Prepiranje o porabi

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

Prepiranje o porabi

OdgovorNapisal/-a CAR » Pe Sep 03, 2010 22:42

Tema je razdeljena iz teme o plovilu našega člana MitjaP, ki se nahaja:
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... sc&start=0

Tukaj pa sedaj lahko smetite o porabi goriva... :wink:

LP, Administrator

Ker mate ze toliko za povedat cez rjuharje naj se javijo vsi hlaponarji ki so letos naredili s svojimi čolnički več kot 500 Nm. Jaz, sem jih, Novinc tudi, Nikola Tesla tudi, Joško tudi.... Največkrat gledam hlaponarje kako se guncajo po marinah ali pa najbližjih zalivih njihovih marin in preračunavajo koliko litrov je kdo porabil. Skratka imajo pokvarjen dopust, ker ne morejo spati, ker so jim hlapi odnesli toliko cvenka. Osebno menim, če si ne moreš privoščiti za bencin si ne privošči takšne barke.
Mitja sory ne bom več smetil po tvoji strani!
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » So Sep 04, 2010 02:55

No pa nam je povedu, zdej pa vsi v jok pa na drevo. :cry:
V letošnji sezoni sem porabil 1800litrov bencina, povprečno porabo imam 2,6l na navtično miljo, torej sem prevozil 468 Nm in to naravnost in ne cik cak kot zajc ki beži pred puško, al pa rjuhar ki žaga morje in mu gremo na živce vsi ki šibamo naravnost. Torej sem realno prepotoval dvakrat daljšo razdaljo kot ti, pa še najmanj petkrat manj časa sem porabil za to. Med tem ko si ti nategoval rjuhe in gate sem se jaz kopal in počel stvari ki me veselijo in nisem prepričeval samega sebe "kako uživam v pišu vetra".

Lipnik, v četrtek ne pozabit mudovleka, mamo kandidata. :idea:
Sicer pa upam da bo šef pobrisal tole rjuharsko onesnaženje po Mitjini temi. :wink:
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
dole
Viceadmiral
Kraj: gorenjska - center galaksije

OdgovorNapisal/-a dole » So Sep 04, 2010 10:40

gregor.n napisal/-a:No pa nam je povedu, zdej pa vsi v jok pa na drevo. :cry:
V letošnji sezoni sem porabil 1800litrov bencina, povprečno porabo imam 2,6l na navtično miljo, torej sem prevozil 468 Nm in to naravnost in ne cik cak kot zajc ki beži pred puško, al pa rjuhar ki žaga morje in mu gremo na živce vsi ki šibamo naravnost. Torej sem realno prepotoval dvakrat daljšo razdaljo kot ti, pa še najmanj petkrat manj časa sem porabil za to. Med tem ko si ti nategoval rjuhe in gate sem se jaz kopal in počel stvari ki me veselijo in nisem prepričeval samega sebe "kako uživam v pišu vetra".

Lipnik, v četrtek ne pozabit mudovleka, mamo kandidata. :idea:
Sicer pa upam da bo šef pobrisal tole rjuharsko onesnaženje po Mitjini temi. :wink:
lpg

pod to se podpišem

Mitja boš mal opisal v areni
mirno morje
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » So Sep 04, 2010 13:17

CAR napisal/-a:Skratka imajo pokvarjen dopust, ker ne morejo spati, ker so jim hlapi odnesli toliko cvenka.

Že leta med dopustom plujemo z motorno barko do Dubrovnika in nazaj (približno 600NM) pa mi to še nikoli ni kratilo spanca 8) . Me pa moti tak odnos nekaterih jadralcev (vsa čast izjemam)...
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » So Sep 04, 2010 13:41

Brane40 , daj pokaži to svojo raketo, v rubriki "naša plovila" da vidimo zakaj te toliko poraba zanima :wink:
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » So Sep 04, 2010 14:28

Saj me ne... drugače ne bi šel vsako leto do Dubrovnika.

V tisti moji temi o porabi je šlo bolj zato, da tudi motorna barka pri petih ali šestih vozlih zelo malo porabi in bi torej lahko tisti, ki bi se mu to ljubilo prišel zelo daleč s podobno količino goriva, kot jadralec ki motorira.

Barke pa raje ne bom kazal, da ne bo fovšije :twisted:
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » So Sep 04, 2010 14:35

aha, no potem pa res bolje,da ne , da ti ne bomo fovš :lol:
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » So Sep 04, 2010 14:46

Lahko ti povem, da gre za dve leti staro fly barko z dvema 440 KM motorjema in da sem jo dobil zelo poceni (zaplenjen leasing), kaj več pa zaradi določenih razlogov ne bi pisal.
Nazadnje spremenil H2O, dne So Sep 04, 2010 23:52, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » So Sep 04, 2010 15:19

Odločitev je tvoja, saj veš...
Motorizacija pa prava ;)
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » So Sep 04, 2010 15:54

Kar se motorizacije tiče... prej sem imel skoraj pol lažjo barko z 2 x 250 KM, pa ni porabila bistveno manj od sedanje (obe z dizelskimi motorji in osovinami). Poraba me je prijetno presenetila, tako da se nimam kaj pritoževat :D
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » So Sep 04, 2010 16:27

Gregor N. samo v vednost - letos že 782 Nm po GPS-u. Ko je bilo pa treba iz Biograda priti na Lošinj na Ruto si pa jamral in kalkoliral koliko bencina bi porabil, če bi prišel na prvi večer. Glej, da te ne bomo mi rjuharji dali na sonce na vrhu jamborja :wink:

Brane 40 svaka čast, malo je takšnih!
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Original-One
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Original-One » So Sep 04, 2010 17:22

CAR napisal/-a:Gregor N. samo v vednost - letos že 782 Nm po GPS-u. Ko je bilo pa treba iz Biograda priti na Lošinj na Ruto si pa jamral in kalkoliral koliko bencina bi porabil, če bi prišel na prvi večer. Glej, da te ne bomo mi rjuharji dali na sonce na vrhu jamborja :wink:

Brane 40 svaka čast, malo je takšnih!

Haha, a zdej si boste pa naprej metal, kdo je koliko kalkuliral in kdo ne.. Zakaj bi pa iz biograda na lošinj vozu, je dol lepš!

Jst sploh ne vem, koliko sem letos porabil, vem pa, da če pridem na barko, ta ne počiva!

Sicer grejo pa men tud na k, ko mi kažejo kakšne geste iz jadrnic. Sam jst jih sploh ne šparam, ne menjam kurza, razen, če res ni nujno. A zdej bom pa cik-cak vozu po jadranu zarad vas padalcev?

Se opravičujem za off Mitja. Morem rečt, da si precej "pojačal". Morva se slišat še za byboat, če ga še imaš.

Lp
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » So Sep 04, 2010 19:17

KDOR NIMA ZA BENCIN, NAJ NE KUPI ČOLNA.

Lp Mitja
Nazadnje spremenil Mitja P, dne To Sep 07, 2010 21:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » So Sep 04, 2010 19:46

Mitja P napisal/-a:KDOR NIMA ZA BENCIN, NAJ NE KUPI ČOLNA o tisti porabi pa pište v tisti branetovi temi, ki itak druzga ne zna kot pa o tem, ker je zgleda zakompleksan koliko mu popije barka.
Prodaj jo, če ne moreš požret tistega denarja ali pa naj te nekdo vleče, da še to ne boš pokuril. :twisted: :twisted:

Upam da tega nisi mislil resno Mitja, ker verjetno tukaj malokdo porabi za gorivo več od mene... pa ne razmišljam o rjuhah (za razliko od nekaterih :wink:)
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » So Sep 04, 2010 20:16

Ja nevem, če z 5 kn furaš pol, konkuriraš le rjuharjem :twisted:

Sicer pa poznam enga s tega foruma,ki ga tko žge ,da mu kestl skup vleče !

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov