galebi - sranje

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

soncius
Kapitan bojne ladje

galebi - sranje

OdgovorNapisal/-a soncius » Po Sep 24, 2007 09:42

zdravo!
upam da boste tako mene kot tudi vprašanje vzeli resno čeprav zveni malo...
skratka: čoln imam parkiran v morju v kampu in v enem tednu mi ga modeli poserjejo da je prav grdo videt pa še iz higienskega vidika je... čoln je seveda pokrit z tendo vendar..
torej: zanima me če obstaja kakšna viža, strašilo oz. katera koli stvar ki plaši galebe???
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Sep 24, 2007 22:37

Večni problem. Sranje...
Nekateri imamo srečo in puščamo čolne na področjih, kjer ni veliko galebov, spet drugi pa ravno obratno...
Nekateri pravijo, da se galebi bojijo kač in tako nastavljajo na palubo in tende lesene in gumijaste kače. Osebno sem to varianto videl na kolegovem čolnu, pa ni prinesla nekih rezultatov. Najboljša varianta je prekrivanje s kakšno ribiško mrežo, na katero galebi zagotovo ne bodo hodili sedet...

LP
soncius
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a soncius » To Sep 25, 2007 08:29

živijo,
ja tudi jaz sem imel v mislih mrežo, to bo res najbrž napametnejša rešitev.

bom poročal nalsednjo pomlad kako se obnese!
Uporabniški avatar
mcar
Kapitan korvete
Kraj: Ljubljana - S Istra

OdgovorNapisal/-a mcar » To Nov 13, 2007 09:02

Živjo,
se strinjam večni problem... sranje...
Letos sem napeljal kot neki zvočni efekt ki se je prižigal vsake pol ure a se je avijacija hitro navadila.
Preprečiti moraš pristajanje ptičev na plovilo. Naboljša solucija mreže ali vrvi.
Poročnik fregate
Kraj: Piran

OdgovorNapisal/-a » To Dec 11, 2007 21:26

V Izoli ob obali sem videla na bumu privezano plastično črno vrano, ki je bingljala sem ter tja in ta barka ni bila nič posrana z razliko od drugih. Morda je to to.
Lep pozdrav,
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Pe Dec 14, 2007 20:09

če imaš temno cerado jo galebi mnda poserjejo ker ker se hodijo gor gret,jaz imam svetlo sivo pa jo v petih letih še nisem mel posrane.tudi na splošo sem opazil da so svetle cerade manj po...--
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Pe Dec 14, 2007 21:41

pale napisal/-a:če imaš temno cerado jo galebi mnda poserjejo ker ker se hodijo gor gret,jaz imam svetlo sivo pa jo v petih letih še nisem mel posrane.tudi na splošo sem opazil da so svetle cerade manj po...--

jaz sem imel na jezerski jadrnici svetlo pa so ptici srali ko nori...uredil sem tako da sem jo maximalno napel tako da sem podlozil nekak okvir da niso mogli "pristajati" oz jim ni pasalo al kaj vem...
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Po Dec 17, 2007 15:19

Jaz pa sem pustu mačko na čolnu :twisted:
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Ne Feb 07, 2010 13:31

Da malo obnovimo temo.
Baje res pomaga silhueta črne vrane, narejena iz plastike. Nazadnje so jih prodajali, ne boste verjeli, v Bauhausu.
Pomaga tudi narisana silhueta vrane.
Pri moji barki jim je bil najljubši prostor za pristanek in počitek na Tv anteni, nameščeni na vrhu jamborja. Dokler se mi ni en dan strgalo in sem jo snel. Na zgornjo stran antene sem namontiral 20cm dolgo in tanko štango, nanjo pa privezal par trakov in eno zastavico.
Zadeva je delovala do letošnjega leta, ko mi je burja odpihnila še zadnji kosem zastave. No, po dveh letih je najbrž že čas, da si obesim kakšno drugo.
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Feb 07, 2010 15:18

Zanimivo, kaj vse pomaga. :D
Saj bi ti rekel, da obesiš gor našo zastavico, samo na vrhu jambora tvoje velikanke, jo bodo videli samo galebi. Pa še bali se je ne bodo, ker se Morjeplovcev nihče ne boji. :D :wink:

LP
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Ne Feb 07, 2010 19:07

Admin, morjeplovske zastave pa ne obesim gor že zaradi spoštovanja do tebe in do vseh članov foruma. Ne morem si dovolit, da kdorkoli serje po njej, niti ptiči.
Ostanke jader, ali najboljše - ostanki od genackerja ali špinakerja, dobim pri Victoryju ali pri Supreme. Stvar je v tem, da galebe moti dogajanje na njihovi pristajalni stezi. Razno barvni trakovi, po možnosti, da še plapolajo v vetru, so kar dobra zaščita. Preizkušeno!!
Seveda so tudi druge možnosti zaščite, eno od njih sem namestil prijatelju na njegovo jadrnico. Tudi učinkovita zaščita.
Seveda se dobi tudi originalna zaščita od proizvajalca anten Glomex, ki pa še zdaleč ni tako učinkovita.

Slika
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Če Jul 28, 2011 20:07

V soboto grem na morje, danes so mi sporočili da je barka vsa posrana od teh pofu***** galebov, s čim se ta drek najlažje čisti, kakšno preverjeno čistilo, ker ko so to enkrat zasuši je cela jeba!
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Jul 28, 2011 22:54

to zato k mi še zmir nis jebenga maila poslal :twisted:
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Pe Jul 29, 2011 10:49

voda voda velik vode... jih morš mal odmočt če so zasušeni....
Je pa ta jeben drek cela kislina, jest ne vem kaj te svinje žrejo ( loh pišem mal grš k je že tema o dreku :lol: ) ker ti poserjejo avto in če ne spucaš ti razžre lak... preverjeno :cry: .... na ceradah se pa tut pozna k svina... in belo cerado so mi v Vrsarju zbombal kt da je tarča za strelat .... svinje posrane....
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Pe Jul 29, 2011 11:21

So me včeraj klical z vikenda in baje da je tko posrano da se kar po šipah cedi, sm klical par ljudi kako preprečit da ne pristajajo gor ampak ni nobene uspešne variante razen mreža. bom zračno za sabo uzel pa bodo videli boga!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov