Kje se med plovbo nahajajo otroci

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Bouges Nina
Admiral

Kje se med plovbo nahajajo otroci

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » Sr Okt 20, 2010 18:47

Pozdravljeni, že dolgo razmišljam o tem, da bi vam, izkušenim morjeplovcem, zastavila to vprašanje, pa mi je kar malce nerodno.
Torej, zbrala pogum! Kje se med plovbo nahajajo vaši otroci? Naš mulc se vozi v kabini (spi, se igra...), nekaj ljudi mi je reklo, naj tega nikar ne prakticiramo, ker je nevarno. Sina (8,5 let) smo tako "zbezali" ven in sedaj ves nesrečen sedi zadaj (kot so mi svetovali), jaz pa trepetam, da ne bo zaspal in padel ven. Sedaj tudi sama nimam miru, ker ne vem, kaj je bolj prav, zato bo vas prosila za kakšen nasvet. Hvala! :oops:
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Okt 20, 2010 19:01

.

Naš mulc se vozi v kabini (spi, se igra...), nekaj ljudi mi je reklo, naj tega nikar ne prakticiramo, ker je nevarno.

In kdo so bili ti svetovalci?

Moje mnenje je, da, če je lepo morje je povsod v-na barki varno, razen na premcu. Na krmi ponavadi najmanj tolče in zbija in tam kar sam od sebe še nihče ni padel v morje. Živahnega otroka, ki mu "dol visi" za lepote morja, ker ima novo kajvekakšno igračo, pa lepo v kabino in naj se igra. Dostikrat je pa res tudi, da tak otrok zaspi, ker ga morje uniči. Pa naj spi, ali se igra, mi pa brez skrbi. In to v kabini.

Tako bi tebi svetoval jaz.

Pa LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Bouges Nina
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » Sr Okt 20, 2010 19:28

Hvala za odgovor! Ljudje, ki so mi svetovali, imajo že dolgo barke in tudi otroke, ki pa jim, kot rečeno, med plovbo ne pustijo v kabino. Moram pa priznati, da sinu najbolj "paše" to, ker mu dovolimo vožnjo v kabini brez rešilnega jopiča. Govorim seveda o mirnem morju. Pa vseeno, vem, da ne delamo prav, je pa poleti v kabini vroče, kar pa ni izgovor! :?
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Okt 20, 2010 19:35

Moj odgovor na tvoje vprašanje: "Pri babicah doma!" :lol:

To sem že enkrat tule napisal. Do 10-ega leta so z nami, ko so v puberteti je najbolje kar sem napisal v prvem odstavku, po 18-em pa te tako že fehtajo za ključe od barke.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Bouges Nina
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » Sr Okt 20, 2010 19:46

Ja, tole sem pa že prebrala!! Mi smo med dojenčkom in puberteto, ko gre še z veseljem z nami, žal pa se tudi premakne z mesta, kamor smo ga postavili. No, ne bi mu rada delala krivice. Otrok je priden, le starši ne vemo, kam ga postaviti!
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Okt 20, 2010 20:40

Tukaj pa res nimaš kaj zbirati poguma, konec koncev je to zelo pametno vprašanje ! Pa tudi če bi bilo neumno, bolje neumno, kot delati narobe !

Sicer se mi zdi, da pri majhnih gliserjih otroka ni za puščati v kabini, razen v bonaci, ker kar hitro lahko na valu kam udari !
V kabini zna biti včasih zelo neprijetno.
Če je vreme lepo in toplo, se mi zdi izbira sedenja zadaj, popolnoma pametna izbira ! ( vedno lahko kdo sedi blizu, da ga kontrolira )

Je pa res, da bo tukaj najverjetneje dal vsak svoj odgovor,
Ampak, glede na to kakšno je morje v času plovbe,je treba izbrati primeren kraj za sedenje !
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Okt 20, 2010 23:01

Naše so najraje vsaka v svoji kabini bereta, poslušata glasbo, se igrata z muco, gledata filme ponavadi pa kmalu tudi zaspita. Ne glede na vreme. Ko je najbolj hudo morje sem najbol brez skrbi, da so notri. Ob izredno slabih pogojih na morju sem zunaj sam žena pa je pripravljena, da priskoči če bi bilo potrebno.
LP NT
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Okt 21, 2010 10:35

No NT pri tebi je to druga pesem, prvič ni nabijanja, drugič je strop visoko, in tudi prostora je veliko več, in je normalno daso notri. Toda pri malem gliserju ?
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Original-One
Viceadmiral

Re: Kje se med plovbo nahajajo otroci

OdgovorNapisal/-a Original-One » Če Okt 21, 2010 10:50

Jaz menim, da pri gliserjih, otrok nima kaj iskat v kabini med samo plovbo/gliseranjem. Razen, če ni šajba.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

Re: Kje se med plovbo nahajajo otroci

OdgovorNapisal/-a Novinec » Pe Okt 22, 2010 00:07

Original-One napisal/-a:Jaz menim, da pri gliserjih, otrok nima kaj iskat v kabini med samo plovbo/gliseranjem. Razen, če ni šajba.

Se podpišem!

LP
:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Pe Okt 22, 2010 09:18

Tukaj imaš povezavo na Cruisers forum. Je bolj namenjeno jadralcem ampak kakšen nasvet ti bo že prav prišel.
http://www.cruisersforum.com/forums/f49/

Lp Edo
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Jan 12, 2011 16:03

Edo, tvoja povezava me je pred časom peljala na Cruisers forum, in zdaj občasno pokukam tja na temo o otrocih na barkah. (Že za to, da imam kak argument v debati s kakim preveč vsevednim učiteljem).

Tale od prav tam je pa izjemen. Če drži, kar piše, tisti otroci rastejo v krasne ljudi.

V kakem naslednjem življenju bi rad poskusil kaj podobnega....

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov