj jih moti. Če je jok ta, ki nam kaj sporoča, potem ne bi bilo na barkah nobenega otroka. Na obali je veliko dojenčkov, ki gredo tudi v vodo in jih stuširajo zaradi preobčutljive kože, potem pa v apartma ali hotelsko sobo in vse je OK. V zalivu tega ni.
Je pa Gregor.n zelo lepo napisal in se popolnoma strinjam z njim, vem pa, da to ni odgovor, za katerega si prosil.

LP
:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Ne Jan 10, 2010 00:29

Probej vikend paket, pa boš videl kako se obneseta otrok in žena oz mama otroka. Moj sodelavc že leta srfa skupaj s svojo in lani so vzel 3m starga fanta v kemper v Grčijo in naredil 180 nočitev na divje, pa je baje bilo vse ok.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Ne Jan 10, 2010 20:07

Z zdravim dojenčkom, je na barki najmanj težav. Mlekarno imaš s seboj, kupiš paket plenic, pa je. Itak pa vseskozi spi. Težave nastopijo kasneje.
Probleme boš imel čez petnajst let. Tisto se ti pa sfuzla, tako te najedajo, če jih ne pelješ v life. Moje izkušnje z naslednjimi starostmi :
20 let - ni težav (ker ga sploh ne dobim na krov)
16 let - katastrofa (mislim, da je bil to zadnji dopust)
5 let - ni težav (kot pravi Mitja, je ne dobiš dol z barke)

Dojenčku so zadoščene vse njegove biološke potrebe. Pazi na senco !
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Jan 10, 2010 20:16

Naš Gobbi ima tudi izkušnje, ko je bila njegova hčerkica stara nekaj tednov, pa cel dopust na barki...
No letos, pa bo postal drugič očka in že kalkulira, da bo mali/mala star/stara že cel mesec do 2. rute Morjeplovec in da bo to čisto dovolj, da pridirja z Murterja nekam do Oliba... :D
Uporabniški avatar
uri1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a uri1 » Ne Jan 10, 2010 21:08

Jah teli odgovori so mi pa vedno bolj všeč :D :D :D :D
Vsak let meter več pa bo
papa
Viceadmiral
Kraj: ČRNA GORA - MURTER- SLANICA

OdgovorNapisal/-a papa » Po Jan 11, 2010 00:29

Pri starosti mojih otrok sedmih in treh let sem si omislil prvo pravo družinsko barko krasno jadrnico. Devet metrov samega veselja in uživanja vsak prosti vikend, počitnic in praznike. Leta so minila kot bi trenil otroci so rasli in na koncu je bila samo še prisila za tisti nujen skupni dopust. Na koncu sem imel barko samo še za prijatle dvakrat do trikrat na leto in potrebno si je bilo omislit nekaj bol andrenalinskega dober velik gumenjak s celo štalo konjev na krmi, smuči, tubo, banano in kaj vem kaj še samo, da smo divjali okrog po otokih streljali ribe in obiskovali prijatle v bližnji in daljni okolici. Pa je minilo tudi to mulc presmrkav, da ga pustim samega doma prepameten, da bi hodil z mano. In kaj sedaj ? Prodat vse kar diši po Murterju in kupit nekaj kar bi držalo še leto ali dve družino skupaj vsaj na dopustu enkrat ali dvakrat letno. Sedaj sem na štirih kolesih in spoznavam svet in domovino na kopnem. Hudič je o teh stvareh pisat kajti občutki so mešani sam si želim spet barke ob enem pa vem, da bom takrat ob oba otroka in mi ostane še samo moja draga in potrpežljiva partnerka, ki že več kod pož življenja prenaša moje muhe in drage konjičke pa, če to njej paše ali ne.
Zatorej kupite si vse kar vam je všeč in v čemer uživate samo, da pri tem in v tem uživa cela družina.
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Jan 11, 2010 14:57

Jaz sem na moji mali "fliki" (4,5 m) vozil enkrat 3 mesečno hčerko in za dve leti tri mesečnega sina tudi po več milj daleč na dnevne izlete in kot je rekel Gregor ni bilo problema, ker jih nismo delali starši (moja, sicer bivša je vzgojiteljica) pa tudi nobeden od njiju se takrat ni pritoževal. :D
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » To Jan 12, 2010 00:52

Kr en je kar zadel:
Dokler ni star 15 let, je vse OK, potem je pavza do enga 19. leta, potem pa spet pridejo nazaj. Najbrž počas pogruntajo, da imajo dober in zastonj dopust
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti